Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Je to stavané tak, že je to na určitej verzii OR a po novej aktualizácii OR to nepôjde a je treba to reinštalovať...

Bylo by dobré kdyby se mezi Ustí nad Orlici a Chocní postavila odbočka jak to má SZDC ve videu
Sice se to do mé trati nehodí, já jsem rád za zachovalé staré úseky. Ale souhlasím, že by bylo dobré, aby se něco samo postavilo. :D Protože třeba dnes jsem měl nutkání nějak pokročit s pracemi, osadil jsem pár baráků někde u Prostějova, nějakou vegetaci, ale dál to opravdu nešlo. Jak jsou ta vedra a blbý tlak, to se opravdu nedá. Navíc nadšení do stavění je přímo úměrné zájmu o tyto práce. Ale něco jsem osadil o víkendu. Například mám komplet hotovou infrastrukturu mezi Olomoucí a Nezamyslicemi. Myšleno všechny silnice, aby bylo možné dosadit zástavbu. Úsek Olomouc - Prostějov je finálně téměř hotový.
Nebojte se, nevzdávám to. Ale jsem rád, že jsem měl i jiné aktivity, než MSTS. :D Hudební. :D

Jen malá upoutávka, že se něco tvoří. Hotovo mám od Olomouce do Bedihošti. Dál do Nezamyslic jen zástavba budov. Zbývá dokončit jen okolní vegetaci a nějaké drobnosti. Za necelé dva roky, tedy asi do začátku listopadu tento krátký traťový úsek dohromady snad už dám. :D Ale aby si někdo nemyslel, krátký úsek. Největší problém byl, že jsem celý úsek stavěl asi na desetkrát, protože mi to vzdálenostně nevycházelo na kilometry a to asi o 5 kilometrů by trať byla kratší. Tak jsem musel víc nakroutit oblouky, abych ty chybějící kilometry nějak doplnil. Už jen tohle kolikrát odradí, mazat koleje a pokládat znovu a zase trochu jinak. :D
110prostejov.JPG 110bedihost.JPG

Já bych se ještě pokusil poprosit o snížení počtu objektů na Smíchově. Od dostavění Barandovského mostu se hodně snížilo fps. To samé v Ostravě a Bohumíně.

S tím bohužel nic nenadělám. Tam už se zredukovalo, co se dalo o stovky objektů. I barrandovský most je asi jen ze tří kusů. Ostrava to samé. Já to dal do skupin a sloučil Mates. Asi už víc to zjednodušit nejde, jinak bychom museli jezdit po holé louce.

Icik: (jinými slovy) ... a na uživatele "MSTS " se vyserte.
Jen aby to nebylo pochopeno špatně, taky nechci nic redukovat. Když člověk ví kde ukládat, je Praha i Ostrava sjízdná i v prostředí MSTS. A tak bych to i nechal.

Škoda, velká škoda, že ti nejede OR. Poněvač, kdo si projede tratě a aktivity v OR, tak se už k MSTS bude těžko vracet. U mne je to s PC naopak, MSTS padá jak střelený, zato OR je držák neskutečný.

Osobně jsem zkoušel projet několik tratí v OR, testoval jsem jednomu uživateli i aktivity pro OR, ale stále nějak si nemohu na to zvyknout.
Dnes jsem jel závěrečný test aktivity z Olomouce do Prahy a MSTS mi až za Libní teprve přestalo nahrávat objekty. V podstatě 3 hodiny jsem jel v kuse :)
Stále mi OR nepřirostlo k srdci, a až všichni přejdou na OR a nebude pro koho tvořit aktivity, tak si projedu poslední krásné úseky, zazálohuji, odinstaluji a třeba potom někdy si se svými dětmi opět zahraji :)

Jen klidně dělej aktivity pro MSTS. Já také nehodlám přejít k OR, když tady čtu, co zásadních věcí stále OR neumí. Já se už těším, až nějakou aktivitu vydáš :).

Však zatím se nechystám s tím přestat :)
Dnes jsem dodělal prodloužený Rx 898 a v týdnu se vrhnu asi na nějaký osobák z Ostravy do Frenštátu. Do Vánoc ještě něco málo chci stihnout, tak uvidíme, jak půjde práce od ruky :)

MSTS pořád má navrch, ale pořád někteří holt budou rejpat, až urážet a snažit se nás uživatele MSTS od toho odstřihnout. Také se stále přimlouvám za tvorbu pro MSTS. OR ještě dlouho nebude plně hodnotný.

Není důvod někoho hned urážet, je to věc názoru. MSTS v tvorbě misí už dávno zaostává a to značně. Tuto moji misi asi znáte - http://msts.jacek-modely.cz/paginy/310/J_Mn90890.htm , je to asi vrchol možností. V létě jsem dokončil verzi pro OR, která tu hranici podstatně posunula. Všechny trafficy fungují naprosto spolehlivě bez žádných pomocných berliček, nějakého cukání vlakem zpět, aby něco vjelo, atd. Ale nejen to. Např. motor přijede z depa na soupravu a odjede s ní jako vlak pryč. Prázdné vozy, které vezete jako Mn do Milotic si tam vezme "Vrbenka" a odjede s nimi.
V jiných misích přijede MOs, motor odvěsí vůz a objede ho. Ve zveřejněné MOs 3512 šibuje staniční záloha, atd...
Z mého pohledu taky plnohodnotně fungují zvuky trafficu. Kdeže je MSTS.

Druhá věc je tvorba. Osobně stávající verze MSTS zachovávám a dělám druhé verze pro OR. Ale nové už jen pro OR. A zejména hromadu těch, které nikdy pod MSTS nefungovaly, to si člověk kolikrát rval vlasy :)

Přesně, jak píše Jacek. Tady nejde o urážení někoho, kdo hraje MSTS, nebo simu samotného, ale jako tester tratě BP mohu zodpovědně říct jedno, kolkrát jsem Zbyňkovi psal a vymýšleli jsem pomocná návěstidla, aby šlo vůbec křižovat vlaky, navíc, 50x to v aktivitách klaplo a po 51. skončila aktivita pattem.
Dnes jsem jel závěrečný test aktivity z Olomouce do Prahy a MSTS mi až za Libní teprve přestalo nahrávat objekty
Dvacko, kolik jsi po cestě potkal vlaků? Kolik máš vozů ve stanicích a hlavně, jaké používáš zvuky? Ty totiž MSTS sestřelují jako hlavní subjekt. Navíc záleží pod jakýma "vidlema" MSTS jedeš a vlastně kolik ke spuštění MSTS potřebuješ utilit, jako je Bin, nastavování mem., atd... Všechny tyto věci byly vychytávky, které se vyvíjely několik let a základní simulátor stál totálně za... Když jsi v starém MSTS nasadil dva až tři traffic, skomčils. To samé je OR, všichni by jste chtěli, aby byl hned bez chyb, ale uvědomte si, kolik usilí stálo, aby fachčil MSTS a po vývojářích OR nechtějte zázraky do tří dnů. :-) Už teď ale je tvorba, grafika a chování traffic nesrovnatelné s MSTS. Všimli jste si třeba, kolik jede traffic v MSTS na omezených rachlostech? Kolik jede mašina, která má jet 160 v MSTS ve skutečnosti? Kolik jede nákladní vlak v MSTS s 35 vozy naloženými uhlím? Toto vše OR umí a né jen to. Viz popis tvorby od Jacka. Nehledě na zmiňované objekty v trati, kde MSTS řve chybějící sms soubory nebo co to vlastně psalo před Prahou a velkými stanicemi, už nevím, MSTS pouze jako testovací sim při úpravaách vozů, jinak už nejezdím.

MSTS zatím zatratit nelze. Protože stavění tratí, zatím výhradně v MSTS. Aktivity děláte jak? Už je editor aktivit v OR ?
V každém případě se nic nemá přehánět a test tratí je vždy v MSTS. Pokud by to bylo nestabilní, tak řeším zjednodušení. Je nutné brát v potaz, že velká nádraží mají nejen moc objektů, ale také se tam musí ještě vejít vlaky. Takže jednodušší aktivity MSTS zvládne, ale ty skutečně nadupané, asi jen v OR.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře