Dieselové lokomotivy od Pikka

Oooooo, tak to je neskutečná bomba! Díky za ni! A nechystá se náhodou i najbrtí verze? Např. do Zbyňkova Bohumína by takový Lachtan bodnul... :)

Včera jsme měl nějakou dobrou náladu a po půl roce se malinko věnoval tvorbě. Po zveřejnění lokomotivy řady 700 pro OR mi bylo líto již jednou vytvořenou kabinu nezužitkovat ještě jednou a připravil jsem pro OR další úzkorozchodnou lokomotivu Tu29.012. Mělo by to fungovat plus minus tak jako standardní puklík 700 777-5 a vypadá to takto:
Tu29a.jpg

a ve hře potom takto:
Tu29b.jpg

Model je to krásný, ale "uživatelé", kteří neprovozují OR, mají smůlu... Když už jsi v dobrém rozmaru, pustíš i 708 a 709? :) Velké Lego je perfektní. Excelentní textury, kabina a dokonalé ladění. Všechna čest!

Model je to krásný, ale "uživatelé", kteří neprovozují OR, mají smůlu...
Jsi si opravdu jist? Zkus navštívit ty správné stránky a tu správnou sekci ... hluboko na dně narazíš na ...?

Ovšem s tím dobrým rozmarem a tím pokračováním nezbývá než souhlasit. ;)

Jsi si opravdu jist? Zkus navštívit ty správné stránky a tu správnou sekci ... hluboko na dně narazíš na ...?...

Jestli myslíš toto, tak to je průšvih :) :
TU29.jpg

Damned, stejné názvy textur, stejný název adresáře, to bude malér až si BFU přepíše nový model starým (nebo obráceně :) ) , to jsem nějak nevychytal, přiznám se všem. Nezbývá než starý model smazat (do večera bude pryč) a doufat, že ho nikdo iniciativně neupne někam na jakési nejmenované úložiště :) Pouhým porovnáním zjistíte, že starý model má opravdu nárok na důchod. RIP.

S novými modely nevím, spíš s ničím nepočítejte. Tohle release bylo neplánované, tak si ho užijte. Ještě jsem Liademovi upravil model plecháče a až dosmolí textury půjde ven i skin 242 217.

Nemám náladu ani na modely pro TS2016, natož na modely pro ORTS nebo MsTS.

No jo, přesně to, co už tam teď není sem myslel ...

Nemám náladu ani na modely pro TS2016, natož na modely pro ORTS nebo MsTS.
Vzhledem k faktu, pokud mě paměť nešálí, tak model 704, 709 a snad i té 719, která je stále na stránkách, ač s nefunčním klikátkem, byl vyvíjen ve stejnou dobu, takže velmi najivně pořád doufám, že se někde po 4 letech taky objeví ...

S novými modely nevím, spíš s ničím nepočítejte.
Nedávno tady někdo psal, že stačí ta správná motivace a Ty sám si psal, že se Ti stačí trefit do dobré nálady ... takže za sebe se ptám, jak můžu (fotograficky) přispět, aby z toho něco, někdy, někde, nějak snad i mohlo vzniknout? ;)

No jo, přesně to, co už tam teď není sem myslel ...

... model 704, 709 a snad i té 719 ... ;)

No, 704 jsem nedělal, tu má rozpracovanou Neznamsebe. 708, 709 nebo 719 jsou v takovém snad použitelném stadiu, ale musel bych pro to něco ještě udělat. A zatím na to opravdu není nálada, prostě není.
Jinak fotek mám hromady, nemá kdo vyrábět textury :( Takže zatím bohužel s ničím nepočítejte.

Ta 714ka je opravdu luxus!!! Díky za ni,akorát mám jeden problém s jízdní pákou,že chodí opačně než by měla,tj.do výkonu jde jako do brzdy a opačně,jak to mohu prosím opravit? Děkuji moc

Petr Marek z TRS naskinoval můj model 742 308 na malinko umolousanější variantu. Repaint 742270 je k disposici v sekci skiny, ale vzhledem k tomu, že nemám MsTS tak je to jen prostě vypuštěno mezi lid obecný a nijak nezkoušeno. Časem počítám s úpravou modelu pro ORTS, ale opravdu až někdy.
742270.jpg

Parádně zašpiněná. Děkujeme. Drobnou chybku jsem v .eng souboru objevil. Odkaz na zvuky by pro Msts (pro OR nevím) měl být v uvozovkách:
Sound ( "742113ER_eng.sms" )
Sound ( "742113ER_cab.sms" )

Parádně zašpiněná. Děkujeme. Drobnou chybku jsem v .eng souboru objevil. Odkaz na zvuky by pro Msts (pro OR nevím) měl být v uvozovkách:
Sound ( "742113ER_eng.sms" )
Sound ( "742113ER_cab.sms" )
Není to bezpodmínečně nutné (ač vhodné), pokud se v odkazu nachází pouze jméno souboru v defaultním umístění. Kdyby byl volán soubor s náhradním umístěním místo defaultního, tak by měl být link i s celou cestou opatřen uvozovkami (palci).

Bob57: A co se tedy "povedlo"? Kde jsou teda ty nástroje pro "mercedesy", především v prostředí OR? Proč jsme nucení používat tzv. "servisy pro trabanty" (MSTS)? Není to tím, že lepší věci prostě nejsou v současné době?
Leccos zkritizovat je sice hezké, ovšem pokud neexistuje alternativa, tak to poněkud vyšumí... A pokud alternativa existuje, proč se o ní obecně neví? TSRE5 sice existuje, ale se spoustou much (viz např. stížnosti aktivitářů), neumí také např. zkontrolovat na rozdíl od CB přiřazení CAB a SND k ENG/WAG, neumí odhalit chybějící vozidla v consistech aktivit a umožnit jejich rychlou náhradu atd. Tedy nezbývá nám nic jiného, než obrazně řečeno (používám záměrně tvé dřívější přirovnání) jezdit se svými mercedesy do trabanťáckého servisu, když z toho mercedesáckého stojí jen základy nebo když ten servis "neopraví, neseřídí" ani to, co zflikuje ten zastaralý trabanťácký. :rolleyes:
Tím samozřejmě netvrdím, že CB či jiné utility nejsou bez kazu. Ale když nic jiného není...

Po několika týdnech snažení jsem nakonec vyčerpal na dlouhou dobu svoji chuť stavět nějaké novější stroje. Modely jsou hotové, teď potřebuji ladiče enginů (světla jsou již hotová od Tadeuse, díky) a cabmajstra a je to komplet. Na effishunter by se šikly i nějaké fotografie vrchu kapot a střechy, teď je to strašné. A nakonec nějaké obrázky:

Opravené poklopy na 708 zde:
Zobrazit přílohu 436

na 714 zde:
Zobrazit přílohu 437

novoučký effishunter z DKV Ústí nad Labem (2007) zde:
Zobrazit přílohu 438

a zde:
Zobrazit přílohu 439

Za fotografie na 708 děkuji Vrbamovi, na 714 Neznamsebemu a Kadrovi a na 709 Zdendovi Itterheimovi.

Asi už to tu někde bylo, ale jsem úplný debil, mohu se zepat, jestli se dá tento model 709.001 někde stáhnout? Pokud ano, mohl by mi někdo dát odkaz?

Back
Nahoře