CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Prosím tě proveď update na poslední verzi ať mám jistotu, že nemusím hledat něco co už je odstraněno.
OR aktualizované na najvyššiu verziu,a odskúšané na trati 191/193,všetko fachčí ako má,čiže bude problém niekde v mojej trati.
Ďakujem za ochotu. :)

Ahoj, mám problém že když zastavím s vlakem tak lokomotiva začne divně skákat, létat a dělat salta. Nevíte proč a jak se tomu vyhnout?

Nejsem si jistý jestli jde o chybu, pokud ne tak se omloám, ale když u esa stáhnu sběrač a pak ho zvednu, bez vypnutí HV, tak mi nejde do výkonu hned, ale odhadem až tak po 15-20 sekundách. Zdá se mi, že to bývalo okamžitě.

Nejsem si jistý jestli jde o chybu, pokud ne tak se omloám, ale když u esa stáhnu sběrač a pak ho zvednu, bez vypnutí HV, tak mi nejde do výkonu hned, ale odhadem až tak po 15-20 sekundách. Zdá se mi, že to bývalo okamžitě.
Toho jsem si taky všiml... Třeba u pětkových Es skutečně menší prodleva je, ale klasický může tahat hned jak naskočí napětí...

Čau chlapi.
Tak Icik optavil (alespoň v SZ napsal : -) ) sací brzdu, ale bohužel jsem nezaznamenal žádný rozdíl. Změna je jen v tom, že zmizela poloha jízda a nefunguje lokomotivní brzda, ale nejsem si jistý, jestli Komárek lokomotivní vrzdu vůbec měl. :-) Možná dělám něco blbě, nevím, ale když zabrzdím, tak klesá hodnota v potrubí a když dám jízdu, tak se napumpuje doplna. Dávám sem video. Tohle mi dělají všechny sací brzdy:

Tohle bych fakt chtěl opravit, na Komárka jsem se neskutečně těšil a na motoráčky jakbysmet, bohužel s nimi v ORCZ nelze jezdit.

Včera jsem si Komára stahoval z Josefovo webu. Normálně jezdí a brzdí. Jediné co jsem si v engu změnil, byl parametr velikosti kroku při použití vlakové brzdy. Josef tam má 0.3 což je moc. Princip sací brzdy v kódu je stejný jako v obyčejném OR.

Včera jsem si Komára stahoval z Josefovo webu. Normálně jezdí a brzdí. Jediné co jsem si v engu změnil, byl parametr velikosti kroku při použití vlakové brzdy. Josef tam má 0.3 což je moc. Princip sací brzdy v kódu je stejný jako v obyčejném OR.
Koukal jsi na to video, já mám stáhlo včera od Josefa, koukni na ty hodnoty v potrubí brzd? Nebo tam je něco špatně v těch hodnotách a je odbržděno? Tam není vidět páka brzdy a musí se spoléhat na popisky.

Netuším jak funguje sací brzda a ani mě to nijak nezajímá.
Ale zřejmě se ten podtlak generuje strháváním média z brzdového potrubí. Proto se při brždění tlak v potrubí snižuje.
Silou brždění (procenta) se udává zřejmě velikost viditelného průřezu ventilu. Čím více "procent", tím ten tlak v potrubí uniká rychleji.

Ať to vysvětlí někdo, kdo tomu rozumí a ať naslouchá ten, kdo chce tomu rozumět.

Jasnĕ, budu tomu rád, vśimni si, že když dáš odbržđovací, tak při rozjezdu to i škrábe, jako by bylo zabrždĕno. Fakt budu za to rád, pokud to nĕkdo upřesní, aby to fungovalo.

A další jiná vĕc. ORCZ neumí animaci při pohledu šipkou vpravo, takže nefunguje animace tachometru. OR tohle umí.

Jinak ta poslední vĕta je jak z H. Pottra, jakoby ji prones sám Brumbál... :) :) :)

Takže vůz byl odbržděn s natlakovaným potrubím? Při odbrždění je tam hodnoty 2 tuším. Když dám odbržděno, brzdy syčí furt a při rozjezdu škrábě jako by byl zabržděn. Předem říkám, neumím jezdit se sací brzdou. Jsem z toho zmatený. Udělám zítra video z jízdy.

Princip sací brzdy je popsán na wiki.
Na začátku tam vidím brzdič odbrzděn a v brzdovém válci 20 palců rtuti, což by mělo být odbrzděno. Pak se zabrzdí na 45%, ovšem tlak v brzdovém válci jde až na 0 palců - plná brzda. Pak brzdič odbrzdí a v brzdovém válci jde podtlak zase na 20 palců. Pak se zabrzdí na 53% a tlak v brzdovém válci jde znova na 0 palců - plná brzda. Odbrzdění zase probíhá normálně.

Super, ty hodnoty mne zmátly, fakt jsem nerušil, jak sací brzda funguje. A je v pořádku, že když dám odbrždĕno, tak brzda syčí, jako by byla klasická ve švihu? To mbe taky vyvedlo z míry. Prostĕ se s ní učím jezdit a v MSTS to bylo skoro jedno, tam nebyl znatelný rozdíl.

Ahoj,
mohli byste se prosím mrknout na přepínání systému z českého na německý ? Možná je chyba u mě a neumím to, ale teď dokončuji aktivitu z Prahy do Bad Schandau s Vectronem vyladěným pro ORCZ a při přechodu na německý systém mi vůbec mašinka nenaběhla do výkonu.
Hlavní vypínač ale sepnul, vše se tvářilo OK. Po změně systému, zase na 3kV, jsem se s mašinkou už v pohodě rozjel.
Děkuji :)

Back
Nahoře