CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A já to nevyzkouším, už mám hodinu a půl za sebou a čekám na vypravení z Ústí nad irlicí. Ale super, tohle mi vadilo, že ten doťuk nebyl slyšet.

Toto už máme upravené a však musíte počkať kým dáme update ladenia. ZSSK 350 úplne zmažem z webu aby Vás to neplietlo a snáď niekedy o pár rokov ak sa k ním dostaneme ich znova zverejním :)
Není to škoda úplně mazat, když v ORCZ je jen málo strojů, s kterými jde plnohodnotně jezdit? :( 350 má aktuálně jen malé mouchy. Vlastně vím jen o x6x, Vectronu který já nerad a začínající motorové trakci. Jiné modely se s ORCZ hádají, nebo mu nesednou. 350 je jediná odporovka, se kterou jde pořádně jezdit. Alternativní verze 150/151 se nedají jezdit už vůbec, na první za boha nemůžu přivést k životu kabinu, druhá kabinu má, ale na 32/5 stupeň jede 40 km/h. Jiné odporovky jsem zatím nezkoušel.

Určitě používáš verzi T478 1215 s odkazem zvuků pro OR ladění? Já mám třeba v sndDlok dvoje ladění. Pro MSTS (nemá start/stop) a pro OR.

I po uložení a nahrání hry?
Bingo! Nahrál jsem v Lipce a nebublá. Takže problém je, když jedu aktivitu a přijedu do stanice, tak je mašina vzhledově zdechlá, ale motor běží. Když tam přeuložím, je zticha.

Ale co s tím, je blbost přeukládat ve stanici a hráč, který neví, tak nemá tucha, která mašina má být zdechlá a která ne.

Bingo! Nahrál jsem v Lipce a nebublá. Takže problém je, když jedu aktivitu a přijedu do stanice, tak je mašina vzhledově zdechlá, ale motor běží. Když tam přeuložím, je zticha.

Ale co s tím, je blbost přeukládat ve stanici a hráč, který neví, tak nemá tucha, která mašina má být zdechlá a která ne.
To budu muset vymyslet.:rolleyes:

Zdravíčko.
Při tvorbě aktivity jsem ve Vlkově narazil na ,,posunutou" vypínačku. Vypadá to že je asi posunutý ten marker viz. video.

Na známých stránkách https://msts-rw.cz/ můžete okusit hned 2 aktualizace. První se týká vydání nové řady 754 a druhá aktualizace přidává ovládání světel pro x6x a zlepšuje fyziku strojů.

Řada 754 dostala také jednu novinku a to kapky na sklech za deště. Jinak si myslím, že jsme odvedli velký kus práce na této řadě. Simulujeme snad všechny základní znaky této řady a ježdění s ní je jedna velká radost. Nezapomeňte si pročíst soubory readme.txt!

Kdo by chtěl nějaký video návod na zprovoznění řady 754, může shlédnout toto velice povedené a detailní video:

Máte to opravdu pěkné včetně zvuků. Ale přebít soupravu po rychlobrzdě? Pamatuji si na jednoho fíru, jak doháněl zpoždění osobního vlaku zastavováním do zastávek na poslední chvíli na rychlobrzdu. Žádný problém. Nebo kolikrát člověk jel do zastávky moc rychle, pak jen zbývala rychlobrzda. Povolilo se, zdrže odpadly a jelo se dál. Co si pamatuji přebití soupravy, tak k tomu došlo například, když jsme dostali přípřež a fíra na této lokomotivě měl nastavený trochu vyšší tlak.
Jinak budu muset brzy vydat aktualizaci. Do Luka nad Jihlavou je to nyní už jiné kafe.

Na známých stránkách https://msts-rw.cz/ můžete okusit hned 2 aktualizace. První se týká vydání nové řady 754 a druhá aktualizace přidává ovládání světel pro x6x a zlepšuje fyziku strojů.

Řada 754 dostala také jednu novinku a to kapky na sklech za deště. Jinak si myslím, že jsme odvedli velký kus práce na této řadě. Simulujeme snad všechny základní znaky této řady a ježdění s ní je jedna velká radost. Nezapomeňte si pročíst soubory readme.txt!

Kdo by chtěl nějaký video návod na zprovoznění řady 754, může shlédnout toto velice povedené a detailní video:

Kluci, děkujeme moc, parádní

S tou vypínačkou ve Vlkově je to zvláštní - u mě to posunuté není. Naopak mám tenhle problém na trati 321 na odjezdu z Libně směr tunely Vítkov ve správném směru. Budu to schválně ještě zkoušet.

S tou vypínačkou ve Vlkově je to zvláštní - u mě to posunuté není. Naopak mám tenhle problém na trati 321 na odjezdu z Libně směr tunely Vítkov ve správném směru. Budu to schválně ještě zkoušet.
Tu Libeň potrvzuju, mám to taky, v obou směrech na stejným místě.

Opravdu luxusní práce, těch brejlí jsem se nemohl dočkat ale čekání za to stálo,jen tak dále!

No teda... Fakt skvělá práce! Brejlovec 754 mi v tom Diesel Packu docela chyběl, a konečně je tady. Teď už nemusím pro Brejlovce 754 používat bůhví jaké modely z VŽD, a ještě je metodou pokus-omyl konfigurovat. Taky se mi líbí, že ten Brejlovec má plně funkční agregát na el. topení. Aspoň už nemusím používat vagóny s topným diesel agregátem, jako náhradu, i když u Banglí 742 je musím i nadále používat.
Docela dobře jsou vyladěný detaily ohledně el. topení, třeba:
1. Motor při zapnutí el. topení vyjede trochu do otáček. To je úplně normální. Přeci jenom, motor musí vyvinout nějaký ten výkon navíc, aby topný agregát fungoval.
2. Lokomotiva při zapnutém el. topení hůř zrychluje. Taky naprosto normální. Ten topný agregát přeci jenom odebírá určité množství energie, ne? Ale pozor! V některých případech nemusí Brejlovec se zapnutým el. topením zvládnout jízdu do kopce! A proto je někdy lepší při jízdě do strmého kopce el. topení dočasně vypnout, ale tam záleží na tom, jak je kopec strmý, jak je teplo ve vagónech, atd.
Taky ty nezávislé pozičky jsou bezva, díky nim můžu dělat různé triky. Tady jsou 3, které se mi povedly.

1. "Lokomotiva po bouračce." Vepředu jsem zapl levou červenou a pravou bílou pozičku. Vzadu jsem zapl pravou červenou a levou bílou pozičku. Tohle pak vypadalo, jakoby se lokomotiva vybourala (např. smetla auto na přejezdu, rozrazila zarážeč a skončila mimo trať) a následkem nárazu se jí poškodily el. okruhy ovládající pozičky.

2. "Blinkr." V tomto případě jsem cyklicky vypínal a zapínal červené pozičky na levé, nebo pravé straně a to na obou koncích. To vyvolává dojem, že fíra "dal blinkr" určitým směrem, a chystá se odbočit.

3. "Jako vlak pražského metra" Celkem jednoduchý trik. Prostě jsem zapl obě červené pozičky na obou stranách. Tímto imituju chování poziček na vlacích pražského metra Ečs a 81-717, když ani v jedné z kabin není vložen klíč reverzoru a/nebo není nastavený do pozice "vpřed." (Nejsem si jistý, zdali se takto chovají i pozičky na vlacích metra 81-717M a Siemens M1).

Zjistil jsem u aktualizovaného ladění x6x nemilou věc: samostatně přestalo fungovat "kopýtko" EDB. Nenaplní převodník ani v ARR, ani při jízdě na ruku. Kopýtko začne být funkční jedině když ARR začne nabrzďovat EDB, nebo lehce přiškrábnu vzduchové brzdy. Pak EDB naskočí a lze kopýtkem regulovat.
Nevím, jestli to třeba není daň za nějakou jinou funkci, tak to prosím berte jen jako poznatek.
Například teď je zase lepší ARR, že už nebouchá nadproudovka, když EDB stačí vlak zpomalit při podržení ovladače brzdiče v "O".

A ještě jedna věc, to možná ale souvisí s laděním vozů - i když zjištěno na komplet ORCZ soupravě B+BDs+A. Pokud přepnu na x6x reflektor do polohy vypnuto, zhasnou konce na soupravě. Při předchozím ladění "bez poziček" se polohou "tlumený" zapínaly pozičky pro jízdu na vlaku, nebo bludička v reflektoru, což bylo fajn, reflektor byl zhasnutý. Teď je nutné pro osvětlení konců mít pořád zapnutý reflektor.
Ještě jsem nezkoušel rozsvítit konce vlaku N/M. Třeba to pomůže, ale už to bude nepřirozené ovládání konců vlaku z tohoto typu lokomotivy bez WTB apod.

okud přepnu na x6x reflektor do polohy vypnuto, zhasnou konce na soupravě.
Áno pretože treba mať reflektor minimálne v polohe 1 pretože aj svetla vozňov sú viazané na staré zápisy. Toto musí ošetriť Icik tak aby keď budú obe pozičky zapnuté vtedy sa rozsvietia koncové na poslednom vozni.

Zdravím
a připojuji se s díky za skvělou práci.
Mám malý podnět pro tvůrce k zamyšlení :
Když už vydáváte tak podrobně (a velmi dobře) napsané Read me, nešlo by v něm ještě doplnit kl. zkratky - např. u 754 pro režim řízení, poměrný tah apod. ?
Je fakt, že jsem je bez problémů našel i v Nastavení klávesnice a jestli mne má stará paměť neklame, tak jsou stejné jako např. u 363 a pro zkušenější hráče již zažité ......... :)

Back
Nahoře