Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ahoj Zbyňku úsek co jsem projel bez pádu.Zalesnění O.K. FPS 55-60.Dobrá práce.Podařilo se mi zalesnit komplet plochu mezi Kolínem a Brnem (Brno-ČT-Kolín-HB-Brno včetně 251)
Takže tady aktualizujte a testujte. Není to oficiální aktualizace ale jen pro otestování, jestli mohu pokračovat takto zalesnit zbytek.
Projeví se to jenom v OR. V MSTS lesy zůstanou řídké jako před tím.
www.semora.cz/d/bp_94_01.exe
Sledujte jestli nějaký strom není v kolejích. Já našel jenom několik statných smrků na vysočině a blok odsunul. V OR by to vadit nemělo, stromy uhnou samy, v MSTS by to vadilo.
Drobnou trávu jako bloky "stromů" nemám. To by někdo musel vyrobit, ale i tak by to bylo osazování na několik víkendů. Ještě mne čeká hodně lesů.Otestoval jsem to a dopad na výkon je opravdu minimální.
Možná by nebylo od věci zkusit stejným způsobem zatravnit zelené plochy. Možná by stačilo jen poblíž trati. Koleje si svůj úsek vyčistí samy a silnice jakbysmet.
Ale jak se dívám, nechal jsi tam lesy, které v aktualizaci 94 ještě nebyly. Tedy se přehrály jenom databázové soubory.Když jsem to přehrál zpátky aktualizací 94.00_of, zase je to vpořádku.
Napadlo mě tahat celkem úzké obdélníky jen kolem tratě. Nemám to vyzkoušené, jen je to k zamyšlení. Že by to mělo vliv na datbázové objekty jako návěstidla, to je dost divné.Drobnou trávu jako bloky "stromů" nemám. To by někdo musel vyrobit, ale i tak by to bylo osazování na několik víkendů. Ještě mne čeká hodně lesů.
Ale že mi tyto úkony rozhodí návěstidla, viz Rájec, jak popisuje Francek a já to jenom potvrdil, to nechápu. Ale je fakt, že oproti editoru MSTS i u statických nedatabázových objektů se při save aktualizují i všechny databázové soubory. Tak se tam muselo něco zaškobrtnout. Ale to je pak problém.
TSRE musí mít nějaký bug. Když v editoru MSTS celý den pokládám jen domečky, stromečky, opravuji terén, tak jsou změny jenom ve world a tiles. Když osadím jeden strom v TSRE, tak se kromě world aktualizují všechny databázové soubory. A tady je možná zakopaný pes, že se mi rozhasilo tolik návěstidel. Zhlaví jsem překopával už mnohokrát a nikdy to nikde návěstidla nerozhodilo. A nyní V Osek, Jistebník, Svitavy a naposledy Rájec. A to jsem ty výhybky a návěstidla osazoval v MSTS editoru. Tedy to musela být nějaká následná reakce, když jsem pak něco tvořil v TSRE.Napadlo mě tahat celkem úzké obdélníky jen kolem tratě. Nemám to vyzkoušené, jen je to k zamyšlení. Že by to mělo vliv na datbázové objekty jako návěstidla, to je dost divné.![]()
Udělal jsem malý test. Načetl jsem trať a ve vstupním bodě označil jeden keř a trochu s ním pohnul. Uložil jsem a tady je porovnání, co to udělalo se všemi databázovými soubory. Vlevo je po SAVE v TSRE, vpravo původní. A jak je vidět, zasahuje to i do návěstidel. A takto červené je to v celém zápisu. Jen pohnutím jedním keříkem. Co na to vývojáři?Že by to mělo vliv na datbázové objekty jako návěstidla, to je dost divné