Win 10 a MSTS

Bobe - Jestli máš nějakou radu, tak pošli. Ještě zkusím win 7 32 bitovou verzi pro AMD RX 570, ale jestli nešla ta přímo win 10, tak nevím.

Radek

Tedy, kdybych to byl tušil, že je zprovoznění MSTS v desítkách na AMD grafikách takový problém, tak bych zůstal na Sedmičkách :) :) :)
Ale já blbec dal na rady Ičíka na začátku tohoto vlákna, postupoval jsem podle přiloženého návodu:
- zkopírovat atiumdag.dll ze složky Windows \ SysWOW64 \ do složky hry X:\Train Simulator
- spusťte soubor MSTS_AMD_BUGFIX.exe ve složce hry X:\Train Simulator
- zmačknout tlačítko "Start" a počkat až se dopatchuje (nikam už nic nekopírovat)
A ejhle. 2 minuty drahocenného času a MSTS běhalo jak živé. A tak posledních pět let stavím tratě na Desítkách.

Zkusil jsem i tu win 7 verzi 32 bit na RX 570, ale na platformě 64 bit nechce běžet. Ještě jsem zkusil nainstalovat ovladač Win 10 32 bit - adrenalin pro AMD, tak píše sestava nekompaktní. Podíval jsme se na jejich stránky a tam měli napsáno, že verze 32 bit na desktop u win 10 nemusí fungovat.
takže vyměnit grafiku? Škoda ji. Fungovalo to před tím na win 7 na jiném teradisku, než se objevila modrá obrazovka a dump crush problém. nakonec to všechno spadlo a místní IT expert, řekl, že to musí být jedině pokud se do win 7 nainstalují přesně ty knihovny, které v registru budou kompaktní s msts.

takže bitová verze 32 win 10 pro AMD graf. kartu RX 570 na mém PC nelze nainstalovat. viz níže
Ani se nedivím, když máš x64 OS.
Ovladače stáhni u výrobce zde.

A před instalací ovladačů napřed úplně odinstaluj ovladače grafiky, co tam zatím máš špatně a navíc vyčisti zbytky svinstva, které sis tam natahal špatnými instalacemi.
Na to použij DisplayDriverUnistaler nebo tu. Umí to nejen NV ale i ostatní GK.

IT expert, řekl, že to musí být jedině pokud se do win 7 nainstalují přesně ty knihovny, které v registru budou kompaktní s msts
No to máš asi experta na baterky, když dosud nezvládl ovladače grafiky. Nainstalováním ovladačů GK se tam objeví ty správné knihovny, které tam mají být.
A ještě dodatek: máš vůbec správně nainstalované DirectX? Nestačí jen to, co je v systému. Občas je potřeba spustit instalačku Dx7, přestože systém má již verzi 11 nebo 12. Pomůže to registraci starších knihoven v registrech systému.
Vše souvisí se vším!

Vše jsem udělal, jak si napsal. Vyčistil jsem si svinstvo pomocí Display Driver Uninstaler a nainstaloval nejnovější ovladače od AMD. Ty jsou Edition 2020 myslím 19.2. To vše proběhlo O.K. Pak jsem stáhnul SDK X Direct X 7 a naistaloval jsem ji pro 64 bitovou verzi. Nicméně, dokud nebude v počítači prostředí na desktopu pro 32 bit, msts nepoběží. Našel jsem ještě nějaký vývojový program od microsoftu, který umí nasimulovat ve w10 32 bitovou platformu. Pokud se tohle podaří, 100 % msts pak pojede. Ale dokud bude platforma x64 OS, tak to nepojede. Máš nějaký lepší nápad? Díky za rady, alespoň jsem si mohl vyčistit a zaktualizovat ovladače od grafiky.

Ale vždyť já také jedu na 64 bitové verzi. V současnosti je to už snad samozřejmost. A žádný problém.
Dej si na počítači tovární nastavení :) respektive format C :) a udělej si novou instalaci, ale už pořádně , tím se zlikvidují všechny breberky omylem nainstalované a musí to po nové instalaci systému fungovat na první zapojení. Vždyť když jsem si aktivoval do počítače SSD disk, tak jsem si udělal novou instalaci Desítek a do toho MSTS se všemi ceremoniemi ohledně grafiky AMD a opět to okamžitě fungovalo. Tedy i na druhý pokus opět úspěch. Tedy není chyba v SW

Zjistil jsem, že ve win 10 Pro je operační systém 32 a běží na procesoru pro 64 bitovou verzi. Jenže já nemám Win 10 Pro.
Buď jsi trotl nebo troll. Máš verzi OS x64, jak ukazuješ zde.
Nikdo ti nepsal, že máš instalovat nejnovější ovladače. Dal jsem ti link k výrobci na ovladače přímo pro tvou grafárnu. Nejnovější neznamená nejlepší či nejvhodnější. Ty máš nepochybně chytrý telefon chytřejší majitele. Zkus se od něj učit. Třeba to, jak chápat jednoduchá sdělení.
Píšeš úplné pitomosti o nějaké platformě. My tu jednoduše mnozí fungujeme bezproblémově na w10-64bit. A to přímo bez nějakých virtuálních berliček s 32bitovou platformou. Je to jen o tom naučit se rozumět základním pojmům a obdržené instrukce bezvýhradně přesně dodržet bez vlastního laborování. Staré „desatero" to jistí.

Dobře , win 10 mi běží na OS 64. Udělal jsem všem jak si napsal a píše mi to, že mi to nespustí jako dříve, protože moje grafika AMD RX 570X nekomunikuje s msts desktop 32 bit.
Windows 10 mám nainstalované správně od začátku.
Takže jsou špatně naistalované win 10??

Ukaž správce zařízení. Pak budou další požadavky.
Nebo dej rovnou přístup na dálkovou správu počítače přes TeamViewer. (A v PC funkční TotalCMD, v okénkách nepracuji.)

Stáhl jsem si Team Viewer. CMD máš na mysli příkazový řádek...? anebo si mám stáhnout CMD total? V 19:00 budu pokračovat. ted musím na chvíli odjet.
Team Viewer .JPG

Stáhl jsem si Team Viewer. CMD máš na mysli příkazový řádek...? anebo si mám stáhnout CMD total? V 19:00 budu pokračovat. ted musím na chvíli odjet.
Naštěstí to heslo je platné pouze pro aktuální přímé spojení, takže se ti tam nikdo nedostane, pokud jsi vypnul PC a po příštím spuštění už nebude platit. Už to nikdy nevystavuj veřejně!!! Ani to nebudu zkoušet se připojit.
To spojení si musíš domluvit jinou neveřejnou cestou a online (nejlépe mobilem nebo přes Skype).
CMD jsem opravdu na mysli neměl. Co jsem psal, to je v mých obrázcích výše a nainstaluješ tady nebo pro znalé TCUP.

Ano, prosím dej :) Poté mne bude zajímat jestli to dotyčnému pomohlo.
Ale já ty lidi chápu. Ne každý je znalý IT problematiky a proto preferuji blbuvzdorné instalačky. V tomto případě je ale třeba zkopírovat atiumdag.dll ze složky Windows \ SysWOW64 \ do složky hry X:\Train Simulator. Asi je tohle pro některé uživatele nadlidský úkon. Naštěstí Openrails už žádná pravidla nastavení nevyžaduje.

Když v SysWOW64 atiumdag.dll nemám, tak ho asi nemohu nainstalovat do Train Simulatoru do jeho adresáře. Takže jsem si soubor atiumdag.dll stáhnul do do SysWOW 64 a pak do samotného adresáře Train Simulátoru. Přesto všechno msts nechce komunikovat s kartou AMD. To vše jsem udělal nesčetněkrát podle návodu. a přesto mi píše , že AMD nemůže běžet s msts desktop 32 bit.
Jo, a ten BUG FIX jsem zkopíroval taky do adresáře msts a pak zadal cestu do knihovny sys WOW 64, aby si vytáhl znovu soubor atiumdag ze SYS WOW 64., taky nesčetněkrát. a píše file not found and path not found.

Když jsem si znovu přeinstaloval ovladače k AMD ty nejnovější, jak včera Bob psal, tak je tam vidím, jak se tam mihnou atiumdag.dll taky. Zkusím je zobrazit, kde tedy jsou, abych je tam skutečně přes BUG FIX z adresáře našel.

Atiumdag.dll jsem našel, ale byl pod ovladači AMD, které jsem nainstaloval. Takže jsem viděl správně. Mám ho tedy načíst přes BUG FIX přímo z těch ovladačů od AMD RX 570X? do adresáře msts? Anebo ho mám překopírovat do sys WOW 64 a pak nechat načíst přes BUG FIX do adresáře msts?atiumdag v  ovladačích AMD.JPG

Díky za info

Jo, a ten BUG FIX jsem zkopíroval taky do adresáře msts a pak zadal cestu do knihovny sys WOW 64, aby si vytáhl znovu soubor atiumdag ze SYS WOW 64., taky nesčetněkrát. a píše file not found and path not found.
A to je špatně!
Po instalaci ovladačů ATI se ta knihovna spolu s dalšími usídlí v adresáři/Windows/System32 a odtud si je systém automaticky za běhu zkopíruje sám do složky /Windows/SysWOW64. User si z kteréhokoliv z těchto adresářů ten soubor překopíruje do adresáře msts, k němu tam přidá ten bugfix.exe a bez jakéhokoliv navádění cesty nechá opatchovat ten soubor knihovny v adresáři msts. V okénku programu se pouze ukazuje pro uživatele link, odkud si to má user překopírovat. Pokud se snažíš opatchovat výchozí soubor v systému, tak to samozřejmě fungovat nebude, navíc systém vyhodnotí ten opatchovaný soubor jako změněný a automatická ochrana jej odstraní případně nahradí ze systémové zálohy.
24.jpg
Připomínám, že všechny soubory.exe okolo záležitostí msts je potřeba spouštět zásadně jako správce/administrátor a ne jako standarduser!!!
Nastavení uživatelského účtu jako virtuálního správce nestačí, je potřeba spouštět přes kontextovou nabídku (pravým myšítkem).

Back
Nahoře