Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Na střídačku jsem to zase vzal z druhé strany od Jihlavy. Jihlava bude krutá, v jednom čtverci směr Okříšky je 2200 objektů, což je pro MSTS za čárou. Měl bych to vyzkoušet, co to udělá. :) Naštěstí tam žádné vlaky proti nejezdí.
Pár obrázků z Malého Beranova směr Luka nad Jihlavou. Tam je to samý barák nebo chaty. A Luka, další stovky domečků, na to se musím vyspat. To je práce bez konce, ale přece to před cílem nevzdám. :)
0510MalyBeranov1.JPG
0510MalyBeranov2.JPG
0510MalyBeranov3.JPG

Ono už když jsem tam dělal aktivitu z Jihlavy do Brna, tak mi tě balo líto, kolik jsem tam na té mapě viděl věcí. :) Držím palce a přeji pevné nervy. Já jsem teď na tvé trati v Orlických horách a brouzdám s Hektorem po tamějších tratích.

Okříšky se už blíží, zbývají jen dvě velké vesnice. Číhov a ta bez zastávky pod viaduktem. Tam bude také předomečkováno. Pak zase vydám aktualizaci.

Nyní Bransouze a těch pár vesnic do Luka nad Jihlavou. Bítovčice jsou od trati za lesem, tam jsem to tam tolik nehrotil, protože z vlaku tam toho moc vidět nebude.
1110Bransouze2.JPG
1110Bransouze3.JPG
1110Bransouze1.JPG
1110Smrcne.JPG
1110Primelkov.JPG
1110Bitovcice.JPG

Tak už jsem dodomečkoval dostromečkoval z Jihlavy až do Okříšek. Tedy zbývaly obce Číchov a Přibyslavice:
1310Cichov.JPG
1310Pribyslavice.JPG
Také jsem to projel vlakem z Jihlavy a hodně toho není vidět z kabiny lokomotivy. Ale když si dáte venkovní pohled, tak ty domečky za lesem uvidíte.
Ale co mi nejvíce vadilo, hlavně za Malým Beranovem, až černá fototextura povrchu vedle trati. Buď tam dám nízký dub, jako hned za Jihlavou a kde jsou holé pláně, tak nejlépe vypadá tohle. Tak jsem to dnes dotransferoval z pokusného již osazeného krátkého úseku až do Luka nad Jihlavou. Takto to udělám ve všech místech, kde je nějaká větší mazanice fototextury. Nelze to použít tam, kde jsou přejezdy nebo souběžná cesta.
1310krajinka.JPG

Už i od Okříšek do Třebíče konečně přijedete jako do města. Ona celá 240 bude snad i skoro také hotová. Alespoň na první pohled. :) Snad to počítače utáhnou. :) Kdyby se to na nějakém slabším stroji cukalo, pak vyměnit fototextury za komprimované. Když to bude zastavěné, tak větší mazanice až tolik vadit nebude.
1510Trebic3.JPG
1510Trebic2.JPG
1510Trebic1.JPG

Nebudu tady nikoho provokovat :) jen obrázky, ale můžete si právě teď stáhnout další aktualizaci. Včera jsem to projel z Jihlavy až do Brna. Při pohledu jen z lokomotivy se mi to zdá opravdu dobré. Při poletování vzduchem nad soupravou by ještě stálo za to sem tam osadit nějaký domeček či stromeček.
Abych to stihl projet, tak jsem hlavně z kopce z nádraží Rapotice to pustil bez brzdění a v Zastávce u Brna jsem už měl 200 Km/h. Tak snad jsem tam koleje moc neobrousil. Ale jinak jsem jel většinou slušně, 100 až 120 Km/h. :) :) :)
Co mi trochu vadilo, když jsem přijížděl do předměstí Brna, tak málo věžáků na pozadí. Tak jsem ještě dnes dopoledne něco přistavěl a zasadil víc zeleně.
Do vánoc budou už jenom drobné dodělávky, tak hlaste co kde ještě křičí. Dan ale určitě najde spoustu chyb na nějakých nepoužívaných kolejích :) Mě by spíš zajímalo, jak to jede plynule takto zastavěné. Kdyby se to někomu cukalo, tak asi bude nutné snížit rozlišení fototextur na komprimovaný default.

