Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyňku, parádní práce :-) V nejbližších dnech začnu na novém úseku tvořit aktivitu :-) Jinak... nemáš podklady pro trať Praha - Ústí n/L. postaru? Před modernizací? Byla by to pecka! :-)

Jsem rád, že se Vám líbí a vše funguje. :) Děkuji za zpětnou vazbu. :D
Kdepak, žádné historické podklady nemám. Pamatuji si, že jsem chtěl některé úseky chytit ještě postaru a opravdu to nešlo, tak tam máte koridor. Také to jsou koleje a alespoň je to pestřejší. Mě osobně to nevadí. Čestná výjimka je trať Praha - Tábor. Dostal jsem původní plány i s dokumentací a tenkrát ještě nebylo vše zbořeno. Deterio většinu nádražích nafotil, tedy máme i dávno zrušené budovy. Jen je škoda, že nejsou všechny, včetně nádraží Tábor, kam by se hodilo nějaké budovy doplnit. Brzda tenkrát měl snahu to tam dofotit, ale byl z nádraží vykázán. :D Neměl potřebnou bumášku. :D
Buďte rádi za to, co je.

Zbyňku, díky moc za velmi pěknou Aktualizaci tratě. Prostějov je super + extra + ef-ef !
A co se týká trati na Tábor - patří k mým nejoblíbenějším úsekům. Úsek do Benešova "hobluji" s žabotlamičkou nebo s E469.3 velmi často navzdory tomu, že nestíhám jízdní doby dle SJŘ 1974 i 1979 ...... :-)
Tento úsek jsem si zkusil projet i v prg RW, ale vzdal jsem to, neboť jako rodilý pražan jsem brzy za Vršovicemi přestal rozumět tomu, kde se vlastně nacházím ....
Díky, čest a slává Tvojí BP !

Yeeees!!!! Jihlava by byla super :rolleyes:. aaaaaaa... nebylo by od věci pokračovat tratí 225, alespon do Horní Cerekve :p. Je to nádherná trať a stálo by za to ji postavit. :p:p:cool: Nechce si nějaký modelář udělat výlet? :D

Já vím že mě asi ukamenujete, ale co udělat i něco pro Jihočechy. HB - Jihlava - Kostelec - JH - Veselí nad Lužnicí a spojit to s Veselí - Tábor. Tím by byl další propojí. S naznačením JHMD

Chtělo by se říct že NIC, ale nevím kolik je tu jako takových jihočechů a kolik jich je schopno reálné nějak pomoci. Je mi jasné že je to o modelářích, lidech co seženou podklady udělají nebo budou mít video atd.

Před rokem na slezině v Praze někdo České Budějovice - Plzeň prezentoval. :D
Tady alespoň vidíte, že cokoli dostavět je pro většinu lidí velký problém. A ty, kteří by třeba reálně mohli, málo si je hejčkáte. :D Až na čestné výjimky několika jednotlivců, těm patří velké díky :D
Deterio: Je to sice hezké, ale ty stále přeskakuješ a takto se to také nedá. :D
1. podchody v Brně hl.n čekají už desetiletí. :D Pak ti opravím i ty koleje :D
2. Krpole, Řečkovice, atd jsi také v dávných dobách prezentoval. :D
3. Na Ostravu hl.n. mi přistálo v emailu hromada fotek s nedokončenými texturami. (s tím já nic přece neudělám) Ale slíbil jsi na vánoce :D
4. Bohumín už máš finál? Byla by škoda jej nedokončit. Tam jsem to chtěl dotáhnout do Petrovic a Karviné, modely z 321 jsou už v aktualizaci, ale také jsi říkal, že je přepracuješ. :D
5. Co tak perony v Havlbrodě s podchody. Nemělo by se začít právě tam? Nejen perony, ale i depo a nějaké drobné stavby kolem.
Máme někde model hrbu? Přitom by se hodil na každé větší nádraží a já to vždy flikuji z nějakých mostních konstrukcí. :D
Atd, atd.
Já vím, den má jen 24 hodin. Však až to bude, tak to bude. Pokud to někdy bude, tedy jestli se toho ještě dožiji. :D

Čas mě k prohlédnutí novinek pustil až teď a opět je to krásná a poctivá práce. Každá aktualizace je podobná koštování letošních vín. Většinou se nedovím,kolikrát "úrodu" ohrožovaly rozmary počasí nebo škůdci. Pak stačí jen pár kliknutí a naplní mi to "skleničku". I to letošní víno mi moc chutná a rád ho přidám do archivu. Zbyňku, moc děkuji. Poděkování patři i všem, kteří pomáhali od fotografování až po tvorbu modelů. Často na to zapomínám (naposled u tratě Ostrava - Val. Meziříčí) a pak mě to mrzí. Vím, zase to mám moc dlouhé, ale říct jen "díky" mi za ty hodiny a hodiny práce připadá hodně málo.

Děkuji za aktualizaci, stahuji, vyzkouším. :-) Ale jen bych si zdejším prosebníkům o další úseky dovolil připomenout, že jsem tu já a pár dalších před časem výrazně lobbovali za úsek Beroun - Plzeň "po staré", z čehož existují traťové záběry už z poměrně kvalitních videí, takže je asi nejreálnější ji "reinkarnovat". Někdy bych pak snad i vyhrabal své poměrně detailní fotky Dýšiny, ještě s kompletním rozbitým přístřeškem plným odpadků. :D
No a lidi, že nechcete dostavět Vysočinu...:rolleyes: Nejprve bych tedy volil lobby za tyto úseky a až poté něco nového.

Každopádně musím dát za pravdu, že něco za Jaroměř, co by se dalo souvisle jet delší dobu v dieselu bez přerušení, by bylo fajn.:) Teď když to tak vezmu, jako ucelenou aktivitu rychlíku v dieselu se dá jet jen úsek Letohrad - HrKr. A to je v reálu jen jeden pár spojů.

jsem tu já a pár dalších před časem výrazně lobbovali za úsek Beroun - Plzeň "po staré"
A co jsi pro to udělal krom oznamu o někde existujícím videu?
Zbyněk jezdil Benešovy, Berouny a Hradce na panťácích, tudíž má tohle v hlavě uložené a je to jeho srdcová záležitost. Ostatní úseky už staví jen tehdy, pokud má k tomu nějakou výraznější osobní motivaci a hlavně dostatek dokumentace.
https://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/4188/page-106#post-200950

Zbyňku, smekám klobouk. Líbí se mi nově zastavěná Bratislava a také celá nová trať z Olomouce do Nezamyslic. Konečně můžu dotvořit aktivitu, co mám rozdělanou už dlouhou dobu.

Každopádně musím dát za pravdu, že něco za Jaroměř, co by se dalo souvisle jet delší dobu v dieselu bez přerušení, by bylo fajn.:) Teď když to tak vezmu, jako ucelenou aktivitu rychlíku v dieselu se dá jet jen úsek Letohrad - HrKr. A to je v reálu jen jeden pár spojů.[/QUOTE]

Tak pojedeš Sp Letohrad - HK, ono to staví stejně téměř stejně. Vyměníš Trilobita za Brejlovce, což při nedostatku souprav by se stát mohlo a bude to reálné :-)

Dostal jsem se k aktualizaci z různých důvodů později, takže v krátkosti - Zbyněk odvedl dobrou práci. Bratislava aspoň s částečnou zástavbou ve směru na Břeclav získává samozřejmě jiný říz, zvláště pro nás, kteří zde nikdy nebyli. Dále je fajn, že Brno je již spojené nejen s Přerovem, ale i s Olomoucí, což pro mistry aktivitáře stýká řadu možností, nejen tvorbu přímých vlaků.
Ozývají se hlasy, aby trať byla rozšířena o další motorovou trakci, nejlépe za Jaroměř. A když tedy za Jaroměř, proč ne po přirozeném pokračování této trati do Staré Paky, Turnova (a pak se uvidí)? Chápu, že modelování terénu St.P. - Ž.B. - Tur. je jistě velmi náročné (zejména kolem Malé Skály) a vyžaduje hodně úsilí a připravené objekty od modelářů.
Mnoho elánu do další práce. ;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře