Aktivity Šnek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Šnek
  • Datum začátku Datum začátku
fma_0526: nerad, ale musím zareagovat. Není na tom nic složitého. Buď za a) upozorním autora na použití neveřejného (či jinak nedostupného) vozidla a zároveň jej můžu požádat o zaslání, nebo za b) vozidlo si jednou nahradím v Activity Converteru od Kebarka a příště už se starat nemusím.
A proč to píšu. Já (a určitě nejen já) jsem u různých autorů řešil obdobný "problém" několikrát, a vždy použiji tento postup a většinou mi autor aktivity vyhoví a ještě se mi omluví za použití "nedostupného" vozidla.
Je třeba si uvědomit, a já to tak chápu, že aktivitář vytváří aktivitu zejména pro svou potěchu a tak, jak jemu se líbí včetně použitých vozidel. A pokud si ji já jako uživatel chci projet, je třeba to tak brát a zařídit se podle toho.

a) upozorním autora na použití neveřejného (či jinak nedostupného) vozidla ...
Což sem tady udělal a byl sem "ukamenován" ...

b) vozidlo si jednou nahradím v Activity Converteru od Kebarka a příště už se starat nemusím.
Chceš tím snad říct, že když si třeba tu ČDC 363 063 vyměním v R 1250, tak kdyby se vyskytovala i třeba teď v té Bohemii, tak mi ji to vymění i tady?

A proč to píšu. Já (a určitě nejen já) jsem u různých autorů řešil obdobný "problém" několikrát, a vždy použiji tento postup a většinou mi autor aktivity vyhoví a ještě se mi omluví za použití "nedostupného" vozidla.
V čem tedy vidíš "logiku" použít veřejně neveřejné vozidlo do veřejného díla a pak jej neveřejně opět každému uživateli (který si samozřejmě poníženě řekne) poslat? To jej rovnou můžu přidat k oné aktivitě, či "donutit" tvůrce jej dát veřejně ...

Je třeba si uvědomit, a já to tak chápu, že aktivitář vytváří aktivitu zejména pro svou potěchu a tak, jak jemu se líbí včetně použitých vozidel. A pokud si ji já jako uživatel chci projet, je třeba to tak brát a zařídit se podle toho.
Tady bych odpověď rozdělil na dvě části ... pokud aktivitář dělá aktivitu POUZE PRO SVOU OSOBNÍ potěchu (což je dost argument poslední doby), pak ať si tam dá co uzná za vhodné, ale nedává ji veřejně! Pokud ji však dělá veřejně (což se ještě do nedávna dělalo), měla by obsahovat JEN a POUZE veřejně dostupná vozidla ... můj názor! Navíc pokud je už u aktivity ReadMe, kde jsou "chybějící" vozidla a tyto se tam nevyskytují, vidím v tom jistý záměr - není to tak dávno, co sem tady kritizoval aktivity od Dana, ale tam se alespoň v těch ReadMe nachází ta skutečnost, že to či ono vozidlo je již neodstupné/neveřejné a čím ho nahradit, což rozhodně působí jinak, než je "zatajovat" ... a ta druhá část se vztahuje k tomu "pokud já si ji chci projet", to je opět tak trochu přitažené za vlasy a vyznívá to, jako bys ty aktivity dostal od aktivitáře "pod rukou" a ne je stáhl na veřejném serveru!

Sám tedy píšeš, že upozornit by se mělo, ale taky vidíš, jak to tady dopadlo ... vlastně je tím tupcem stále ten uživatel, že mě tu drzost si tu aktivitu vůbec stáhnout, podruhé že si ji chtěl projet, po třetí že měl tu drzost na něco upozornit ... přijde mi to, že je prostě náramně "in" tady ze všech za všech okolností dělat trotly, ale nějak sem si nevšiml, že by někdy takto reagoval samotný autor aktivity ...

... já se Šnekovou předcházející reakcí souhlasím a "plně mě uspokojuje", napsal sem že sem vozidlo nenašel, on reagoval, že je již staženo a tečka, žádné drama (a pododnou reakci jsem očekával i tady) ... než se k tomu připojili další "exoti" kterých se to vlastně vůbec netýká ...

Chceš tím snad říct, že když si třeba tu ČDC 363 063 vyměním v R 1250, tak kdyby se vyskytovala i třeba teď v té Bohemii, tak mi ji to vymění i tady?
Ano, přesně tak. Přesně na tohle je AC naprogramován. Jednou vyměněné vozidlo si pamatuje včetně náhrady a v každém dalším případě její náhradu navrhne.

No přiznám se že jsem to nikdy nezkoušel, ale jak to funguje v případě, že mám v MSTS pouze jednu aktivitu a vše ostatní stranou v neMSTSčí složce?

Proto píšu při popisu aktivity na stránce ke stažení, že aktivity jsou určené jen pro zkušenější uživatele, pro které není problém si vyměnit, nebo nahradit chybějící vozidla.

Tadle debata asi obecně nemá cenu, každý si bude hájit to své ... V současnosti je aktivita stažena 212x, vcelku by mě zajímalo, kolik z těch 212 uživatelů je "zkušených" a projeli se a kolik si ji bude muset prostě odepřít. Konec konců k jádru věci (co jsou zač ty "neveřejné" modely/skiny a proč o nich nikde není ani zmínka) jsme se stejně nedostali, ale to je holt prostě dobou, raději změníme téma, než se k něčemu vyjádřit ... staré dobré časy, kdy vše fungovalo na první zapnutí a modely se dělaly pro lidi jsou již nenávratně v ...

... mimochodem také si ji po dni zprovozňování budu muset odepřít, při načítání totiž bez jediné hlášky spadla ... hyp hyp.

Vyměňování a nahrazování 3x ZDAR!!!

Tadle debata asi obecně nemá cenu, každý si bude hájit to své ... V současnosti je aktivita stažena 212x, vcelku by mě zajímalo, kolik z těch 212 uživatelů je "zkušených" a projeli se a kolik si ji bude muset prostě odepřít. Konec konců k jádru věci (co jsou zač ty "neveřejné" modely/skiny a proč o nich nikde není ani zmínka) jsme se stejně nedostali, ale to je holt prostě dobou, raději změníme téma, než se k něčemu vyjádřit ... staré dobré časy, kdy vše fungovalo na první zapnutí a modely se dělaly pro lidi jsou již nenávratně v ...

... mimochodem také si ji po dni zprovozňování budu muset odepřít, při načítání totiž bez jediné hlášky spadla ... hyp hyp.

Vyměňování a nahrazování 3x ZDAR!!!

Časy, kdy vytvořená aktivita jela každému hned napoprvé, jsou opravdu dávno nenávratně pryč. To bylo v předpotopní době, kdy VŠICHNI vlastnili jen defaultní tratě a vozový park. Nebyla autorská vozidla, nebyly autorské tratě. Očekávat plnou kompatibilitu do X letech vývoje MSTS a kvantu vydaných doplňků (bin, vozidla, trati, zvuky, kabiny...) je, nezlob se, nesmysl. ;) Taková doba již nikdy nebude.
S pomocí snadno dostupných nástrojů, jako je kromě vlastního AE např. ConBuilder, Activity Converter, Train Store apod. snad nemůže být problém dát každou aktivitu do kupy, po stažení chybějících vozidel zejména zahraniční provenience nebo novinek. Ano, je to pracné, ale s tím do toho jdu. Takže kdybych se nechtěl v tom vrtat, platí poslední věta z mého předchozího příspěvku.
Osobně nemám se Šnekovic aktivitami žádný problém a jsem schopen pomocí výše zmiňovaných podpůrných programů rozhýbat cokoliv během 15-30 minut. Mám v tom systém, víme? Odměnou je mi jízda příjemné, nezáludné aktivity, v níž nejsem vypínán při překročení rychlosti o 2km/h nebo v případě, že nestihnu dojet někam v limitu 1 minuty... Hip, hip!
Když se podívám na tvůj profil, vidím, že jsi zde registrován jen o rok později než já. Divil bych se moc, kdybys za tu dobu neměl bohaté zkušenosti s vkládáním vozidel, zvuků, kabin, aktivit, update tratí... :D
A řešení, proč v aktivitě táhne souprava vrak do Prahy nebo do Chebu, bych opravdu nechal na autorovi. Z obou měst se dá do Plzně dojet "pod drátama", což v případě relativně nejkratší (ale ne rychlejší) cesty přes Most a Žatec nelze říct. :p

Očekávat plnou kompatibilitu do X letech vývoje MSTS a kvantu vydaných doplňků (bin, vozidla, trati, zvuky, kabiny...) je, nezlob se, nesmysl.
Zlob se na mě nebo ne, ale pokud má "někdo" vozidlo ze samoinstalačního balíčku v aktivitě 3x značeno jinak, někde bude asi chyba, předpokládám že opět u uživatele, který si chce zahrát ...

Když se podívám na tvůj profil, vidím, že jsi zde registrován jen o rok později než já. Divil bych se moc, kdybys za tu dobu neměl bohaté zkušenosti s vkládáním vozidel, zvuků, kabin, aktivit, update tratí... :D
To je jako bys napsal, že když mám doma v garáži nejnovější model Superba, tak s ním musím denně najezdit 200 km a ne si s ním jen jednou za měsíc po výplatě zajet do sousedního města na velký nákup ...

A řešení, proč v aktivitě táhne souprava vrak do Prahy nebo do Chebu, bych opravdu nechal na autorovi. Z obou měst se dá do Plzně dojet "pod drátama", což v případě relativně nejkratší (ale ne rychlejší) cesty přes Most a Žatec nelze říct. :p
Tím snad chceš říct, že "mrtvou" elektriku notně musí opět a pouze odtáhnout elektrika?

