CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
TAK NE!
Ač už není označený červeně, nepovoluje! Zabrzdím, povolím a vůz je furt zabržděný, tohle je úplně nah.o.
Zobrazit přílohu 32340
Stává se mi to taky, v nákladním vlaku o např 20 vozech klidně i 2-3 vozy občas svítí červeně v F9. Pokud otevřeš F5 na stránku s vzduchotechniku, všimni si, že u režimu brzdy se místo G nebo P objeví "porucha". Já to beru jako vůz s nefunkční tlakovou brzdou, tedy vypnu brzdu v F9 a vše je pak ok. Pokud jízdu uložím a znova otevřu, vůz sice nesvítí červeně v F9, ale kdybych u něj brzdu znova zapnul, fungovat nebude (např jak píšeš neodbrzdí). Vzhledem k tomu, že se to stává náhodně klidně i v soupravě složené ze stejných vozů, domnívám se, že OR náhodile generuje vozy které budou mít poruchu brzdy (tak aby to bylo přiblíženo realitě kdy se občas stane, že nějaký ten vůz nebrzdí).

Tak a to je to, co jsem v prvopočátku psal!
V simulátoru, kde se tvoří aktivity NELZE dělat nečekané poruchy!
Buď by si je musel tvůrce aktivity navolit sám, aby byla v aktivitě vždy stejně, hráč o tom neví a bude to muset řešit, NEBO TO ÚPLNĚ ZRUŠTE.

Tyhle věci nelze dělat na bázi volné jízdy. Narušíte tím scénář aktivity a tento simulátor na aktivitách stojí a byl pro ně vytvořen. Vemte si že v MSTS byla volná jízda úplně o hovnu, kde se návěstidla a vše chovalo jinak než v aktivitě. A ignorovat aktivity, je jako chodit v COD po mapě pro Multiplaer sám.

Zdravím, pri načítaní trasy v Opava-Východ na 321-ke sa kilovolty vyšplhajú až na hranicu budíku a OR CZ/SK po chvíli vypíše hlášku o poškodení zberačov na mašine. Neviem či je problém iba u mňa alebo v nejakých markeroch.
RunActivity 2022-10-31 14-43-41.jpg

Stává se mi to taky, v nákladním vlaku o např 20 vozech klidně i 2-3 vozy občas svítí červeně v F9. Pokud otevřeš F5 na stránku s vzduchotechniku, všimni si, že u režimu brzdy se místo G nebo P objeví "porucha". Já to beru jako vůz s nefunkční tlakovou brzdou, tedy vypnu brzdu v F9 a vše je pak ok. Pokud jízdu uložím a znova otevřu, vůz sice nesvítí červeně v F9...
Jak tu brzdu v F9 vypnu? Je pravda, že u nákladních vlaků se to stává. Nicménĕ máme vlaky smíšené a případ loko z depa, která je jako vůz. Iciku, nešlo by do con udĕlat nĕco jako AirE? S číslovkou, kolik bude vadných vozů? Nebo i bez ni, ale aktivitář by vĕdĕl, že ta situace může nastat. Náhodná porucha se kterou nelze počítat ve scénáři aktivity, je fakt nanic, je fakt tak do volné jízdy.

Dík, aspoň budu vědět, když se to náhodou stane, ale neřeší to problémy ve scénáři aktivity. Tady se dá na to upozornít hláškou, ten jeden nebrzdící vůz to zas tak nenabourá, ale netuším, zda by v reálu nebyla omezena rychlost, nebo jestli by ten motor nezůstal rovnou v dílnách Nymburk. :)

Jak tu brzdu v F9 vypnu?
Rozklikneš vůz v F9 a klikneš na brzda vozu. Mělo by ti to i napsat, že brzda vozu je vypnutá. @Icik K tomu bych měl ještě jednu výtku, že v předchozí verzi (1.6) bylo po rozkliknutí vozu v F9 pěkně vidět co je zapnuté a co ne a např režimy brzdy mely jinou barvu než ostatní věci, zatímco v 1.7 je to všechno moc zjednodušené a kolikrát nevím jestli když mi zeleně svítí kohout zda je otevřený nebo zavřený, stejně tak s tou brzdou vozu.

Zdravím,
dneska jsem si zaktualizoval OR na nejnovější verzi, spustil slovenské eso 362.011 a při zrychlování, v režimu ARR, ručička ampérmetru nepříjemně škube. Mohli byste se na to prosím mrknout? Díky :)

Zdravím,
dneska jsem si zaktualizoval OR na nejnovější verzi, spustil slovenské eso 362.011 a při zrychlování, v režimu ARR, ručička ampérmetru nepříjemně škube. Mohli byste se na to prosím mrknout? Díky :)
Ahoj. Teď zkouším slovenské eso 362.011 a ampermetr v ARR ukazuje plynule jak má. Stáhni si z webu nejnovější balík x6x. Možná je chyba v tomto.

Dík, aspoň budu vědět, když se to náhodou stane, ale neřeší to problémy ve scénáři aktivity. Tady se dá na to upozornít hláškou, ten jeden nebrzdící vůz to zas tak nenabourá, ale netuším, zda by v reálu nebyla omezena rychlost, nebo jestli by ten motor nezůstal rovnou v dílnách Nymburk. :)
Brzda vozu může být náhodně poškozená vícero poruchami. Děje se to jen u nákladních vozů. Bohužel ty máš dar se trefit vždy do nejméně pravděpodobné situace. :oops:
Ale podmínil jsem výskyt poruchy podmínkou, že vlak s těmito vozy musí být delší než 5 vozů.

Rozklikneš vůz v F9 a klikneš na brzda vozu. Mělo by ti to i napsat, že brzda vozu je vypnutá. @Icik K tomu bych měl ještě jednu výtku, že v předchozí verzi (1.6) bylo po rozkliknutí vozu v F9 pěkně vidět co je zapnuté a co ne a např režimy brzdy mely jinou barvu než ostatní věci, zatímco v 1.7 je to všechno moc zjednodušené a kolikrát nevím jestli když mi zeleně svítí kohout zda je otevřený nebo zavřený, stejně tak s tou brzdou vozu.
To je tvůj subjektivní úhel pohledu. S tím nic neudělám.

Hele, není, proč si myslíš, že byla volba náhodných poruch v ORMG v nastavení v Menu nad néhodnou zmĕnou počasí? Ponĕvač když to tam nainplantuješ natvrdo, tak to může hrubĕ narušit scénář aktivity. Nĕco jiného je, pokud to může tvůrce naimplantovat do mise. S tím scénář pičítá. Zkys se nad tím pozastavit. Tady v aktivitĕ to zas takový problém není, že jeden vůz nebrzdí. Ale v reálu by byl ze soupravy odšibován a zůstal by v tom depu, kde jej dobírám. :)

Back
Nahoře