Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Davide, nic není. Proto si stále říkám, že až dokončím Ostravsko, "půjdu" k Matesovi na zaučenou a namísto pokládky dalších kolejí začnu modelovat. Obojí najednou dělat nelze, proto je vždy rentabilnější, když se najde nějaký nadšenec, který nemá problém s pečlivou prací a má vůli dotáhnout modely do konce. Navíc to člověka i povzbudí k novým úsekům tratí. Za současné situace člověk kolikrát nemá motivaci pokračovat v dokončování velmi náročného úseku tratí mého projektu BP. Naštěstí mne v minulých dnech znovu nastartoval Mates se Suchdolem, ale ještě je to na Deteriovi, který snad určitě do vánoc dokončí model nadchodu a vlaštovek v Ostravě hl.n. Samozřejmě k tomu ještě přidá lávku do depa. A klidně by mohl i další nějakou budovu z komplexu nádraží :)
Ale kolikrát by i někde stačil printscreen prostoru před hl. nádražím v Ostravě, protože tu točnu tramvají není šance poskládat, nehledě k tomu, že tady jsem už na 1200 objektech a je nutno šetřit. A podobná plocha letiště Mošnov by se také hodila. :)
Samozřejmě jmenované viadukty, zrušený tunel, Jistebník, Studénka (celé komplety) ..... :) Zkrátka štědrý den se blíží, tak jsem zkusil napsat vláčkovému Ježíškovi. :)

Pokus o mou první ostravskou haldu. Podle vrstevnic jsem odečetl výškový rozdíl asi 65m, tak jsem do té výšky umístil blok lesa a začal plácat bábovičku. :) Snad je výška správná. Pak jsou nějaké v Hrušově, ty jsou o něco menší, dle vrstevnic.
2112halda.JPG

Pokud chceš vědět +- přesně použij tento web najdi si místo kde jsou koleje a pak klikni na vršek haldy, rozdíl v nadmořské výšce ti dá odpověď.

Díky, ale zase až takto to hrotit by už byla téměř úchylka. Stejně to bude zarostlé vegetací a podstata je, aby to z vlaku tak nějak odpovídalo. Například z těch videí co jsem si natočil bych si těch hald schovanými za stromy vůbec nevšiml.

Nazdar Zbyňku,
včera jsem tedy jistému zájemci o 3D-modelaření poskytl veškeré možné materiály k Hladkým Životicícm i Jistebníku. Až bude mít potřebu se Ti ozvat, určitě tak učiní. Rozhodně to není žádný začátečník. ;)

David

Nazdar Zbyňku,
včera jsem tedy jistému zájemci o 3D-modelaření poskytl veškeré možné materiály k Hladkým Životicícm i Jistebníku. Až bude mít potřebu se Ti ozvat, určitě tak učiní. Rozhodně to není žádný začátečník. ;)

David
Ahoj Davide. Právě nějaké tajnůstkaření nemá smysl, protože tímto způsobem vše může být zbytečně dvakrát. Životice jsou zastávka, tam jsem perony vyskládal. Ale od Matese mám všechny stanice Olomoucí a Moravským Pískem počínaje až do Polomu. Má šablony koridorových stavebních dílů. Načte si vždy celou stanici, jak jsem to kolejově položil a do toho své komponenty jen upravuje. Nový modelář by vše musel řešit od začátku. Proto jsem Matese poprosil o Suchdol, Studénku a Jistebník. Pokud chce někdo pomoci a má na to, tak by se mohl domluvit s Matesem, že by mu dodal nějaké chybějící budovy do stavebnice.
Pokud ale někdo modeluje Životice, bude potřebovat odněkud načíst souřadnice položených kolejí na zastávce, aby peron přesně kopíroval koleje.

Koukám, že letištní plochy skládáme jako puzzle oba stejně :D
Letadla už ke mne přiletěly, zatím jen Airbusy A320, časem budou třeba i nějaké jiné stroje :)
Když tak si je Zbyňku vezmi z mé tratě, model "g15_a320BAanim", můžeš ho buď postavit staticky na stojánku, nebo může i animovaně přistávat, jen startovat neumí :D
01.jpg
02.jpg
03.jpg

Hehe, Martine, koukám, že už jsi dál. Ale já už mám nad nádražím alespoň provizorní přístřešek. Raději jsem zde ten "stan" neukazoval. Doufám, že někdo vymodeluje originál. :) Já ještě ve stádiu budov a vegetace nejsem. Zatím jen všude natahuji inženýrské sítě. :) Ale rýsuje se ti to pěkně a fantazii jaké použít náhradní budovy máš jako vždy výbornou.

Já už mám krajinku do Mošnova hotovou, jen chybí ten železniční terminál a silniční viadukt. Ale je to na dobré cestě, fotky terminálu už jsou u jednoho modeláře, který na tom pracuje a silniční viadukt jedu dneska nafotit, jiný modelář už na ty fotky čeká, takže snad i ten bude brzo vymodelovaný :)
To víš, když nejsou originály, je třeba použít fantazii, viz. věž řízení letového provozu :D

Paráda Martine, že budou i modely. Já se soustředil na hlavní tah a na úsek do Mošnova bych málem zapomněl. Ještě dodělám silniční síť a pak mohu začít dělat okolí a zástavbu. Sice nebude to hned, ale určitě jsou tohle dobré zprávy pro uživatele. Ale kdy bude hotovo, sám netuším, možná to vydáš dřív. Ale tak nějak do března bych chtěl mít hotovo, protože mi pak začíná sezona cyklo a už nebude tolik času.

Děkuji Danovi, že mne v jiném vlákně nasměroval, kde stáhnout Railjet a udělal jsem pokus, jak se vejdu na Mošnov. Já si myslím, že už to bude ok, izolačku na žádost Dana jsem posunul na maximum k námezníku. Jinak veřejné poděkování Matesovi za jeho vánoční dárek kompletu nádraží i s perony Suchdol nad Odrou. Také musím pochválit ladiče Railjetu, kdy po odbrzdění se mi v Suchdole dal pomalu do pohybu. Podepsán je tam bob57_cz. (Suchdol mám v 2.5 promile sklonu) Tohle TS ještě neumí (pokud se to už nevyřešilo) Ten potřebuje spád až kolem 8 promile, aby se souprava dala samovolně do pohybu. V tomto ohledně ladění je MSTS stále nepřekonaný. Ale bohužel většinu vozidel takto naladěnu nemáme.

Ještě mám dotaz, jestli se dá nějak nastavit rychlost letadel. Takto mohu být jen hrdý, že jsem s Railjetem předjel přistávající letadlo. :) Budovy na Mošnově ještě nemám, ještě nejsou dokončené silnice.

11suchdol.jpg
11mosnov1.gif
11mosnov2.gif
11mosnov3.gif
11mosnov4.gif

Ahoj, parádička, jak to krásně prokouklo. Jinak návěstidla jsou v cajku, už lze odjet z Mošnova i s Rail Jetem, aniž by mne vykoplo stůj. :-) Ono hold když jedeš do Mošnova, můžeš doťuknout až k zarážedlu, ale ze stanice MSTS nikdy nepoství vlak hned těsně a to byl problém.

Také musím pochválit ladiče Railjetu, kdy po odbrzdění se mi v Suchdole dal pomalu do pohybu. Podepsán je tam bob57_cz. (Suchdol mám v 2.5 promile sklonu) Tohle TS ještě neumí (pokud se to už nevyřešilo) Ten potřebuje spád až kolem 8 promile, aby se souprava dala samovolně do pohybu. V tomto ohledně ladění je MSTS stále nepřekonaný. Ale bohužel většinu vozidel takto naladěnu nemáme.

Zkusil jsem jak je na tom TS2016 a na klesání 2.5 promile se souprava ČD 141 + 5x Eas-u naložený uhlím (váha vlaku zhruba 329t) dala pomalu samovolně do pohybu. Pokud byl vlak prázdný tj. váha vlaku zhruba 199t tak stál na místě.
Je to reálné?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře