Řazení vlaku

dvacka

Průvodčí
Co se dívám, tak opravdu to tam bude odstavené do rána a potom to vyjíždí na Rx 898. Díky :)

Zdravím,

pánové, existuje někde seznam osobních vozů, které jezdily v roce 2017? Vím, že existuje atlas vozů, ale ten je neaktualizovaný a když, tak jen částečně. Předem díky za odpověď.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Prosím, není zde nějaký fíra, sběratel, který má z let 1988/89 v archívu řazení vlaků vod3 Ostrava? Neskutečně by mi to pomohlo k chystané tvorbě.

Dan J.

Strojvedoucí
Kdyby stačil, tak to sem nedávám. :) Z osobáků tam skoro nic není, navíc ve "vodce3" je jak řazení i s lokomotivou, tak přechody vlaků.

E499_2002

Pomocník strojvedoucího
Čéče, to bych asi spíše směřoval na Káčko. Vím, že sem někdo tyhle papíry prodává. Já mám jen předpisy.

Dan J.

Strojvedoucí
Zde ukázka z vod3 Ostrava 2006 "vo co go". Jenže v roce 1988 bylo asi vydání knižní, vůbec netuším jaké. Chci prostě udělat xxx spojů na trati 323 s přesným řazením a několika oběhy.
vod3.jpg

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj. tak jsem "vodku" z let 1988-89 nesehnal, nic, tak bych měl dotaz, něco mi z tratě Ostrava - Valmez v hlavě zůstalo, takže:
- Ostrava - Valmez, vím, že v letech 1987 - 89 jezdily 4 dveřové bajky, a snad, si matně pamatuju BDms, ale už zaboha nevím, kolikati vozové to byly vlaky? A jestli se nepletu, tak Bdms jezdil někde uprostřed soupravy? Co to tahalo, 754, nebo 751 (749)?
- Ostrava - Frenštát - Veřovice, jasná věc, BTjo, buď sólo, nebo 2x BTjo + rybák F, ale nejezidla s tím Zamračená? Já ji mám nějak utkvělou.
Spěšňáky jezdily 850 + 2x 050, ale co jezdilo mezi Ostravou a Frýdlantem?. Na nákladních vlacích kolem Mořkova jezdil Hektor, to vím bezpečně, málem mně jako děcko sundal v Mořkově. :) A ještě jedna věc z doby novější, byl v Lískovci výpravčí v roce 2006, nebo jak to tam je, kvůli posunu na vlečku ARC.
Dan

MERIDIAN

Pokladník
Dane v knize "Motorové lokomotivy řady T 478.3" jsem našel fotky z roku 1987 i 1989 z téhle tratě a na všech osobácích je v čele 753. Bohužel na žádné nebyl vidět vlak celý. Máš pravdu, že tam byly 4 dveř. bajky, zelená patra a na jednom je rybák Dsd. Bohužel víc než 2 vozy za lokomotivou vidět nejsou. Jen jednou, ale je focené hlavně čelo, tak se počet vozů určit nedá. Podle oken by tam ale vůz BDs být mohl. Snad ti aspoň pomůže, že v téhle době tam jezdily 753ky.

MERIDIAN

Pokladník
Dane, ještě jsem zjistil, že na "vagonWEB" jsou v řazení 1985/86 i osobní vlaky. V těch letech se to moc neměnilo, jen jsou tam malované 8dv. bajky. Pokud neseženeš nic lepšího, myslím, že se to dá použít.

Dan J.

Strojvedoucí
Díky. Nevím, proč mám tkvělou u tech poschoďáků tu Braču. :) Jinak ale, 8 dveřové bajky Ostrava - Valmez nejezdily ani náhodou. Do roku 1989 a možná ještě 90, 91 jezdily z Poruby do Opavy a jen tak ro zajímavost v těchto soupravách jezdily i kupéčka Ba co je máme jako model u Taxe.

MERIDIAN

Pokladník
Když v těch řazeních nahradíš 8dv. bajky 4dv. bajkami, pak to vypadá docela věrohodně. Ale třeba se ti nakonec povede sehnat ty správné materiály.

bob57_cz

Učitel češtiny
Díky. Nevím, proč mám tkvělou u tech poschoďáků tu Braču. :) Jinak ale, 8 dveřové bajky Ostrava - Valmez nejezdily ani náhodou. Do roku 1989 a možná ještě 90, 91 jezdily z Poruby do Opavy a jen tak ro zajímavost v těchto soupravách jezdily i kupéčka Ba co je máme jako model u Taxe.
S patrama jezdily do Frenštátu a Kunčic ostravské Hondy - T478.3/753, Barči/Zamračené - T478.1/751 jezdili valmezáci s Baikama 8 i 4 dveřkama. To si zase vybavuji já.

Dan J.

Strojvedoucí
Tak už vím, kde jsem tu Barču viděl, 8 dveřovky jsem ve Frenštátě nikdy neviděl, tak rozmezí 1985 - 1989, předtím jsem byl moc malý na to, aby mně zajímaly vlaky. Ale dobře si pamatuju, neustálý pohyb ruských vojsk na nádraží, chodili jsme po nich somrovat odznaky. Bobe, k těm vlakům Ostrava - Valmez, kolikti vozové soupravy to byly nepamatuješ? Zaboha si to už nedovedu vybavit, vím, že byly delší než vlaky Ostrava - Opava. Pak ještě jezdily rekreační vlaky z Frenu přes Vítkovice do Poruby.

Nahoře