David Hájek
Pomocník strojvedoucího
Jezernický a hranické viadukty již stojí ? 
David
David
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Mě se líbí na mapy.cz zeměpisná mapa. Tam vidíš plasticky terén a vrstevnice jsou tam také i s tou kótou 272.Anebo tento web a zjistíš, že vršek haldy je 272,33 metrů nad mořem v soustavě Balt po vyrovnání.
Ahoj Davide. Právě nějaké tajnůstkaření nemá smysl, protože tímto způsobem vše může být zbytečně dvakrát. Životice jsou zastávka, tam jsem perony vyskládal. Ale od Matese mám všechny stanice Olomoucí a Moravským Pískem počínaje až do Polomu. Má šablony koridorových stavebních dílů. Načte si vždy celou stanici, jak jsem to kolejově položil a do toho své komponenty jen upravuje. Nový modelář by vše musel řešit od začátku. Proto jsem Matese poprosil o Suchdol, Studénku a Jistebník. Pokud chce někdo pomoci a má na to, tak by se mohl domluvit s Matesem, že by mu dodal nějaké chybějící budovy do stavebnice.Nazdar Zbyňku,
včera jsem tedy jistému zájemci o 3D-modelaření poskytl veškeré možné materiály k Hladkým Životicícm i Jistebníku. Až bude mít potřebu se Ti ozvat, určitě tak učiní. Rozhodně to není žádný začátečník.
David

Také musím pochválit ladiče Railjetu, kdy po odbrzdění se mi v Suchdole dal pomalu do pohybu. Podepsán je tam bob57_cz. (Suchdol mám v 2.5 promile sklonu) Tohle TS ještě neumí (pokud se to už nevyřešilo) Ten potřebuje spád až kolem 8 promile, aby se souprava dala samovolně do pohybu. V tomto ohledně ladění je MSTS stále nepřekonaný. Ale bohužel většinu vozidel takto naladěnu nemáme.