Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dnes jsem pokračoval v zalesňování z Brna až do Letovic. Projel jsem to, ale ještě mám někde díry. Oproti MSTS, kde se pozadí ztrácí v mlze, tak zde je kolikrát vidět zákulisí. Ale stromy do kolejí nelezou. Ochrana funguje. Protože v editoru tam nějaká kolize byla.
Babice.jpg
Novohrad0.jpg
Novohrad1.jpg

Ale tohle asi už bude na některé počítače atomová bomba. Ale snad ne. Prý jeden blok je jeden objekt. Tedy jako, to co vidíte, by jste osadili asi 15 stromů.
Zkrátka jedu. Musím se ale držet těch červených čar. Co jde za, po příštím načtení mizí.
lesy.JPG

Podařilo se mi zalesnit komplet plochu mezi Kolínem a Brnem (Brno-ČT-Kolín-HB-Brno včetně 251)
Takže tady aktualizujte a testujte. Není to oficiální aktualizace ale jen pro otestování, jestli mohu pokračovat takto zalesnit zbytek.
Projeví se to jenom v OR. V MSTS lesy zůstanou řídké jako před tím.
www.semora.cz/d/bp_94_01.exe
Sledujte jestli nějaký strom není v kolejích. Já našel jenom několik statných smrků na vysočině a blok odsunul. V OR by to vadit nemělo, stromy uhnou samy, v MSTS by to vadilo.

Podařilo se mi zalesnit komplet plochu mezi Kolínem a Brnem (Brno-ČT-Kolín-HB-Brno včetně 251)
Takže tady aktualizujte a testujte. Není to oficiální aktualizace ale jen pro otestování, jestli mohu pokračovat takto zalesnit zbytek.
Projeví se to jenom v OR. V MSTS lesy zůstanou řídké jako před tím.
www.semora.cz/d/bp_94_01.exe
Sledujte jestli nějaký strom není v kolejích. Já našel jenom několik statných smrků na vysočině a blok odsunul. V OR by to vadit nemělo, stromy uhnou samy, v MSTS by to vadilo.
Ahoj Zbyňku úsek co jsem projel bez pádu.Zalesnění O.K. FPS 55-60.Dobrá práce.

Zbyňku, mrkněte tady na to. Po projetí to strhlo brzdu, monitor přeskočil na zelenou cestu, ovšem na dalším autobloku svítila zase žlutá. Tak jsem se vrátil zpět, jestli se to nezmění. Volná jízda (Rájec): RunActivityLAA 2021-03-08 17-33-49-139.jpg

Otestoval jsem to a dopad na výkon je opravdu minimální. ;)
Možná by nebylo od věci zkusit stejným způsobem zatravnit zelené plochy. Možná by stačilo jen poblíž trati. Koleje si svůj úsek vyčistí samy a silnice jakbysmet.

Francek: Tak toto už je na palici. Vždyť jsem v té stanici nic nedělal, jen se osazovaly lesy. V OR jsem měl stejný pohled. Všechna návěstidla na výstrahu, opakovač červená. Smazal jsem odjezdová návěstidla a znovu osadil a už je to OK. Kolik těch kostlivců ještě bude?
Rajec.jpg
A světla snad už mám OK.
svetla350.jpg

Otestoval jsem to a dopad na výkon je opravdu minimální. ;)
Možná by nebylo od věci zkusit stejným způsobem zatravnit zelené plochy. Možná by stačilo jen poblíž trati. Koleje si svůj úsek vyčistí samy a silnice jakbysmet.
Drobnou trávu jako bloky "stromů" nemám. To by někdo musel vyrobit, ale i tak by to bylo osazování na několik víkendů. Ještě mne čeká hodně lesů.
Ale že mi tyto úkony rozhodí návěstidla, viz Rájec, jak popisuje Francek a já to jenom potvrdil, to nechápu. Ale je fakt, že oproti editoru MSTS i u statických nedatabázových objektů se při save aktualizují i všechny databázové soubory. Tak se tam muselo něco zaškobrtnout. Ale to je pak problém.

Když jsem to přehrál zpátky aktualizací 94.00_of, zase je to vpořádku.
Ale jak se dívám, nechal jsi tam lesy, které v aktualizaci 94 ještě nebyly. Tedy se přehrály jenom databázové soubory.
Pak mne napadá, než budu osazovat lesy, zálohovat databázové soubory a po osazené lesů nové smazat a nahradit původními. Jak jsi to právě udělal.

Drobnou trávu jako bloky "stromů" nemám. To by někdo musel vyrobit, ale i tak by to bylo osazování na několik víkendů. Ještě mne čeká hodně lesů.
Ale že mi tyto úkony rozhodí návěstidla, viz Rájec, jak popisuje Francek a já to jenom potvrdil, to nechápu. Ale je fakt, že oproti editoru MSTS i u statických nedatabázových objektů se při save aktualizují i všechny databázové soubory. Tak se tam muselo něco zaškobrtnout. Ale to je pak problém.
Napadlo mě tahat celkem úzké obdélníky jen kolem tratě. Nemám to vyzkoušené, jen je to k zamyšlení. Že by to mělo vliv na datbázové objekty jako návěstidla, to je dost divné. :rolleyes:

Napadlo mě tahat celkem úzké obdélníky jen kolem tratě. Nemám to vyzkoušené, jen je to k zamyšlení. Že by to mělo vliv na datbázové objekty jako návěstidla, to je dost divné. :rolleyes:
TSRE musí mít nějaký bug. Když v editoru MSTS celý den pokládám jen domečky, stromečky, opravuji terén, tak jsou změny jenom ve world a tiles. Když osadím jeden strom v TSRE, tak se kromě world aktualizují všechny databázové soubory. A tady je možná zakopaný pes, že se mi rozhasilo tolik návěstidel. Zhlaví jsem překopával už mnohokrát a nikdy to nikde návěstidla nerozhodilo. A nyní V Osek, Jistebník, Svitavy a naposledy Rájec. A to jsem ty výhybky a návěstidla osazoval v MSTS editoru. Tedy to musela být nějaká následná reakce, když jsem pak něco tvořil v TSRE.

Ohledně travnatých ploch. Není problém z modelu stébel trávy udělat blok do Forest. Stačil by vhodný model nebo víc modelů.
Ale. Modeláři vegetace, vlastně i domečků dělali jednu dost zásadní chybu. Počítali jenom s rovinou a ne že se domečky a stromečky budou osazovat v terénu na šikmé ploše. Tedy správně by pod pivotem, který dosedne na terén měla být ještě další rezerva, aby na šikmé ploše nebyl model nad terénem. V případě klasických modelů musím do terénu stromky i domečky utápět ručně, ale v případě bloků stromů, které se terénu přizpůsobují automaticky, tam je pak problém.

Zkrátka model trávy, ale aby něco bylo ještě pod pivotem utopené v zemi. A pak podle vzoru jiných bloků vyrobit tento další.

A když jsme u těch modelů stromů. Nešel by opravit starší topol30m . Náhrada za něj v tehdy nové kolekce od Trundy nebyla. V MSTS je OK, ale v Openrail vypadá opravdu strašně, jak má na okrajích bílé obrysy. ( topol30.s )

Že by to mělo vliv na datbázové objekty jako návěstidla, to je dost divné
Udělal jsem malý test. Načetl jsem trať a ve vstupním bodě označil jeden keř a trochu s ním pohnul. Uložil jsem a tady je porovnání, co to udělalo se všemi databázovými soubory. Vlevo je po SAVE v TSRE, vpravo původní. A jak je vidět, zasahuje to i do návěstidel. A takto červené je to v celém zápisu. Jen pohnutím jedním keříkem. Co na to vývojáři?
porovnaniRDB.JPGporovnaniRit.JPGporovnaniTit.JPGporovnaniTDB.JPG

Zdravím, při pokládání ne-databázových souborů (viz stromy, domy, značky ap.) je vhodné upravit soubor 'settings.txt', který se nachází v adresáři editoru. V něm před řádek 'writeTDB = true' dopsat # (tímto se funkce ukládání databází vypne). Poté spustit editor.

Jako tím křížkem před zacommentovat? A to jen TDB nebo to nebude zapisovat i do ostatních databázových ? A když uložím databázový objekt, tak se to uloží i do TDB ?

Ano, jako comment. Tím se zablokuje ukládání souborů *.rdb, *.rit, *.tdb, *.tit . Ovšem pozor: nedoporučuji při tomto nastavení jakoukoliv manipulaci s databázovými objekty (kolej, návěstidlo, milník, silnice atd.), protože při následném uložení trati sice databáze zůstane původní, ale změní se údaje ve World, kde je každý objekt rovněž zapsán! Při nechtěném zásahu do objektů (před uložením) lze vše vrátit Ctrl+Z.

No to jsem právě vyzkoušel. A to není dobré, protože člověk někdy najde chybu a je dobré jí na místě opravit, jinak se na ní zapomene.
Tedy to chce zápis, aby se statické objekty nezapisovaly, ale databázové objekty do databází zapisovaly.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře