Editor tratí do Open Rails

bobeksoft

Pokladník
Já jsem kdysi řešil podobný problém, a vykoumal jsem toto: po každém odstranění kolejí je třeba provést Save trati, a poté teprve pokládat koleje nové. Totéž platí pro rychlostníky, návěstidla, přejezdy, kilometrovníky - odstranit, uložit trať, položit nové. U výhybek může být ještě problém, pokud je přes ně linkováno návěstidlo, v tomto případě napřed odstranit příslušný link u návěstidla (+ Save trati), poté odstranit výhybku. Hodně štěstí a pevné nervy, já si s editorem užil svoje...

Tom Kanka

Průvodčí
1. Spouštíš to jako správce ...
Díky za snahu, ale to bych měl mít všechno v pohodě. Jistý pokrok jsem sice zaznamenal po stažení verze 0.5, kdy editor naběhne (Windows hlásí, že program je spuštěn), ale vidím jen černé okno a nic.
Přitom někdy na podzim mi editor před přeinstalování počítače fungoval. Fakt už nevím, zkouším všechno možné.

Icik

Pomocník strojvedoucího
Díky za snahu, ale to bych měl mít všechno v pohodě. Jistý pokrok jsem sice zaznamenal po stažení verze 0.5, kdy editor naběhne (Windows hlásí, že program je spuštěn), ale vidím jen černé okno a nic.
Přitom někdy na podzim mi editor před přeinstalování počítače fungoval. Fakt už nevím, zkouším všechno možné.

Ahoj, zkus tento odkaz. Editor, ShapeViewer a ConsistEditor mi zde funguje bezvadně.
https://uloz.to/!Ss5TRa1Htn6j/tsre5-v0-69752-rar

bob57_cz

Učitel češtiny
Ahoj, díky moc, ale to je to samé co mám.
Vyzkoušel jsem verze TSRE5_v0.614, TSRE5_v0.614x32, TSRE5_v0.6924, TSRE5_v0.6924x32, TSRE5_v0.69752, všechny s knihovnou OpenAL32.dll různých verzí i bez této knihovny.
Nenastal případ popsané poruchy. Fungovalo to ve win7 i win10 bez problémů. Ve svých OSs nemám funkční žádné omezovadlo ani zdržovadlo na bázi antivirového programu či firewalu. Pokud máš nějaký Avast či Esset, zkus to vyhodit a pak spustit bez něj. :) Nebylo by to poprvé, kdy dělají zbytečné problémy.

Tom Kanka

Průvodčí
Tak chyba byla v ovladačích grafiky. Po přeinstalaci editor v PC běhá. Jen mi nejde do hlavy, že mi to nešlo jak na PC, tak na notebooku. Ale alespoň vím, jak na to.
Každopádně velké díky za snahu o pomoc. ;)

danci

Cestující
Dobrý den, mal by som jednu otázku ohľadom TSRE, stiahol som si TSRE_v0.692.exe z tejto stránky. Všetko ide, ale... chcel by som sa opýtať ako vytvoriť a uložiť paths? Skúšal som osadiť objekt platform a hľadať návody na Googli a Youtube ale nič poriadne som nenašiel, pri kliknutí na create path sa ma spíta či chcem vytvoriť path odkliknem ok a potom nič, skúšal som najprv označiť políčko a iné rôzne veci ale nepodarilo sa mi nič. Prosím o nejakú radu.:)

danci

Cestující
Dobrý den! Mal by som dva dotazy ohľadom TSRE5.
1. Objekt platfom som si umiestnil na koľaj, pomenoval som ho a to isté som urobil aj v druhej stanici. V prípade prvej stanice som platform umiestnil asi 30m od depa, ked´ som zapol open rails tak tak mi to načítalo vlak v depe aj ked´ som dával platform 30m od depa, nevedel by niekdo čo by som mal urobiť aby mi to vlak načítalo tam kde som dal platform?
2. Urobil som si trať (časť trate) osadím platform, vytvorím paths a uložím zapnem open rails a vo výbere začiatočného bodu sa mi nezobrazý názov stanice/koľaje ale EndNode... a nejaké číslo. nevedel by niekdo čo s tým? (Samozrejme každý platform som pomenoval.)
Budem rád za odpoved´/e, a vopred dakujem.:)

Venny

Průvodčí
Mám k dispozici část překladu manuálu pro TSRE5 do ČJ. :cool:
Překlad je dost syrový, použité slovní obraty nemusí plně odpovídat zažitým nebo nevystihují plně popis funkce / postupu / charakteristiky, mohou se vyskytovat menší formální i faktické nepřesnosti. Moje zkušenosti se stavbou tratí jsou nulové.
Tímto bych chtěl vyzvat ke spolupráci někoho, kdo přeloženou část zreviduje, upraví po formální i obsahové stránce, doplní v krátkosti některé důležité postřehy a upřesnění. Pokud by byl zájem a celý manuál výhledově přejde i do ČJ podoby, uvítal bych také drobné editační rady a především pomoc při korespondenci s autorem před oficiálním zveřejněním. Nerad bych, aby se návod ocitl jako pirátská kopie kdesi na sociálních sítích a měl bych pak z toho polízanice ohledně ochrany autorských práv.
Preferovat budu pomoc především od lidí, kteří s TSRE přišli do styku jako autoři tratí nebo aktivit. :)
Děkuji zájemcům a těším se na spolupráci.

P.S.: Další fáze překladu závisí na odezvě. V případě nezájmu pokračovat nebudu.

Frosty

Pokladník
@Venny Ahoj, já tvořím aktivity v Tsre5. Takže čistě teoreticky bych mohl tu ČJ vyzkoušet. Sice jsem zvyklí už na AJ ale něco by jsme z toho vykoumat mohli. Teď jsem pracovně pryč ale v případě zájmu tvého i mého mohu poskytnout mail na který mi to můžeš zaslat.

Venny

Průvodčí
Ahoj Frosty! Díky za nabídku. Zatím bych ještě chvíli počkal. Někdy někde jsem zde četl příspěvek, že existuje české prostředí pro TSRE5. Pokud jej autor poskytne, mohlo by dojít k synchronizaci terminologie a práce by se dostala na vyšší level. Takhle je možné, že vznikne editor v ČJ a k němu manuál, používající jiné popisy funkcí a příkazů v menu, pracovních oknech atd. Trošku chaos, že...
Byl bych rád, kdyby se autor českého prostředí pro TSRE5 ozval a svoji verzi poskytl.
Zatím ještě jednou dík za ochotu a více můžeme řešit přes SZ.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Jelikož tento editor rychle ukládá změny v databázových objektech, tak jsem se rozhodl v tomto prostředí rozebrat silniční a kolejové díly minulé verze trati Břeclav - Brno. Ano, vše funguje, ale je to velmi nestabilní. Promažu max jeden čtverec, pravidelně ukládám práci, ale i tak, jako by se naplnila paměť a editor spadne. Vydržel jsem asi 15 pádů a restartů a usuzuji, že je asi budou rychlejší po každém čtverci ta desetiminutová save ve stabilním editoru MSTS. Nemá někdo lepší zkušenosti? Ale už jsem poukazoval dříve, když jsem opravoval koleje s poškozenými vektory v Brně, tak díky načítání velkého počtu objektů se stejné pády konaly už po přesunu kamery na konkrétní místo.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Když právě změna viditelnosti se nedá ovládat přímo v editoru. To samé stíny. Na tohle jsem se ptal už dříve. Nějaké zápisy do texťáku nastavení v adresáři není operativní. Ale jsem vděčný alespoň na nástroj opravy poškozených vektorů. To je k nezaplacení. Jak jsem dnes boural silnice, narazil jsem na další poškozený díl a tento editor vše dokonale vyčistil.

Dan J.

Strojvedoucí
On je v tomhle stejně tak Debilní editor aktivit, naco potřebuji dělat aktivitu v prostředí tratě, které totálně zatěžuje comp a úplně nah..o se v tom pohybuje, v MSTS editoru aktivit stačila bílá placka a "nitě" místo kolejí. Zae tuna kosmetické zátěže a složité ovládání a amgličtina je taky překážka. PROČ FAK NĚKDO NAUDĚLÁ EDITOR AKTIVIT, který by fachčil slespoň stejně jednoduše jako MSTS AE.

Nahoře