Ad 1/ - řeším výše uvedenými nástroji a je mi celkem jedno, jak je vozidlo značeno. Prostě ho ActConv vymění.
Ad 2/ - já to řeknu opačně: pokud chci jezdit jen po městě na nákupy, nebudu si pořizovat superba. Kvalitnější auto zpravidla vyžaduje kvalitnější péči - vzhledem k tomu, co se od něj očekává. A když toho superba jednou mám, tak mu tu péči musím dát, bez ohledu na to, co s ním dělám. Jinak ho můžu ukazovat v garáži kamarádovi. Nevím proč, ale vybavily se mi scény s oktávkou z filmu Zítra to roztočíme, drahoušku
Ad 3/ - viz výše: je to věc ČD, kudy svoje mrtvolky vozí do opravy. Možná je tu někdo z Kaznějova nebo Kralovic, aby nám sdělil své postřehy. Každopádně jak přes Prahu, tak přes Cheb je to jistě rychlejší. Ale o tom není řeč. V aktivitě je to zase jen a jen věcí autora. To vše jsem už taky napsal dřív.
---
No a to je asi taky vše, víc už se tím zabývat nehodlám. Mám tu zrovna rozjetou fajnu aktivitku od Šneka... ;)

Co se týče stažení elektrik do domovského depa, vycházím z cca 25 leté praxe na dráze a věř mi, že ve skutečnosti by to tak přesně dopadlo. Tahat mašinu přes Cheb cca 5 hodin, nebo přes Prahu cca 4 hodiny, co je lepší. A jak říkám depo v Ústí n/L je pro 363 Cargo a hodně se cukají co se týče menších oprav, všechny větší se přesouvají do domovského depa. Protože chci aktivity co nejvíce přiblížit reálné železnici, tak i proto se tahá neschopné Eso přes Prahu.
Co se týče neveřejných vozidel, popřípadě vozidel již kvůli kvalitě stažených ze stránek existují programy pro jejich výměnu o tom není proč diskutovat. Jestliže mi někdo napíše slušný email a je to v mé moci, klidně mu model přepošlu, jestli to není přímo zakázané autorem.
Co se týče času stráveného výměnou vozidel v příslušném programu, je to jen špetka toho, co věnuji samotné tvorbě aktivity. Viz R 1250 dva měsíce práce a testování, aby bylo vše pro všechny srozumitelné, pak přeposlání Banánovi, který taky věnuje svůj čas na otestování, tohle všechno by si měl vzít v úvahu, než začneš nebojím se říct trochu hloupě napadat práci někoho jiného.

Tak to nevím.

Mám jiný problém, při uložení aktivity mi při pozdějším načtení se aktivita spustí, ale buď je mašina zabržděná, nebo rychloměr ukazuje 0km/h. Po přechodu F3 na zadní část vlaku, se polovina soupravy odpojí. Nevíte co tím, nebo jestli jste nesetkali něčím podobným?

Ahoj Šneku, musím Ti poděkovat za Tvé nové aktivity. Aktivita R 606 je zajímavá již tím, že najíždím v Košicích na soupravu i s 2 vagony. Po cestě je plno zápletek a tak když v Ladné skončím tím, že otáčím lokomotivu na druhou stranu soupravy - velice pěkná aktivita.
I druhá aktivita R613 je velice pěkná. Mít soupravu 361 + 13 vozů, to v Česku neuvidím. Je perfektní, když se rozjíždím z 30 km/h do kopce. To nemá chybu. Přeji Ti mnoho úspěchů s novými zápletkami.

Šnek ml.: Díky za hezkou aktivitu IC 501 DPD. Byla to příjemná projížďka.

Ps: Ale malou výtku bych měl. Košice při příjezdu - příště by to chtělo dát "větší" rozsah hlášce a nebo hráči jinak určit přesnější místo zastavení. Já zastavil "dle citu" kousek za zastřešením na peroně a hláška o rozvěšení a posunu na zhlaví se mi neodbavila, musel jsem kousek potáhnout.

Dispečerka Děčín
Autor : Šnek ml. a Šnek
Vozidlo : 372.009-1

Tak sem právě dojel ..., chci poděkovat za příjemně strávených téměř 5 hodin (u mě tedy po částech skoro 3 dny, protože počítač nespolupracoval a rád padal zrovna když bylo poslední uložení více jak hodinu staré ...). Bude pokračování ... ? Přeci jen "Dispečerka" je taková trochu nekonečná story ... o_O

Tak to nevím jestli bude pokračování, začali jsme s mladým jen pár dní před ježíškem, aby bylo co dát pod stromeček, uvidíme jestli bude nápad a čas.

No já bych se, tedy jestli mohu, velmi přimlouval. Vymýšlet se myslím dá habaděj a ani sem netušíl jak těch téměř 5 hodin uteklo (a že jen do Bádu jsem jel asi 10x, protože jednou sem tam byl pozdě a už nešlo přešibovat na soupravu, pak mě xkrát vyhodila Německá návěstila, pak sem zase někde zabrambořil ... no veselo). Dokonce sem i po internetu pátral jestli ta 372 v tom Berouně někdy vůbec fyzicky byla ... :confused:

Back
Nahoře