Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Oni jich nepoužívaných asi bude na této trati víc. Protože na videu vidím náhodou peron někde v lesích, žádné označení tabulema, jen ve svých podkladech jsem našel vyznačení a název zastávky. Ale u toho viaduktu nic v písemnostech nebylo.nepoužívaná zastávka
v úseku Bránice - Hrušovany n. J. jsou 2 zrušené zastávky, ta první hned za ivančickým viaduktem a další potom mezi Bohuticema a Miroslaví zastávka Našiměřice. Kdy v nich vlaky ale přestaly zastavovat, netuším.Oni jich nepoužívaných asi bude na této trati víc. Protože na videu vidím náhodou peron někde v lesích, žádné označení tabulema, jen ve svých podkladech jsem našel vyznačení a název zastávky. Ale u toho viaduktu nic v písemnostech nebylo.

Viděl jsem video a to je úplně jiná architektura. To by musel nejprve nějaký nadšenec kvalitní modelář vymodelovat. Jenomže tady je to jen samý blázen do historie a parního provozu.Bude trať Brno-Střelice elektrifikována a z modernizována??
Zdravím,za Ivančickým viaduktem se zasávka jmenovala na Réně.Bývala tam budova pionýrského tábora.Pak to sloužilo při stavbě nového mstu jako provozní budova.Od té doby jsem tama nejel.v úseku Bránice - Hrušovany n. J. jsou 2 zrušené zastávky, ta první hned za ivančickým viaduktem a další potom mezi Bohuticema a Miroslaví zastávka Našiměřice. Kdy v nich vlaky ale přestaly zastavovat, netuším.
To co se děje na dráze za poslední dva roky mne fakt neoslovuje. Rozprodané a rozpronajímané, co se dá a taky to tak vypadá. Připomíná mi to situaci před zestátněním (nepleťte si prosím se znárodněním) drah ČSD. I když tehdy to fungovalo lépe než teď. Mně fakt neoslovuje jízda po betonovém úseku se stěnama okolo kolejí s jedním typem nástupišť a boudiček na nich. To si mohu rovnou zahrát na MSTS podzemku tuším U79 se to jemnovalo, nebo jak.Současná železnice tady myslím nikoho ani nezajímá.
Po Vánocích jedeme s rodinou k prarodičům do Moravských Budějovic. Můžu se zeptat tamějšího výpravčího, zda-li by jeden den nešel udělat záznam ze stanoviště strojvedoucího po cestě do Znojma a zase zpět. Vzhledem k tomu, že přístup na strojvůdcovské stanoviště je poměrně přísně omezen a určuje jej myslím přednosta stanice nebo tak něco... No, uvidíme!Tak z toho co mám jsem začal osazovat trať 241 z Okříšek. Teda, to je pěkný skanzen. Zatím vše na mechanice. A to jsem někde četl, že mechanická návěstidla už jsou všude zrušená.
Jinak připomínkujte do vánoc. Pak to vydám. Co bude to bude, co nebude to nebude. Den má jenom 24 hodin.![]()
Mě nejde o aktivity, ale o nové vlaky.Jinak Zbyňku, víš proč nejsou aktivity pro nové vlaky, jednoduchá odpověď:
Základní chybou je, když nějaký vývojář nebo ladič prohlásí, že MSTS už dávno nemá a pracuje jenom v OR. To být ve škole, tak je to za pět. Protože i žáček první třídy ví, že bez MSTS je veškerá tvorba jak tratí, tak aktivit pasé. I Jindřichovi jsem nabízel flešku s tratí zdarma, kvůli vývoji. Nemá zájem, nepotřebuje. Tak pro koho ten OR zdokonalují. Jsem poslední aktivní stavitel tratí, který může aplikovat nové věci do tratí. Ale tak, aby to nevadilo editoru MSTS. Jinak jsme skončili. Alespoň se vyřešily ty troleje. Za to jsem rád. Ale nechtěl bych těch 100 tisíc kolejí přepisovat znovuže MSTS Editor aktivit s Inc prostě nefunguje
Tohle je právě to nejtěžší. Dostat se na lokomotivu. Tak bych poprosil, aby to pak nebyla mazanice, roztřepaná z ruky.udělat záznam ze stanoviště strojvedoucího
Ok. Díky za radu. Ale domluva se strojvůdcem musí proběhnout asi předem, v čemž by mi byl možná výpravčí nápomocen.Výpravčí asi nic nezmůže, jednak je to jiná profese a taky dělá u úplně jiné firmy.
Nejjednodušší je domluvit se přímo se strojvedoucím, že si tam nechám kameru a v cílové stanici si pro ni přijdu.
Dobrá. Beru dva foťáky (to víte, baterka není nekonečná - třičtvrtěhodina tam a pak jestě zpátky) a pro jistotu možná i stativ (na té trati a ještě ke všemu s regínou to dost trhá, ale je také maličká pravděpodobnost, že by mohli nasadit kvatro 842 - zeptám se). Samozřejmostí je záznam za světla v zimě krátkého dne. Takový pěkný výlet do Znojma! Jen nevím moc s tím umýváním (v MB je obvykle jen jedna až dvě minuty stání), a pak nemá snad Regionova (814, dvoučlánková) ostřikovače (o stěrači vím)?Tohle je právě to nejtěžší. Dostat se na lokomotivu. Tak bych poprosil, aby to pak nebyla mazanice, roztřepaná z ruky.A také je nutné umýt čelní okno, jinak je to o ničem. Ale v zimě je to dobré, stačí umýt jenom jednou. V létě jsem vybíhal v každé stanici, abych z oken odstranil rozplesklé mušince.

Úplně všechny neelektrifikové tratě. To pak je úplně jinde. Protože tohle mi na této hře nejvíc vadilo. Však jsem kdysi prohlásil, jestli někdo přijde s něčím, jak tohle aplikovat, že jdu do toho. Mělo by to fungovat i v klasickém Openrails. V MSTS se trolej vypínala, ale jen sloupy TV bez drátů, to není ono. I když by páni vývojáři ještě mohli vyřešit připnutí troleje k výložníkům. Vypadá to v obloucích blbě.Ahoj bude i úsek Týniště nad Orlicí - Letohrad ?? myslím bez trolejí