Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj. Možná blbý dotaz, ale přesto. :) Pokud platí pro vlak kulaté rychlostníky, je v JŘ (sešiťáku) vlaku nějaká značka?

Ahoj. Možná blbý dotaz, ale přesto. :) Pokud platí pro vlak kulaté rychlostníky, je v JŘ (sešiťáku) vlaku nějaká značka?
Asi by se to možná mohlo poznat např. z delších jízdních dob mezi stanicemi nebo koneckonců z řazení vlaku (pokud má lokomotiva třínápravové podvozkové skupiny).
A to by mě třeba zajímalo: Platí rychlostníky 3 jen pro třínápravové podvozkové skupiny? Co třeba teoreticky čtyřnápravové (např. největší dieselová lokomotiva ČKD pro SSSR ČME5)? A co parní lokomotivy - ty se řídí kterými rychlostníky (asi buď kulatými rychlostníky 3 nebo spodními rychlostníky N, bych si myslel, ne)? Nebo se to u nich určuje jinak?

je v JŘ (sešiťáku) vlaku nějaká značka
Tohle je ve sbírkách pomůcek. Netuším, jak to mají fírové dnes, ale za nás to bylo možná v dodatcích. Však tehdy tahat fírovskou brašnu se všemi předpisy a jízdními řády, to bylo pro kulturisty. Proto se tato taška nechávala na lokomotivě, když byla turnusová a my chodili na lehko jen se svačinkou. Ale na leťáckých mašinách také asi bývala taška s předpisy. Už si to nepamatuji. Dnes asi fírům stačí tablet, kde je vše. A hlavně nemusí lepit opravy do předpisů. To byly tehdy vystřihovánky. A cviční nás kontrolovali po každém novém vydání, jestli máme opraveno. Někteří fírové do toho zapojovali doma celou rodinu. Děti vystřihovaly jednotlivé paragrafy z archu a tatínek s maminkou to přelepovali v předpisech.

Ahoj chlapi, nenajde se někdo, kdo by udělal u ČD 721 start/stop motoru?

Mám pro vás nachystanou dvojdílnou aktivitu se začátkem a koncem v depu a ve druhým díle začátek v depu a konec na vlečce KŽC v Lysé nad Labem. Tohle bych fakt potřeboval pro reálnost, start v "mrtvém" stavu, nahození jízda k nafte, chcípnutí, dozbrojení, opět nahodit...

Jinak si pomalu můžete udělat seznání tratí:
Česká Třebová - Ústí nad Orlicí
Ústí nad Orlicí - Hanušovice - Zábřeh na Moravě
Zábřeh na Moravě - Česká Třebová

Česká Třebová - Choceň - Borohrádek - Týniště nad Orlicí - Hradec Králové - Chlumec nad Cidlinou až Nymburk sseřaďovací, vjezdové - Lysá nad Labem

Tak jo, Ve sbírce pomůcek v kapitolách 6 jsou všechny rychlostníky na trati Tedy jak klasické, tak kulaté, tak pro horní rychlostníky. A když budu fíra, tak vím, že jedu na šestikolu, tedy pro mě platí ty kulaté. Když pojedu na peršingovi, tak se mne kulaté netýkají. Pokud mohu jet na horní rychlostníky, tak je to vylepené na stanovišti strojvedoucího, jak jsem viděl při dokumentaci trati na peršingovi, ale musí také být na to vozy. Já jsem na dráze na šestikolech nikdy nejel, tak jsem to nepotřeboval a horní rychlostníky jsem také nezažil. Ale prý platí pravidlo kotoučových brzd na vozidlech.

Já ti nevím, zda vůbec kulaté rychlostníky v dobách páry byly? Páry asi jezdily dle normálních, v tomhle mám mezeru ve vzdělání. Každopádně vím, že kulaté platí pro zmíněný Šestikolák a Velkého Hektora, nevím zda pro malý Hektor a Sergej, Pomeranč, pro ty asi taky ne?

Podle kulatých určitě jezdí 781, 770, 771, 18x, Pomeranče. Čili vše, co má podvozky o třech a více nápravách.

V dob8ch prn9ch lokomotiv kulat0 rzchlostn9kz je3t2 nebzlz.
Já ti nevím, zda vůbec kulaté rychlostníky v dobách páry byly?
V dobách páry nebyly. To asi začalo, když pára končila a nasadily se namísto štokrů Sergeje. A pak se nestačili divit, jak tyto podvozky hoblují koleje.

Já ti nevím, zda vůbec kulaté rychlostníky v dobách páry byly? ...
Kulaté rychlostníky existují od roku 1974, a byly zavedeny v souvislosti s provozem lokomotiv řady E669.3 (183). Platnost těchto rychlostniků byla původně stanovena pro "šestinapravové podvozkové lokomotivy", pozdějšími předpisy pro "lokomotivy skupiny přechodnosti 3" (což byly všechny šestinapravové lokomotivy + T426.0). Všechny ostatní lokomotivy (tedy i velký Hektor ;-) ) jezdily podle hranatých rychlostniků. V případě že byly dva hranaté rychlostníky nad sebou, platil horní pro vlaky vedené lokomotivou a spodní pro vlaky vedené motorovým vozem.

Všechny ostatní lokomotivy (tedy i velký Hektor ;) ) jezdily podle hranatých rychlostniků.
Tak a teď mně Alcapone nas..l :) , když jsem kdysi vydal Hektora pro MSTS tak mně vynadal, jak to, že není uvedeno, že mám jet podle kulatých rychlostníků, že pro Hektora s původními podvozky platí kulaté rychlostníky, teď mám hotové dva díly, skoro 16 hodin jízdy a s tím, že se jede dle kulatých, takže mně asi je..e.

Takže? Tome, jaký důvod udat, že musím jet dle kulatých? Nebo mně je..e, to bych byl všude o 4 minuty a scénář předělat nelze. Historická souprava:
ČSD (KŽC) 7458.1532 + ČSD Ca (pancéřák). Balm + Balm + Balm (se středním vstupem) + BFalm
Pak ve druhém dílu:
ČSD (KŽC) 7458.1532 + Balm + Balm + Balm (se středním vstupem) + BFalm
Z Nzmburka:
ČSD (KŽC) 7458.1532 + 831 mimo službu (porucha) + Balm + Balm + BFalm

Hmm, nene, jinou mašinu ne, kvůli 3D kabinĕ. Má nĕkdo nĕjaký nápad? Jř fakt předĕlávat nechci.

Back
Nahoře