Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Francek, nepochopil jsem tvé odkazy na videa, tato mám po kouskách shlédnutá asi 2564x. :) Jinak bych tyto tratě nepostavil i s osazením návěstidel a blbostí kolem. :) . Dotaz byl na video Znojmo - Okříšky. Vyhledávat ještě umím, ale tohle neexistuje, jedině, že by měl někdo neveřejné. Bylo mi nedávno poskytnuté z Okříšek do Mor Budějovic ale dál do Znojma to už není.

Tak z toho co mám jsem začal osazovat trať 241 z Okříšek. Teda, to je pěkný skanzen. Zatím vše na mechanice. A to jsem někde četl, že mechanická návěstidla už jsou všude zrušená.
Jinak připomínkujte do vánoc. Pak to vydám. Co bude to bude, co nebude to nebude. Den má jenom 24 hodin. :)

Oni jich nepoužívaných asi bude na této trati víc. Protože na videu vidím náhodou peron někde v lesích, žádné označení tabulema, jen ve svých podkladech jsem našel vyznačení a název zastávky. Ale u toho viaduktu nic v písemnostech nebylo.
v úseku Bránice - Hrušovany n. J. jsou 2 zrušené zastávky, ta první hned za ivančickým viaduktem a další potom mezi Bohuticema a Miroslaví zastávka Našiměřice. Kdy v nich vlaky ale přestaly zastavovat, netuším.

Našiměřice tam mám. A také jsem se divil, proč to tam není značené. A jak se jmenovala ta u viaduktu? Klidně ji tam také vyznačím a mohou se používat pro zvláštní jízdy.
Jinak se dá parádně pracovat v tom programu Dynatrax, se kterým jsem se po mnoha neúspěších konečně skamarádil. Trať do Jihlavy a souběžná vlečka Bosch. Musel jsem vyházet dvoukolejné díly a nahradit dynamickými kolejemi. Nyní kromě odlišných pražců je na vlečce odebrána i trolej. Ale to bude vidět až ve hře. A z koridorových kolejí, kromě stanic to mám takto přebarvené až do HB.
V Havlbrodě jsem na přání Deteria, který tam vyrábí perony, opět překopal kolejiště vedle depa, tedy včetně, protože se to muselo celé posunout. Co jsem ještě komu slíbil? Jo, Dan chtěl něco v Brně.
Těšte se na vánoce.

PS. Až teď jsem si všiml, že nad těmi kolejemi v Havlbrodě nemám sloupy TV :) Tedy jen pro ty 4 krajní. Ta u depa bude bez troleje. Tedy předpokládám, že není zadrátovaná.
koleje.JPG
Havlbrodper.JPG

Bude trať Brno-Střelice elektrifikována a z modernizována??
Viděl jsem video a to je úplně jiná architektura. To by musel nejprve nějaký nadšenec kvalitní modelář vymodelovat. Jenomže tady je to jen samý blázen do historie a parního provozu. :) Současná železnice tady myslím nikoho ani nezajímá. Tedy kromě mě. Vlastně Lukyn-cz s Vectrony, které mi udělaly velkou radost. Ale Interpanter, nové vlaky Moravia, napadlo to někoho je vymodelovat? Pinďa jezdí od počátků MSTS před 20 lety a stále používáme jenom skin na starý italský model. Nikoho nenapadlo jej vymodelovat v kvalitnějším provedení. Nebo vozidla nezávislé trakce. Pak s čím chcete do koridorových Střelic jezdit? Ale udělal jsem kompromis, nechal jsem tam po novu stovku, aby se dodržely jízdní doby. :) A tam ty trvalé šedesátky kolem Krahulova či jinde, kde to snese na poloměry oblouků i kilo, až to tam opraví, tak to klidně také navýším. Tam se původně jezdilo v tom 19. století určitě rychleji.

I
v úseku Bránice - Hrušovany n. J. jsou 2 zrušené zastávky, ta první hned za ivančickým viaduktem a další potom mezi Bohuticema a Miroslaví zastávka Našiměřice. Kdy v nich vlaky ale přestaly zastavovat, netuším.
Zdravím,za Ivančickým viaduktem se zasávka jmenovala na Réně.Bývala tam budova pionýrského tábora.Pak to sloužilo při stavbě nového mstu jako provozní budova.Od té doby jsem tama nejel.

Současná železnice tady myslím nikoho ani nezajímá.
To co se děje na dráze za poslední dva roky mne fakt neoslovuje. Rozprodané a rozpronajímané, co se dá a taky to tak vypadá. Připomíná mi to situaci před zestátněním (nepleťte si prosím se znárodněním) drah ČSD. I když tehdy to fungovalo lépe než teď. Mně fakt neoslovuje jízda po betonovém úseku se stěnama okolo kolejí s jedním typem nástupišť a boudiček na nich. To si mohu rovnou zahrát na MSTS podzemku tuším U79 se to jemnovalo, nebo jak. :p A zaplať pánbůh, že to máš Zbyňku postaru, narovinu, pokud začneš koridorovat ty nádherné úseky plné oblouků, tunelů a různorodých nádraží, bude to samozřejmě tvoje věc, ale já pak archivuji trať BP v tom nádherným stavu jak je a budu holt tvořit pro sebe a pro ty, co budou aktualizaci mít.

Jinak Zbyňku, víš proč nejsou aktivity pro nové vlaky, jednoduchá odpověď:
Include a editor aktivit. Nikdo nás aktivitáře neposlouchá a nikdo neber v potaz připomínky, že MSTS Editor aktivit s Inc prostě nefunguje, Může se tvářit že ano, ale neosadíš Loose cony a když se něco AE nelíbí jen malinko začne padat.

Tak z toho co mám jsem začal osazovat trať 241 z Okříšek. Teda, to je pěkný skanzen. Zatím vše na mechanice. A to jsem někde četl, že mechanická návěstidla už jsou všude zrušená.
Jinak připomínkujte do vánoc. Pak to vydám. Co bude to bude, co nebude to nebude. Den má jenom 24 hodin. :)
Po Vánocích jedeme s rodinou k prarodičům do Moravských Budějovic. Můžu se zeptat tamějšího výpravčího, zda-li by jeden den nešel udělat záznam ze stanoviště strojvedoucího po cestě do Znojma a zase zpět. Vzhledem k tomu, že přístup na strojvůdcovské stanoviště je poměrně přísně omezen a určuje jej myslím přednosta stanice nebo tak něco... No, uvidíme!

Výpravčí asi nic nezmůže, jednak je to jiná profese a taky dělá u úplně jiné firmy.
Nejjednodušší je domluvit se přímo se strojvedoucím, že si tam nechám kameru a v cílové stanici si pro ni přijdu.

Jinak Zbyňku, víš proč nejsou aktivity pro nové vlaky, jednoduchá odpověď:
Mě nejde o aktivity, ale o nové vlaky. :) . Že to nikoho nezajímá a nemodeluje. To já, ačkoli důchodce jsem modernizaci tratí fandil. A rád se pořádně svezu.
Příklad z mé bývalé práce. Měli jsme nějaké dvounoční Jaroměře, já spal ve dne na nocležně v Pardubicích. Úplně v poslední patře nádražní budovy, krásný výhled. Přišel jsem v podvečer na přijíždějící panťák a parťák mi povídá: "Vyjednal jsem ti s výpravčím v Jaroměři, aby nás vzali na rovnou kolej. Že Zbynďa bude mít radost, že do stanice se konečně sveze stovkou. :) " Asi tak nějak. :)
že MSTS Editor aktivit s Inc prostě nefunguje
Základní chybou je, když nějaký vývojář nebo ladič prohlásí, že MSTS už dávno nemá a pracuje jenom v OR. To být ve škole, tak je to za pět. Protože i žáček první třídy ví, že bez MSTS je veškerá tvorba jak tratí, tak aktivit pasé. I Jindřichovi jsem nabízel flešku s tratí zdarma, kvůli vývoji. Nemá zájem, nepotřebuje. Tak pro koho ten OR zdokonalují. Jsem poslední aktivní stavitel tratí, který může aplikovat nové věci do tratí. Ale tak, aby to nevadilo editoru MSTS. Jinak jsme skončili. Alespoň se vyřešily ty troleje. Za to jsem rád. Ale nechtěl bych těch 100 tisíc kolejí přepisovat znovu :)
Jinak pro tvou informaci. Do Miroslavi pojedeš na mechaniku, ale Silůvky jsou koridorové. Přežiješ to? :) Také Třebíč. Ale mě se to líbí. Nemám rád jenom ty protihlukové zdi.

udělat záznam ze stanoviště strojvedoucího
Tohle je právě to nejtěžší. Dostat se na lokomotivu. Tak bych poprosil, aby to pak nebyla mazanice, roztřepaná z ruky. :) A také je nutné umýt čelní okno, jinak je to o ničem. Ale v zimě je to dobré, stačí umýt jenom jednou. V létě jsem vybíhal v každé stanici, abych z oken odstranil rozplesklé mušince.

Výpravčí asi nic nezmůže, jednak je to jiná profese a taky dělá u úplně jiné firmy.
Nejjednodušší je domluvit se přímo se strojvedoucím, že si tam nechám kameru a v cílové stanici si pro ni přijdu.
Ok. Díky za radu. Ale domluva se strojvůdcem musí proběhnout asi předem, v čemž by mi byl možná výpravčí nápomocen.
Tohle je právě to nejtěžší. Dostat se na lokomotivu. Tak bych poprosil, aby to pak nebyla mazanice, roztřepaná z ruky. :) A také je nutné umýt čelní okno, jinak je to o ničem. Ale v zimě je to dobré, stačí umýt jenom jednou. V létě jsem vybíhal v každé stanici, abych z oken odstranil rozplesklé mušince.
Dobrá. Beru dva foťáky (to víte, baterka není nekonečná - třičtvrtěhodina tam a pak jestě zpátky) a pro jistotu možná i stativ (na té trati a ještě ke všemu s regínou to dost trhá, ale je také maličká pravděpodobnost, že by mohli nasadit kvatro 842 - zeptám se). Samozřejmostí je záznam za světla v zimě krátkého dne. Takový pěkný výlet do Znojma! Jen nevím moc s tím umýváním (v MB je obvykle jen jedna až dvě minuty stání), a pak nemá snad Regionova (814, dvoučlánková) ostřikovače (o stěrači vím)?

No právě díky videu z mašiny jsem se dozvěděl, že lokálka z Moravských Budějovic stoupá nahoru. Já to měl položené souběžně a dnes opravoval. Také vidím, jestli je trať na náspu nebo v zářezu a podle toho přegerovávám terén. Ony ty letecké mapy včetně generování terénu jsou pěkné šišoidy. Krásně je to vidět na druhém obrázku. Oblouk jim začíná s poloměrem na rychlost 100 a končí tak maximálně na padesátku. :) Tedy bylo nutné to srovnat podle výkresů na rychlost kolem 75 km/h. S poloměrem kolem 300m, jak to má být. Naštěstí tyto jen pracovní textury jsou s vyšším rozlišením, ale v aktualizaci bude rozlišení 4x menší a ty koleje jsou rozmazané a nebude to tolik bít do očí. :) Ale pozadí je stále dobré.
A v další zastávce mi končí video. Pak to osadím už jen podle výkresů.
Ale jinak z této trati bude mít radost Dan. Opravdu skanzen.
MorBud.JPGsisoid.JPG

Ahoj bude i úsek Týniště nad Orlicí - Letohrad ?? myslím bez trolejí
Úplně všechny neelektrifikové tratě. To pak je úplně jinde. Protože tohle mi na této hře nejvíc vadilo. Však jsem kdysi prohlásil, jestli někdo přijde s něčím, jak tohle aplikovat, že jdu do toho. Mělo by to fungovat i v klasickém Openrails. V MSTS se trolej vypínala, ale jen sloupy TV bez drátů, to není ono. I když by páni vývojáři ještě mohli vyřešit připnutí troleje k výložníkům. Vypadá to v obloucích blbě. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře