Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Budování kolejiště stanice Znojmo. To nejhorší mám za sebou. Všelijaké obloučky a depo. Ještě výpadovka na Okříšky, ale to až zítra. Tedy společně s Mikulovem, Valticemi a výhybnou Březí. A bude kolejově hotovo. Souběžně od Břeclavi i náspuji, tak brzy to tady bude i sjízdné.
143znojmo1.JPG
143znojmo2.JPG

Vtipné je, že již v roce 2003 jsem měl vyrobené cedulky Březí a Dobré Pole, ale koleje v BP sem pokládám až nyní po 17 letech v roce 2020. V době karantény se na tratích pracuje o 106. Zapojeno i do návěstidel mám od Bořího Lesa až do Hrušovan nad Jevišovkou. V práci je nyní celkem nuda, jen sem tam vydám balík. Doufám, že se bude nudit i někdo, kdo umí modelovat. :) Sem tam nějaké nádraží, či speciální peron by se i hodily. :)
DobrePole.JPG

Dva dobové kontrasty. Moderní nádraží v Mikulově, kde se jezdí do odbočky 50,60 a 80 km/h a o kus dál Hrušovany nad Jevišovkou s mechanikami a čtyřicítkou. Ještě by to chtělo originální baráčky nádražích. Marně přemýšlím, kde jsou podobné. Je to vše na jedno brdo, jen jinde jsou jinak ty všelijaké stříšky.
173Mikulov.JPG
173HrusovanyJ.JPG

Přes noc v Hrušovanech nad J. postavili nádraží. :) Deterio dodal i s Hodonicemi. Děkujeme mnohokrát. Já dnes díky koronavirové karanténě z nudy dokončil v Hodonicích kolejiště i s vlečkami. Tím jsem kolejově myslím už všude hotov. Ale stále nemám uklízený nepořádek po tratích, které dříve vedly jinudy. Koleje jsou sice vytrhané a zrecyklované, ale válí se tam ještě plno lamp, peronů, zábradlí i nějakých figurek. Poslední obrázky. Staré Mutěnice jsou nádraží duchů a stará Čejč je zasypaná zeminou jako Pompeje :) Práce stále moc.
183HrusJ.JPG
183Hodonice2.JPG
183Hodonice1.JPG
183Mutenice.JPG
183Mutenicenew.JPG
183Cejc.JPG
:)

Mikulov už je taky nový? Jel jsem tam naposledy cca před 2-3 lety, kdy byly teprve Valtice zánovní.

Tohle byla dříve trať, kde se jezdilo v celém úseku max 60 km/h. A nyní když jsem tudy někdy předloni brouzdal na kole, tak na přejezdu v Bořím Lese vidím rychlostník 120. Myslel jsem, že se mi to jen zdá. Výhybna Sedlec u Mikulova se jede stovkou do odbočky, z Mikulova 80 do odbočky. Vzhledem následnému peronu se touto rychlostí asi do takových výměn jezdit nebude, ale je to na místě, protože vjezdové návěstidlo je dost daleko a vlak by se takto dlouho šoural třeba padesátkou.

Můj pokus poskládat z něčeho viadukt ve Znojmě. Zapojoval jsem stanici do návěstidel a peronů, tak bylo třeba i ten viadukt dostavět. Vjezdové návěstidlo od Šatova je od stanice za viaduktem. Sice nic moc, ale délka a výška souhlasí. I nějaký vlak určitě unese. :) Opět celodenní koronavirová nuda v práci a tohle je výsledek. Ale tímto je celá trať Břeclav - Znojmo zapojená a provozuschopná. Už zbývá jen ta omáčka kolem, která zabere ještě víc volného času.
193Znojmo1.JPG
193Znojmo2.JPG
193Znojmo3.JPG

Jeden z mála zářezů trati Břeclav - Znojmo. Musel jsem několik malých čtverců přebarvit zpět na terén trávy, protože na té křiklavé neónové mapové textuře se s terénem vůbec nedá pracovat. Nyní dělám poslední fázi před zástavbou a to silnice, přejezdy a doladění terénu i doplnění všelijakých návěstních upozorňovadel, tam, kde jsem je ještě neosadil. A tím také konečně mohu postupně odebírat ta žlutá měřidla vzdáleností.
203Valtice1.JPG
203Valtice2.JPG

Poděkování Mikuldovi, včera mi poslal originál most do Znojma, který mi do malůvky na textuře sedl jako pr*** na hrnec. Přesná práce. Nemáte někdo sklony do Šatova? Bylo by na místě to tam dotáhnout, když máme tak nádherný viadukt.
Pak jsem si na videu všiml, že když se vlak blíží k Mikulovu, už z dálky je vidět zámek. Tak jsem schválně se včera projel tudy v OR. Jelikož pohled z kabiny hodně zoomuje, tak je krásně vidět nejen zámek, ale i Svatý kopeček, Ale ten kostel, co jsem použil se tam moc nehodí. Nemá někdo alespoň podobný model ?
Za poslední. Neexistuje někde model Lídlu? Všude je to samý Lídl a já namísto toho musím osazovat Penny z Tišnova. :) Tedy Penny je i v Mikulově jak místo Lídlu, tak místo Tesca. Jsou blízko nádraží.
223mostZnojmo1.JPG
223mostZnojmo2.JPG
223Mikulov.JPG

Každý bojujeme proti koronaviru jak umíme. :)
Z Mikulova do Hrušovan je to samý bunkr u kolejí. Ale nejsem si jistý, jestli je mám natočené správně. Za bolševika býval hned vedle kolejí ostnatý plot se strážními věžemi pravidelně rozmístěnými a na každé pohraničník s ostrými náboji. Ještě že to nemusím osazovat. :)
jevisovka1.JPG
jevisovka2.JPG
Novosedly.JPG

To je trochu jiné. Tamta mají takovou víc špičatou střechu. Myslím, že podobná jsou v Bohumíně, ale model nemám. Ten od Nebuluse je o patro vyšší a rozměrnější. Možná to má Deterio nafocené, když udělal model nádražní budovy a výtopny. Škoda toho velkého baráku vedle nádražní budovy, že není model. Musel jsem jej slepit ze tří modelů z baráků od Hradce. Všiml jsem si, že několik nádražních budov je ve stejné architektuře jako Hrušovany u Brna. Deterio říkal, že i Podivín, jen tam je rovná střecha. Myslím, že něco podobného je v Božicích nebo Novosedlech? Škoda, že Deteria nechytla tvůrčí slina, aby tyto variace vygeneroval. On by stačil základní model bez popisek a ty bych tam dolepil. Jinak tam dám ten ne moc pěkný italský model, jak mám v Podivíně. :) Možná ještě něco někde najdu, z čeho to slepit. :)

Zbyňku, tie bunkre majú byť otočené s tou trávnatou časťou smerom k nepriateľom :) Tak majú najvyššiu odolnosť. Znie to síce divne, ale ten systém bunkrov je takto navrhnutý a tieto ich nebránené časti im kryjú susedné bunkre. Tie Hrušovany mi pripadajú ako nejaký skanzen zabezpečovacej techniky. Mechanické zriaďovacie návestidlá sú teda už fakt rarita. Ak by tie stavadlá niekto nafotil, tak som ochotný ich vymodelovať.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře