Aktualizace 27 vyjde zítra a abych to pak moc nezdržoval, až přijdu z práce, tak už teď napíšu tu obvyklou slohovku, co v aktualizaci bude:
- Dokončená krajina mezi Břeclaví a Vídní.
Bylo i kompletně překopáno kolejiště, je to jediné místo v Trati 321, kde jsou použity 4 různé textury kolejí (dřevo na starém štěrku, staré betonové pražce na starém štěrku, koridorové pražce na starém štěrku a koridorové pražce na koridorovém štěrku).
Velké poděkování patří Deteriovi, který vymodeloval všechny rakouské návěstidla a přestavníky na výhybkách a druhé velké poděkování patří Matesovi, který vymodeloval mnoho různých modelů v celém tomto úseku, téměř v každé stanici a zastávce jsou modely od Matese (lavičky na peronech, lampy, nádražní budovy, sklady, kolovny, čekárny, podchody, zastřešení peronů... + ocelové konstrukce mostů přes Dunaj a perony ve Vídni).
Info pro aktivitáře: Mezi Břeclaví a stanicí Süßenbrunn se jezdí po pravé koleji a dále mezi Süßenbrunn a Vídní se jezdí po levé koleji.
Info pro šťouraly: Wien Hauptbahnhof v Trati 321 není a nebude, koleje končí ve Wien Suedbahnhof a tak to i zůstane.
- Dokončená krajina mezi stanicemi Čremošné a Zvolenem.
Tady bych chtěl poděkovat Matesovi, který vymodeloval všechny originální tunelové portály na celém tomto úseku + Ulanský viadukt a ocelový železniční most v Banské Bystrici, dále uživateli Jene (autor tratě ŽSR 150), který mi poskytnul modely do stanice Zvolen a jednomu slovenskému rušnovodičovi (raději nebudu jmenovat, aby neměl problémy), který mi umožnil natočení této tratě ze stanoviště, což na tak náročné trati při stavbě hodně pomohlo.
- V úseku Vrútky - Čremošné byla kompletně předělána krajina, aby celý úsek Vrútky - Zvolen voněl novotou
- Nově postavený úsek Studénka - Mošnov, silničního viaduktu jsem se sice nedočkal (vaše mínus), ale dočkal jsem se terminálu stanice Mošnov, za který děkuji Miranovi.
- Modernizace úseku Praha Běchovice - Úvaly.
- Modernizace stanice Ústí nad Orlicí - hurá, konečně skončily výluky po jedné koleji

Modely čekáren v této stanici vytvořil Miran a za model estakády můžete poděkovat tajemnému Deteriovi

Původní model estakády vytvořil pro Trainz Lukáš Glőckner, který byl tak hodný a poskytnul zdrojové soubory, na základě kterých Deterio tento model zdokonalil a upravil na míru pro Trať 321.
Prozatím je to pracovní verze, do příští aktualizace bude ještě model estakády upravován.
Všem modelářům děkuji za výpomoc.
- U Srbska byl vyměněn most za tvarově přesnější typ.
- Úprava cedulek pro elektrickou trakci v Praze.
- Odstraněny značky pomalé jízdy "Z" a "K" ze stanic Moravany a Hoštejn.
Tyto značky jsem tam umístil, když jsem kamarádovi chystal aktivitu s podrazy.....a zapomněl jsem je potom smazat, takže teď už jsou pryč.
- Opraveno vadné vjezdové návěstidlo v Kralupech.
- Opraven železniční přejezd v Tepličce.
- Opraven rychlostník ze Suchdolu nad Odrou směr Fulnek.
- Přidána značky "návěstidlo na opačné straně" na viaduktu u Prosenic.
- Opraven poslední autoblok před Krasíkovem.
- V úseku Praha - Beroun odstraněny značky "návěstidlo na opačné straně".
- Opraveny staniční cedulky Málkov a Kyjice.
- Doplněn předvěstník 4 u Vyšehradu.
- Doplněny pěší přechody v zastávce Beroun Králův Dvůr.
- Na celé trati zredukovány odstavené vozy.
...ale RegioJet v Košicích zůstal
- Opravena přivolávačka na návěstidlech v Kysaku.
- Opraven vadný rychlostník v Ostravě Svinově.
- Opravena chybná cedulka ve stanici Karlštejn.
- Opraveny levitující sloupy VVN v Bílině.
- Opraveny perony zasahující do kolejiště v Považské Bystrici.
- Odstraněna vlečka do rozvodny Opočínek.
- V okolí České Třebové změněny rychlostníky a návěstidla.
- Doplněno zařízení AVV mezi Pardubicemi a Chocní.
- Doplněno zařízení AVV mezi Berounem a Prahou.
- Doplněno příslušenství na perony v Žilině (lavičky, podchody...).
- Úprava návěstidel v Žilině.
- Úprava návěstidel a rychlostníků v Tepličce.
- Opraveno návěstidlo z 5. koleje v Praze Masaryčce.
- Opraven zasahující sloup do kolejiště v Pardubicích.
- V celém úseku Žilina - Košice bylo uděláno mnoho různých úprav (sloupy trakčního vedení, zvuky jízdy na výhybkách, náspování, námezníky, cedulky trakčního vedení...).
- Opraveny návěstidla v Berouně.
- Upraveny roury nad tratí v Berouně Králově Dvoře.
- Opraveny návěstidla v Krasíkově.
- Z důvodu aktivit byly protaženy kolejnice za zhlaví ve ValMezu, Petrovicích a Karviné Darkově.
- Výměna návěstidla ve stanici Diviaky.
- Staniční hlášení je nově v Banské Bystrici, Zvolenu a Vídni.
V této aktualizaci už jsou vložené i úseky Hořovice - Plzeň a Klášterec nad Ohří - Cheb, ale nejsou ještě finálně hotové a jsou naplánované do další aktualizace, takže prozatím platí zákaz po nich jezdit.
Aby se tento zákaz dodržel, na spoustě míst v těchto úsecích jsem vytrhal koleje - ne že bych vám nevěřil, ale...

Další aktualizace (s těmito úseky) vyjde koncem prosince, nebo začátkem ledna, takže tu chvilku vydržíte.
A jelikož teď vychází aktualizace 27 po nějakých dvou letech a bylo uděláno mnoho úprav na mnoha místech, tak je možné, že se někde vyskytnou nějaké chyby (létající stromy, chybějící textury atd).
Pokud na nějakou chybu narazíte, hned hlaste, ať ji můžu do té další aktualizace upravit.
Tak to je asi vše, slohovku mám za sebou

Děkuji ještě jednou všem modelářům, děkuji i Jefferovi za úpravu map a Ďasíkovi za úpravu internetových stránek.