Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Abych ujasnil situaci.
Jak jsem tady nedávno snil o trati 072, tak to opravdu vypadá reálně.
V Otradovicích jsem to víc uhnul vlevo
0211Otradovice.JPG
a jak je vidět na následujících obrázcích, tak skutečná stanice Dřísy je ve stejné kilometrické vzdálenosti a kolejové různoběžky se mohou protnout v oblouku do Všetat.
0211Drisy1.JPG
0211Drisy2.JPG
A tam bych se už dostal do reálných GPS i s krajinou kolem. Je i krásně vidět podle konce nové pokládky, že konec je za stanicí Dřísy podle GPS a na posledním obrázku je také konec nové pokládky za stanicí Dřísy, jak byly.
Tedy tímto zapomeňte na aktivitu Test Lysá. Pokud by se opravovala, tak by byla výchozí ze Všetat. :)

Uvidíme jak to dopadne. Když se nestrefím, tak to u Otradovic ohnu jinak. Vlastně druhá korekce je před Starou Boleslaví. Proto stanice ještě nedělám. Jenom sklony.

Nebudu nikoho napínat. Sice jsem ten odklon stanovil jenom tak na "Verím v Boha", tedy žádné výpočty a ono to vyšlo hned na první pokus. A jsem rád, že Všetaty jsou už přesně, protože to kolejiště se dá takto vždy okopírovat.
Tedy mohu pomalu přeložit ty stanice Stará Boleslav a Dřísy. Je to v rovinách, tak to do vánoc určitě dám do provozuschopného stavu. :)
0211Vsetaty.JPG

A navíc mne potěšilo, že měření k začátku oblouku do Všetat vyšlo jenom o 300m delší. To je v pohodě. Kolikrát jsem řešil i 4 kilometry.
Starou Boleslav už mám, zítra Dřísy a budu se těšit do Všetat.

Co by bylo potřeba domodelovat, aby bylo možné vytvořit úsek Moravské Bránice - Oslavany? :) (Potřebuju motivaci pro učení s 3D modelovacíma programama. :D )

Zkusil jsem ještě doma natáhnout fototexturu terénu a také mi to nefunguje.
Hlásí to tohle:
porucha.JPG
Nezměnil Google adresu?
Právě z tohoto počítače jsem vše natahoval a žádný problém. Zkoušel jsem to i v místech, kde to doposud fungovalo. Tedy jedině už neplatný odkaz v nastavení.
Poradí někdo?

Ahoj, nevím, zda to s tím nějak nesouvisí, ale Google změnil přihlašování, funguje jako když se hlásíš do banky, posílají kód na mobil.

aby bylo možné vytvořit úsek Moravské Bránice - Oslavany
Když člověk několik let pracuje na jednom místě (Placka mezi Znojmem - Jihlavou - Brnem a Břeclaví), tak vyhoří a je třeba se přesunout úplně jinam. Navíc jak jsem psal, lokálky jsou mnohem náročnější, protože přesně kopírují krajinu nahoru dolů a kroutí se sem tam. Ale když za pár let někdo vymodeluje všechny zásadní stavby kolem kolejí včetně fabrik, tak bude důvod to tam dotáhnout.

Už se podařilo zapojit do provozu přeloženou trať až po Ovčáry. Tedy zbývá jen úsek do Všetat. Vypadá to nadějně, že se to do aktualizace zvládne.
Také jsem vyskládal nové mosty, ten u Otradovic přes řeku teprve čeká na výměnu. A také už vůbec není poznat, kde vedla původní trať.
0411Otradovice.JPG

Všetaty jsou opět noční můrou. A navíc nemám sklonové podklady pro trať do Neratovic. Ale podařilo se, aby Brejlovec pod mostem projel. Od oka jsem započal sklon už ve stanici. Snad jsem se nemýlil, ale i kdyby, jiná verze by pod mostem nevyšla. A navíc ty malůvky na mapě vychází jenom u malých stanic, ale Všetaty jsou na každém okraji o kolej navíc. A dál to také nebude žádná sranda, protože se to tam kroutí do oblouku.

A co jiní stavitelé? Také jim nejde načíst fotomapa? Kdybych to byl tušil, tak jsem si ty mapy na textury nahrál všechny dokud to šlo.

0512Vsetaty.JPG
0511Vsetaty.JPG

Co by bylo potřeba domodelovat, aby bylo možné vytvořit úsek Moravské Bránice - Oslavany? :) (Potřebuju motivaci pro učení s 3D modelovacíma programama. :D )
Taky se nesměle přidávám k učení. Nemáš tip na nějaký funkční program pro začátečníka se značně slabou trpělivostí k této činnosti? :D Nejradši bych, abych tomu něčemu dal fotky 4 rohů a třeba i 4 stěn a aby z toho vypadl barák i s cedulema a kytkama.:oops::rolleyes:

Noční můra zakrouceného kolejiště ve Všetatech už není. Koleje mám průjezdné skrz všemi směry. Nádražní budova je universální model. Netuším, jestli tuto budovu někdo vymodeloval pro tehdejší projekt 072.
TV si nevšímat, zatím jsou jenom jako divoké automatické osazení. Jako pravítko dobré.
0611Vsetaty1.JPG
0611Vsetaty2.JPG

Taky se nesměle přidávám k učení. Nemáš tip na nějaký funkční program pro začátečníka se značně slabou trpělivostí k této činnosti? :D Nejradši bych, abych tomu něčemu dal fotky 4 rohů a třeba i 4 stěn a aby z toho vypadl barák i s cedulema a kytkama.:oops::rolleyes:
Já se rozhodl, že se naučím statické modely, abych mohl Zbyňkovi pak přímo dodat modely k té kratičké lokálce z Bránic. :D Když si sedneš s nějakým IT člověkem, během 10ti minut v tom budeš umět alespoň základy a pak to půjde. :)

Dnes se mi podařilo kompletně zapojit Všetaty. Nejprve perony a pak označení kolejí a návěstidla. Byl to opravdu masakr na celý den. Dal bych vám tady fotku, ale opravdu tady není nikdo, kdo zná nový odkaz na google mapy do zápisu settings, abych to natáhl na terén? To by pak bylo úplně jiné kafe. Asi jsem tady zůstal jako poslední Mohykán. :)

Zbyňku, vkládání google map funguje v tsre5 v pořádku ted jsem to odzkoušel a mapy se načítají. V setingu je platná adresa do které se vloží vygenerovaný klíč
imageMapsUrl = http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?center={lat},{lon}&zoom={zoom}&size={res}x{res}&maptype=satellite&key= zde si pak doplníš svuj vygenerovaný klič a uložíš.
Postupuj dle návodu od M61 a dále na Google stránkách.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře