Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Když je to tobě u ..., tak musíš skousnout, že i jinému je to volné a kvůli jednomu to nebude celé přepisovat. Můžeš si to opravit sám, jsou to jenom textové soubory. A ve zdejších utilitách na to dokonce byl jednoduchý prográmek, který zbavil text háčků a čárek právě pro msts.

Musím říct, že aktivita pendolina je naprosto úžasná a ani nechci vědět, jak dlouho jsi nad tvorbou musel prosedět... Jen taková zajímavost... Zkusil jsem to z Ostravy do Olomouce podle klasických rychlostníků, ne podle pendolinovských, a nevypadá to, že by to v konečné fázi bylo nějak extra pomalejší :) Těším se až zas něco vymyslíš ať už ty nebo Alcapane na 321čku. Už mám od vás vše odjeto.PendolinoOL.jpg

Tak ještě jeden obrázek pro přiblížení atmosféry ve stanici Skalka roku 1950 (v popředí vozy manipuláku, který samozřejmě po celou dobu pobytu rychlíku a posunu rychlíku, manipuluje také):
R 814_003.jpg
Ps: Jirko, když už je trať ve verzi OR beta, nechceš když už ne zlikvidovat, tak aspoň vyměnit ty hnusné statické Easy? Fakt působí v tak krásné trati jako pěst na oko. :-)

Na trati je práce jak na katedrále a mně se do toho zrovna na jaře moc nechce. Z pohledu OR tam vidím podstatnější závady, takže ono to bude verze beta ještě dlouho.

Z pohledu OR tam vidím podstatnější závady, takže ono to bude verze beta ještě dlouho.
:-) :-) :-) Plně chápu, na jaro jsou jiné podstatnější záležitosti, než MSTS /OR... :-) Ne vážně, taky tam vidím, co OR dělá za chybky, ale daleko podstatnější je, že perfektně fungují návěstidla při posunu, jak hráče, tak i traffic. Škoda, že nelze použít naklápění vlaku, ale to jsi mi vyvětlil, tak snad se v OR pohne i tato záležitost, hlavně však by balo perfektní, kdyby vývojáři vyřešili přechod půlnoc a výchozí časy v traffic v 00:00:00, pokud se zadá tento čas, OR přestane totálně zobrazovat jakýkoliv traffic.

Koukal jsem do zdrojaku a netusim, proc to dela s tim casem, mozna na to prijdu casem. Ted jsem chtel zjistit, proc mi tva aktivita "Ex 506 SC Pendolino, GVD 2016" pada v Ostrave Svinove pri odjezdu. Bohuzel take bez uspechu, protoze pri pokusu debugovat Open Rails se mi vse sekne uz pri nahravani trate. S C# moc neumim, spis s Pascalem.
Docela me stve, ze se vyvoj moc dal neposouva a opravujou se "kravinky" misto dulezitych veci.

Ahoj Jirko.
Jasně, vše se časem vyladí.
ze se vyvoj moc dal neposouva a opravujou se "kravinky" misto dulezitych veci.
Snad se i v OR pohnem všichni dál, zatím jsem přes týden nezaznamenal žádnou aktualizaci (současná verze X3821), tak jen doufám, že není chyba někde u mne a že se chystá něco velkého. :)

On bude asi problém v tom, že si v OR můžeš posouvat čas dopředu a dozadu, proto nefunguje půlnoční trafik.

Ale k čemu to je, že si budeš posunovat čas? Stačí zrychlení času, tato funkce mi přijde úplně k...

Ahoj né jen všem příznivcům historie. Zde: http://www.mojevlacky.cz/ vychází další moje aktivita pro Open Rails.
plagát R 814, 817.jpg

V podzimní den roku 1950 povezete rychlík ze stanice Podhora do stanice Stará Voda. Ve stanici Skalka vám rychlík 815 předá vůz Calm4-7033 a vy jej ve Staré Vodě předáte osobnímu vlaku pokračujícímu dále ve své trase. Tam vyzvednete jiný vůz Calm4-7012, ten jako R 817 přitáhnete do Skalky a předáte jej rychlíku 816 a se sólo vozem M284.0 zakončíte cestu ve stanici Podhora a motorák odstavíte v depu. Tam vaše směna končí.

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.
Dan J.

V připravě další aktivita, rekreační vlak v roce 1969/70:
RV1969.jpg
Jinak pánové, dnes mi přišel mejl, že jednomu z "pařmenů" OR nevjel u R 814 na Ztracené Old hned na začátku aktivity do stanice náklad s ČSD 555, má někdo stejný problém? Mně tam projel pokaždé v pohodě.

...že jednomu z "pařmenů" OR nevjel u R 814 na Ztracené Old hned na začátku aktivity do stanice náklad s ČSD 555...
Záhada hlavolamu objasněna, nepsal bych to zde, ale pro ostatní méně znalé OR jako třeba já :-). Pokud chcete, aby OR fungoval korektně i s kódy, musí být v nastavení OR zaškrtlé rozšířené posunování AI vlaků, tam byl ten zakopaný pes. :-)

Ahoj všem. Chtěl bych poprosit pamětníky dob roku 1969/70 o pomoc s aktivitou rekreačního vlaku, kterou chystám. Pokud by se chtěl někdo podílet jako tester a odborný poradce na chystané aktivitě, napište mi prosím na e-mail: salamandra5.dan@seznam.cz
Hned bych potřeboval vědět dvě věci.
1. Byl v roce 1969, repektive 1970 úsek Praha Libeň - Poříčany tříkolejný?
2. Žabotlam 451 je jasný, polomáčený nátěr použít nemohu, takže nezbývá než verze ČD:
Žabotlam pro rok 1969.jpg
Ale jezdily už v té době pantografy ve dvojicích? Na všech fotkách z té doby, co jsem na netu našel, je buď pohled zepředu, nebo tak blbě, že to nelze určit, nebo je jednotka sólo. :-)
Předem díky Dan.

Úsek Libeň-Běchovice je trojkolejný někdy od roku 2009, ale úsek z Běchovic dále na Poříčany myslím už od 50.let...

Back
Nahoře