Nádhera. Jako obvykle v projektu BP. :oops:;) Co si budeme, šíleně nudná trať, hlavně když se mi jednou vybil mp3, přestali hrát Kabáti a od Budějouc do Brna ještě 2 hodiny kopečků a stromečků, ale v simulátoru jsem rád za každý kilometr nové tratě. Tam vymetání koutů a plahočivost Brno - Jihlava (- JH - ČB) nevadí.:) Děkuji!

Já jsem si dal nedávno do práce kdysi mé "dělo" na i5 z domova, kde už mám asi rok něco mnohem lepšího. Ale jaksi v editoru TSRE5 tam, kde mám ty fototextury mi to po pár minutách zamrzalo, jak se postupně zaplňuje paměť. Měl jsem tam 8 giga ram a ve správci úloh jsem byl postupně zaplněný až na 90 %, kdy se už vůbec nedalo v editoru pohybovat.
Tak jsem se podíval do manuálu základní desky. ( je z roku 2009 :) ) A může tam být max 16 giga ram. Tak jsem zainvestoval do 2x8 RAM DDR3 plus tichý větrák Noctua ke chlazení procesoru, protože mne to hučení už štvalo. Dohromady 2200 Kč. A než to přišlo, tak jsem měl výčitky, do starého PC tolik investovat. Dnes dodáno a úspěch. Jel jsem s kamerou z Jihlavy do Branshouze a osazoval nějaké drobnosti s tímto výsledkem.
pamet.JPG
Jinak v PC mi už jen trochu hučí zdroj. Jestli bych do něj také neměl dát nějakou Noctuu. Ale to je zase dalších kolem 7 stovek.

Zbyly mi 4x 2giga RAM DDR3, kdyby někdo potřeboval. Já už je nemám kam dát.

Abych předešel spekulacím, co by se ještě mohlo, tak jediná smysluplná trať, kam jezdí dálkové vlaky je pokračovat na zapomenuté Lysá nad Labem - Dřísy. Na konci dráhy když načtu mapy na terén, tak jsem ve stanici Byšice, tedy o 15 km výš než bych měl být. Kdybych u Otradovic udělal prudší oblouk a do Staré Boleslavi naopak oblouk zkrátil, tak už před Mělníkem bych to určitě ukočíroval do přesných GPS. Ale dál do Ústí by to asi byl masakr. Na druhé straně je 090 a tu bych nemohl ignorovat. Ale možná by se podařilo vyústění z Podbaby v těch obloucích stlačit. A do konce života bych měl další práci. :) Všude velká zástavba a samá fabrika s vlečkami. Ale s fototexturami terénu by to mohlo být i pěkné a zajímavé.
Jiné úseky nepřipadají v úvahu. Buď nemají dopravní smysl nebo jsou úplně mimo GPS (Tábor, Beroun)
Uvidíme.

Po trati 072 jsem jel jenom jednou v životě a to v době, kdy trať 090 nebyla ještě zadrátovaná. Šel jsem do práce jenom do depa na 12 hodinovou noční pohotovost s tím, že se tam jenom vyspím, ale vrátil jsem se z práce až za týden. :)
Strojmistr naverboval ještě jednoho fíru a že musíme na Vítkově vyzvednout pantografovou jednotku a odvézt jí do Ústí nad Labem do depa na soustruh a až bude hotovo, tak zase odvezeme zpět do depa na Vítkově. :) Ještě se nám složili na kapesné, abychom ten týden tam nějak přežili.

Tehdy jsem poznal, jak snadné by bylo ukrást lokomotivu. Přišel jsem do depa na Vítkově jenom v montérkách, kde mne nikdo neznal a řekl si u okénka strojmistrů o klíče od 451. Když se mašina navrčela, tak jsem šel pod stavědlo a zařval nahoru na obsluhu, že jedeme do Ústí. Za chvíli se rozsvítila bílá, popojeli jsme na výhybnu Vítkov, kde nám výpravčí dal vlakopis. A vyrazilo se směr Lysá nad Labem. V Lysé nad Labem bylo nesprávně postavené skrz na Kostomlaty. Ale my měli jet obráceně na Všetaty. Tak zase za výpravčím, že jedeme do Ústí, ne do Kolína. Tak nám to nasvítil na Všetaty. A tak si to pěkně přes noc svištíme po této pro mě neznámé trati a až někde za Mělníkem nás zastavili ve stanici, že pan dispečer se ptá, kam že to vlastně jedeme. :)
V depu Ústí jsme na vlastní oči viděli, jakou tam měli (ještě za Bolševika) buzeraci. Lokomotivní čety se musely hlásit ve vyžehlené uniformě i s čepicí a kravatou a pomalu tam i salutovali. Pak jsme se tam přišli ohlásit my z Prahy jenom v montérkách a já ještě provokoval v pruhovaném triku. Strojmistr šel málem do mdlob a řval "co je to za nekázeň !" a ihned telefonoval bonzovat strojmistrovi do Prahy. Ale ten se mu vysmál a poslal jej rovnou v ona místa.
Když si vzpomenu, jak jsem končil například směnu v Pardubicích a jel jsem rovnou domů na Moravu, abych pak ráno, kdy byl oficiální konec směny, z Brna zatelefonoval strojmistrovi, že končím, papíry jsem poslal po klucích co přijedou s rychlíkem a klíče visí na kohoutu brzdy za oknem, tak to by tento strojmistr asi nepřežil. :) To byly tenkrát časy i s nádhernými turnusy snů. Ale asi jen v Praze.

A jinak ten neplánovaný výlet do Ústí byl i bohatě zaplacený. Vše skrz za přesčasy plus cesťák.

už jsi to tu jednou psal
Tohle je můj nešvar. Občas se mi stane, že něco vypravuji znovu. :)
Pointa je hlavně v tom, že když stavět nějaký nový úsek, musí tam být nějaká motivace, vzpomínka. Určitě to ale zkusím, jestli se dostanu do Všetat do mapy, protože stavět postaru, kdy musím každý kopeček vyrábět ručně mne už nebaví. A naopak, tato nová metoda s vygenerování terénu a natažením fototextur byla výzva.

Pointa je hlavně v tom, že když stavět nějaký nový úsek, musí tam být nějaká motivace, vzpomínka.
Plně chápu, tak jsem kdysi dělal aktivitu R1125 Gerlach, bjsem s ním jezdil z Prahy domů. Ale abych pravdu řekl, i já bych měl v koutku duše přání na tu trať Tábor - Bechyně. Už jen z důvodu, že když jsi v Táboře, tak ta trať je fakt specifická a historicky velmi významná a mohli bychom protáhnout modely v ativitách, které musíme ředit fiktivně někam, kde nejezdily. :)

trať Tábor - Bechyně
Kdo tuto trať potřebuje, tak ať si jí postaví. Jenom upozorňuji, že bude asi 10x náročnější, než si postavit koridor z Prahy do Pardubic. A aby byla součástí nějakého velkého projektu je kontraproduktivní, protože žádné přímé vlaky z Prahy tam nejezdí. :) A i kdyby tam nějaký pendl vymysleli i tak by se to nevyplatilo. Veškeré lokálky kopírující kopce jsou stavebně technicky velmi náročné a výsledný efekt je téměř nulový. Protože kdyby se dělala statistika, kdo jezdí podobné vedlejší tratě.... Jediné co vyjde na stejno by byly originální modely budov. Těm je jedno jestli je to koridor nebo lokálka. Jsou stejně náročné. Jenom ti modeláři jaksi už také nejsou.

Kdo tuto trať potřebuje, tak ať si jí postaví. Jenom upozorňuji, že bude asi 10x náročnější, než si postavit koridor z Prahy do Pardubic.
Právě proto, že mistr jako ty by to zvládl a stálo by to za to, další nádherná lokálka, ze které je i video, je Doudleby - Rokytnice v Orlických horách, ty máš v BP Doudleby - Vamberk a konec světa. :) Není pravda, že lokálky nikdo nejezdí a tyhle nádherné tratě jsou fakt spestření. Ale chápu, že je to náročné. Je pravda, že v tratích máš kdejakou vlečku a za to velké díky, že BP není jen kosmetickou tratí, kde se jezdí mezi betonem z A do B bodu 160km/h. Ale do Bechyně, máme Kapesní Bobinky, spolu s Balmy nádhera pro aktivity a trať do té Rokytnice, myslím, že takových lokálek už je opravdu málo, nádherná krajina, skály, tunel lesy a jízdy místy, kde se ti tají dech, aby vlak nespadl ze srázu. Tam se fakt zastavil čas a svět je ještě v pořádku. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře