Já když jsem začínal, tak jsem měl vizi, že bude spolupracovat několik lidí. Protože na jednoho člověka je to skutečně moc. Povedlo se to až v dobách, kdy modeloval Honza Švec. Takto vznikl úsek z Velkého Oseka do Hradce a Chocně. Já připravil koleje, terén textury, silnice jako šablony pro vesnice a on pak osazoval objekty a co nebylo, tak vymodeloval. Honza si vše objížděl autem, sám nafotil na textury, protože jen modelář ví, jak to musí vypadat. Podobně to měl osadit až do Jaroměře, ale v té době už asi kvůli rodině skončil. A to na poslední slezině, kde byl nám ukazoval, jak to má krásně osazené do Předměřic. Jenomže pak už se neozval a čtverce nedodal. Nyní se tam modernizuje a netuším, jestli by ještě šlo v těch místech pokračovat. Uvidíme.
Tedy pokud někdo chce nějaký další úsek (tedy kde mám traťové podklady), tak tudy vede cesta. Tedy pečlivý a vytrvalý modelář bydlící poblíž a vlastnící auto.
Ale je tady ještě jeden problém. Stavět nějakou předchozí verzi je nereálné, pokud stavby někdo před zbouráním nenafotil. Navíc já spíš fandím zvyšování traťových rychlostí a jsem i rád, že se to trochu zrychlilo na tu Jihlavu. Ještě mi vadí ta šedesátka z Třebíče do Okříšek, protože poloměry oblouků jsou tam klidně až na 100 km/h. Tak snad to tam brzy dokončí a já osadím rychlostníky nové. Úseky co mám postaru jsou po staru, protože tenkrát při stavění ještě existovaly. A za některé jsem opravdu rád.
A když budu hodně moc otravný a opět předhodím návrh na úsek Tábor (mimo) - Soběslav - ČB, případně Beroun (mimo) - Chrást u/P - Plzeň, oba stav do roku dejme tomu 2009-2010, nebo i částečně zkoridorované ještě s Dýšinou bez Ejpovického tunelu, se starou zarostlou Doubravkou,
co by bylo k tomu potřeba?
1.) Traťové podklady - existují?
2.) Video z tratě ze stanoviště?
a) Beroun - Plzeň existuje. Rok cca 2008-2010. Na Youtube kvalita nevalná, šla by použít? Ale možná by šlo získat lepší. Nebo má někdo jiné záběry.
b) Tábor - ČB jsem někde viděl. Ale potvrdit nemůžu. Snad by se dalo dotázat na K-reportu, nebo přes známé fíry, někdo ochotný by mohl poskytnout
3.) Fotky objektů - asi budou existovat, např. na stránkách IV. koridoru i jinde. Stoprocentně. Ale nejsem si jist, zda by to stačilo ke kvalitní práci na modelech. Hodně ze staničních budov, vechtroven a technologických objektů tam ale byly mustry podle jednotných normálií, které jsou pro simulátor už hotové. Šlo by je použít?
Bohužel ty úseky aktuálně prakticky neexistují, objekty se bouraly, koleje vytrhané, přeložky často narušily původní těleso tratě.
4.) Šikovný modelář - já jsem bez šance, nemám na to trpělivost, neumím fotit na modely. Zkoušel jsem si vymodelovat pár blbostí, hospodu, s kterýma jsem kdysi otravoval kolem Brna hl. n. ale sekl jsem s tím a nevím, zda to mám ještě pokoušet.
5.) Co nabízím - neúnavnou psychickou podporu a jištění zezadu.

Ne, mohu se pokusit o získání kvalitních nahrávek ze stanovišť, rozhodit sítě kde se dá, zda někdo má a byl by ochoten poskytnout. Potom mám několik různých fotek okolí tratě Tábor - ČB, kdyby byly potřeba detaily. Fotky jsou z vlaku. Dál bych si mohl sednout k vyhledávání existujících fotek objektů a aktivně hledat. Například Dýšinu mám zdokumentovanou i s tím rozpadlým přístřeškem napchaným černou skládkou, který pak zbourali ještě za provozu tratě. Jen prohledat soubory...
Tak jsem to teď trochu zpřehlednil, možná by se mohl někdo přidat a jedna z tratí (nebo snad obě?

) by mohla vstát z mrtvých a dělat radost alespoň tady.