Tvorba aktivit v TSRE 5

Frosty

Pokladník
Čaute, pustil jsem se do tvorby aktivit v TSRE 5. Řekl bych že je to dobré asi na nějaké jednoduché aktivity, možná že by v tom šlo i něco těžšího ale kdo ví. Zatím se učím.
Je tu někdo kdo s tím má zkušenosti? V připravované aktivitě jsem nasázel static, napsal jízdní řád pro hráče a teď se trápím s traficem. 2 x nákladní vlak se mi povedlo již osadit a funguje tak jak sem chtěl. Teď se ale trápím několik hodin se dvěma OS. Ani jeden z nich se nechce zobrazit ve hře. Stává se taková věc i v jiném editoru? Třeba origo AE? Jestli ano, čím to je? Třeba by se to dalo vyřešit stejným způsobem.

dvacka

Průvodčí
Ahoj,
v AE se mi nikdy takový problém nevyskytl. Vždy, pokud vidím traffic v editoru, objeví se i ve hře. Musí to být ale závislé na čase, v jakém daný úsek(stanici) projíždím. Nemáš nasazený traffic v jiný čas, než v kolik projíždíš daným úsekem? :)

Frosty

Pokladník
Tím to není, zkoušel jsem ho nasadit i na začátek kdy hráč vyčkává a přijíždí dva náklady, s tím že na další koleji by přijel ještě os. Ale ve hře se neobjeví, dokonce v editoru u kolonky used by: je prázdno a u ostatních Trafic je v té kolonce napsáno : activity os 2662. Tudíž je někde chyba asi už v editoru nebo nevím ale jako by se ten Trafic nechtěl zapsat že patří právě do té aktivity os 2662.

Frosty

Pokladník
Tak vidět nebyli. Už jsem na to přišel, záhada byla vyřešena a tak jsem mohl nasadit další AI vlaky ... Jsem téměř u konce mé první malé aktivity. Která by měla trvat asi hodinu. Doladím pár maličkostí, potom to projedu a pak ji zveřejním, sice jsem použil nějaké vlastní consist ale i ostatní které jsem měl v PC, ty samozřejmě přidám do balíku také, kdyby je někdo neměl.

Venny

Průvodčí
Gratuluji k překonání potíží. Jen by se hodilo krátce popsat, v čem byl ten problém. Někomu, kdo bude začínat s TSRE5, se to může hodit... ;)

Frosty

Pokladník
Děkuji.Včera jsem už šel spát. Tak teď to popíši.
Problém byl v tom že když uložíte rozdělanou práci a příště otevřete aplikaci ,načtete aktivitu na které makáte tak je prvně potřeba v pravém sloupci u kolonky Trafic otevřít název vašeho traficu a přepnout na ,,undefined'' potom hned zpět na váš název a začnete dávat další servisy, když se pak podíváte do souprav AI je potřeba aby byla odfajvkovaná kolonka: Any a This. Pokud This nebude zaškrtnut AI se neobjeví. Pokud by jste na tento postup zapomněli a začali dávat servisy, tak nevadí, jen je potřeba po dodělání opět přepnout na ,, undefined'' a zpět na název traficu. ,,This'' se vám potvrdí. Pak už jen stačí otevřít : timetable a píšete JŘ. Doporučuji jako u všeho průběžně ukládat.

mmouka

Hradlař
Děkuji.Včera jsem už šel spát. Tak teď to popíši.
Problém byl v tom že když uložíte rozdělanou práci a příště otevřete aplikaci ,načtete aktivitu na které makáte tak je prvně potřeba v pravém sloupci u kolonky Trafic otevřít název vašeho traficu a přepnout na ,,undefined'' potom hned zpět na váš název a začnete dávat další servisy, když se pak podíváte do souprav AI je potřeba aby byla odfajvkovaná kolonka: Any a This. Pokud This nebude zaškrtnut AI se neobjeví. Pokud by jste na tento postup zapomněli a začali dávat servisy, tak nevadí, jen je potřeba po dodělání opět přepnout na ,, undefined'' a zpět na název traficu. ,,This'' se vám potvrdí. Pak už jen stačí otevřít : timetable a píšete JŘ. Doporučuji jako u všeho průběžně ukládat.

Dobra prace

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, dá se nějak v programu Con Editor přiblížit vozidlo zobrazené v okně? Na natáčení a naklápění jsem přišel.
Con E.jpg

Delay

Signalista
Ahojte je možné prosím v TSRE Coneditore aj simulovať rušeň aspoň zberače hore? Nikde som to nedohladal a celkom by bolo super keby to program vedel, daju sa robiť fajn screeny

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Jestli myslíš, aby mašina zvedla zběrač coby traffic v aktivitě, ano lze, ale jen za těchto předpokladů:
1. mašina musí stát v aktivitě jako loose consist a mít v s. souboru nadefinován start se staženými smetáky. Takže určitě ne za jízdy, ale třeba v depu, nebo ve stanici.
2. pošleš na ní v aktivitě servis1, který ji jako neviditělná mašina připojí (stane se z ní pohyblivý traffic) a v ten moment mašina definovaná jako LC zvedne pantograf.

Nicméně to nesouvisí s programem na tvorbu souprav, ale s tvorbou aktivity samotné.

Frosty

Pokladník
On myslí v consist editoru akorát teda nějak nechápu co z toho může být dobré za screen, jednak pozadí je černé a dále nemáš nad mašinou trolej. To je lepší vytvořit consist soupravu nebo sólo mašinu, zapnout hru a udělat screen s krajinou.

Delay

Signalista
Áno dobre sa robia obrázky do stanicar, a keďže v msts je skoro všetko dá sa z toho fajn doplniť dobre obrázky :) len teda pri elektrickom rušno je problém ze nedvihne zberac a inštalovať coneditor ktorý msts a inštalovať zase hlúposti to fakt sa mi nechce riešiť. Tento editor v TSRE je fakt super, rýchli a aj s možnosť savu ako ong alebo jpeg

bob57_cz

Učitel češtiny
On myslí v consist editoru akorát teda nějak nechápu co z toho může být dobré za screen, jednak pozadí je černé a dále nemáš nad mašinou trolej. To je lepší vytvořit consist soupravu nebo sólo mašinu, zapnout hru a udělat screen s krajinou.
Houbeles.
Asi ještě nepoznal ShapeViewer, kde si může animace zapnout a vypnout u sběračů po jednom. Stačí se podívat zde na foru do sekce utilit a trochu si počíst.

Frosty

Pokladník
@Danda Ahoj, takže si myslím že problém je v tom že u OR nemusíš používat servis stůj tam kde jsou návěstidla ... Tudíž otevři vlakovou cestu hráče a za stanicí před návěstidlem, je jedno jak daleko přidej bod čekání, pravé tlačítko myši a pak dej čekat dokud: a udej čas. Třeba totožný s časem odjezdu. Potom se vlak proti objeví, protože ty máš stůj a on bude mít volno aby se vykřižovali vlaky. Vlakovou cestu v Contrib track viewer OR. Pokud ji děláš jinde tak ti neporadím. Odborně se tomu říká WP neboli waypoint.

Nahoře