Icik`s MG OpenRails - upravená verze pro realističtější zážitek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Prosím tě a zkontroluj, jak ti psal Joska ten soubor, v nějakém byla chyba a Zbyněk dával poslední nový, právě kvůliva těm chybám.
Mám za to že mám nejnovější, ale může být i jinak. Tak mi to někdo nasdílejte. Kouknu se na to.

Jo, toho jsme si nevšimnul, ale při startu co mám udělat? Konkrétně u té Pikkovy 749? Tam je u celé soupravy zatažená u všech vozůi ruční brzda. Já to zatím vyřešil takto:
1. Dal jsem natvrdo FPS na 30 to s brzdama nesouvisí, ale časy v aktivitě stíhám v pohodě.
2. Spustil jsem OR aktivitu, kompresor jel, přitáhl jsem brzdu na 30 loko povolil a dal "Shift a podtražítko" a brzdy se rovnaly, po cestě už vše jede jak má. Ale znova, co mám udělat po staru aktivity?

Opět střílíš naslepo. Nemáš otestováno a hned padl rozsudek.
Bavím se o OR klasickém ne o tvém, měl jsi vydat své OR s naladěním základem vozidel. Takhle se nikam nedobereme. Poison se ani nerozjede, Dan to neodbrzdí a na mě řvou cestující, že jsem přijel pozdě. Přitom my 3 si měl spolu s Joskou V. kontaktovat mezi prvníma, že něco chystáš.

Aktualizace 94, tam je poslední z roku 2021 ne 2019. Byla dodána nová navěstidla. Defakto to spomalovalo všude, kde dával Zbyněk nové výhybky.

Dan to neodbrzdí
Po neskutečných peipetiích na vydání manuálu už jsem odbrzdil... Ale fort mi nikdo nenapsal, co mám při startu aktivity udělat správně, pokud sedím v 749 od pikka, mašina je laděná tak, ře je při startu brzda v poloze Švih, já totiž při točení videa na ni ani nesáhl, loko brzda je zabržděná. A start bez brzd nedoporučuji, na svahu ve stanici se pak souprava rozjede hned po staru. Ladění se musí taky konzultovat s aktivitář. To právě funguje s Josefem. Musel jsem to ochcat, tychle přibrzdit vlakovou na 30%, povolit lokomotivní a stisknout Shift+Podtražítko. Pak se to vzpamatovalo. Jízdní doby po zamčení na 30 FPS stíhám, předtím ne.

ktualizace 94, tam je poslední z roku 2021 ne 2019. Byla dodána nová navěstidla. Defakto to spomalovalo všude, kde dával Zbyněk nové výhybky.
Icikovi jsem psal na SZ a pošlu mu nový originál, ten aktuální.

Na tohle Dane musíš na Josku ohledně naladění 749, však Honza píše, on model, Josef ladění a pokud má Jirka svoji verzi OR nastavenou jinak, tak to bude dělat problém.

Bavím se o OR klasickém ne o tvém, měl jsi vydat své OR s naladěním základem vozidel. Takhle se nikam nedobereme. Poison se ani nerozjede, Dan to neodbrzdí a na mě řvou cestující, že jsem přijel pozdě. Přitom my 3 si měl spolu s Joskou V. kontaktovat mezi prvníma, že něco chystáš.
Josko nebuďťe na něj tak hrr. Ne jen, že práci na své verzi tady avizuje už hezky dlouho. Mezitím stihl přijít i s vychytávkami i pro standardní OR (viz. naposledy adheze).
Je to prostě nová, ve větším měřítku neodzkoušená věc, která bude žádat více času.
Mě to celé připomíná dobu před 4-5 lety, kdy se víc lidí začalo zajímat o Open Rails, ale k dispozici byl jen trainset nastavený pro MSTS/MSTS Bin. A i když OR proklamoval zpětnou kompatibilitu, čas ukázal, že tomu tak není. Pokud si chce člověk dobře zajezdit, potřebuje vozidla podle pravidel OR.

My jsme prostě nažhavení a pokud se to celé vyladí a spustí, to budou aktivity jak řemen.

Ale fort mi nikdo nenapsal, co mám při startu aktivity udělat správně, pokud sedím v 749 od pikka, mašina je laděná tak, ře je při startu brzda v poloze Švih, já totiž při točení videa na ni ani nesáhl, loko brzda je zabržděná. A start bez brzd nedoporučuji, na svahu ve stanici se pak souprava rozjede hned po staru. Ladění se musí taky konzultovat s aktivitář.
Na začátku je nastavena ruční brzda pro všechny vozy nezávisle na startovních podmínkách v eng. To proto, aby souprava na spádu neujela. Brzdič musí být v poloze závěr. V klidu nahodíš loko a necháš naplnit hlavní jímku na 5 bar a potom dáš brzdič do odbržďovací polohy. Necháš soupravu krásně naplnit vzduchem a mezitím si to přitáhneš přímočinkou. Dále uvolníš najednou všechny ruční brzdy na vozech pomocí shift + ů. Po naplnění soupravy provedeš zkoušku těsnosti v závěrné poloze. V případě, že bude úspěšná, uděláš už jen brzdu. A můžeš vyrazit na cestu.

Tak to jsem tím pohnul nevedomky, asi se rozmohl nějaký nešvar... Nicméně, když jsem tu mašinu nechal tak, tak to stejně pumpovalo, no nic, vyzkouším a zeptám se, pokud odvěsím mašinu od vozů, tak taky nesmím mít brzdu v poloze švih? Nejsem fíra, tak se raději zeptám. Sólo jízda mne čeká v BBřeclavi. :)

Ja som dnes vyskúšal poobede osobný vlak z Košíc do Popradu na 321tke, vzal som si mašinu 362.005 z msts-rw, ladenie cez include, nič som tam nemenil (čiže áno, správala sa ako jednosystémovka, ale vidím tu v diskusií, že to je už opravené, takže otestujem, vyskúšam), jedine som k brzdám dopísal brzdiacu hmotnosť, a ako súpravu som si zvolil 3x Bdteer ZSSK + 2x Bdmpeer ZSSK, ladenie zo stránky vzd-or, plus som do wag súborov od vozňov vpísal tak isto brzdiace hmotnosti podľa tabuľky, a dopísal jednotlivé parametre podľa režimu brzdy podľa manuálu. Všetko fungovalo bezchybne, prepínanie režimu brzdy taktiež fungovalo presne ako malo, nezaznamenal som žiadne problémy s tým, že by som sa nevedel pohnúť alebo by sa nevypli kompresory, asi dvakrát mi strelila už opravená podpäťová ochrana, čiže to za chybu nepovažujem, a raz som tomu trochu prikúril ja a strelila nadprúdovka. Súprava išla krásne, brzdila krásne, hra išla krásne plynule a navyše to aj krásne vyzerá. Po štarte hry, a prepnutí režimu brzdy do R, mi súpravu normálne dofúkalo a vyrazil som. Ešte dodám, že bola to voľná jazda. Palec hore, chválim, pekná robota. Len tak ďalej. ! :)

Však v pohodě, jen se říká. Jde jen o to, že Jirka to má vice poladěné na svůj PC a teď bude muset hledat kompromis s ostatníma, tady bych asi bral, že nejslabší stroj má Venca, tedy s nim by měl Jirka více konzultovat chování OR.Jen je prostě škoda, že dejme tomu 3 letá práce, kterou tu Josef dělal, byla tuto chvíli vyhozena do koše, páč dle mě dělat na 2 verzích chování pro OR je časově nesmysl.
Dále mě zaráží rozdíl mezi mnou a Danem v zobrazení, kdy ja to mám v oparu a vybledle barvy a on krásně čísté. Nastavené OR mám stejně.

Hoši, ještě k tomu začátku aktivity, když přeci fíra nastupuje z perónu na soupravu, tak nedělá zkoušku brzdy ne? Není už trochu fakt přesložitělé, ale rozjet se dá a v aktivitě zatím se souprava chová velice korektně, opakuji, mám zamklo na 30 fps a zde důkaz na jízdním řádu:
jř_001.jpg
Klucí, teď má přijít Břeclav a tam odvěšuji soupravu, tekže se zeptám profíků, v jaké poloze je brzda při posunu, fíra brzdí lokomotivní, nebo se pletu?

Dále mě zaráží rozdíl mezi mnou a Danem v zobrazení, kdy ja to mám v oparu a vybledle barvy a on krásně čísté. Nastavené OR mám stejně.
Screenshoty ako od Dana mi hra urobí tiež, a uloží do priečinka, kam ukladá obrázky. V skutočnosti však mám ten originál obraz, s matnejšími farbami. Evidentne OR nevie odfotiť priamo aj shadery. Normálny screenshot mi to urobí až externým programom.
Dovolím si priložiť screenshoty:
Prvá je z Open Rails:
Open Rails 2021-04-10 01-18-59.jpg

Druhá je totožná, cez bandicam:
RunActivity 2021-04-10 13-18-59-414.jpg

Jen je prostě škoda, že dejme tomu 3 letá práce, kterou tu Josef dělal, byla tuto chvíli vyhozena do koše, páč dle mě dělat na 2 verzích chování pro OR je časově nesmysl.
To je jasný a proto se hledá ten nejlepší možný kompromis. Nikdo nechce vyhazovat něčí práci.
Tady nevím Josko, co odpovědět. Možná jestli i ostatní uživatele mají stejný problém - bude to systémový. Pokud ne, bude zrada opravdu jen v tvém HW a nastavení ovladačů grafiky. Zkus aktualizovat ovladače a dej vše do základního nastavení. Pak to jen omez v NvidiaInspectoru na 1/2 Vsync.

Klucí, teď má přijít Břeclav a tam odvěšuji soupravu, tekže se zeptám profíků, v jaké poloze je brzda při posunu, fíra brzdí lokomotivní, nebo se pletu?
Nejsem profík, ale můj názor: normálně nech průběžku v plnící poloze nebo neutrálu. Brzdí se snad jen přímočinkou. Při odpojení a připojení vozů ji dej do závěru.

Back
Nahoře