Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Asi by se to možná mohlo poznat např. z delších jízdních dob mezi stanicemi nebo koneckonců z řazení vlaku (pokud má lokomotiva třínápravové podvozkové skupiny).Ahoj. Možná blbý dotaz, ale přesto.Pokud platí pro vlak kulaté rychlostníky, je v JŘ (sešiťáku) vlaku nějaká značka?
Tohle je ve sbírkách pomůcek. Netuším, jak to mají fírové dnes, ale za nás to bylo možná v dodatcích. Však tehdy tahat fírovskou brašnu se všemi předpisy a jízdními řády, to bylo pro kulturisty. Proto se tato taška nechávala na lokomotivě, když byla turnusová a my chodili na lehko jen se svačinkou. Ale na leťáckých mašinách také asi bývala taška s předpisy. Už si to nepamatuji. Dnes asi fírům stačí tablet, kde je vše. A hlavně nemusí lepit opravy do předpisů. To byly tehdy vystřihovánky. A cviční nás kontrolovali po každém novém vydání, jestli máme opraveno. Někteří fírové do toho zapojovali doma celou rodinu. Děti vystřihovaly jednotlivé paragrafy z archu a tatínek s maminkou to přelepovali v předpisech.je v JŘ (sešiťáku) vlaku nějaká značka
To, jestli pro konkrétní vlak kulaté rychlostníky platí, v žádné sbírce pomůcek není, a nikdy nebylo.Tohle je ve sbírkách pomůcek. ...
To je pravda, ale přeci jen jsem zatím přes sebevětší hledání nenalezl, na jaké rychlostníky jezdí parní lokomotivy, či podle čeho se to určuje.A když budu fíra, tak vím, že jedu na šestikolu, tedy pro mě platí ty kulaté.
V dobách páry nebyly. To asi začalo, když pára končila a nasadily se namísto štokrů Sergeje. A pak se nestačili divit, jak tyto podvozky hoblují koleje.Já ti nevím, zda vůbec kulaté rychlostníky v dobách páry byly?
Kulaté rychlostníky existují od roku 1974, a byly zavedeny v souvislosti s provozem lokomotiv řady E669.3 (183). Platnost těchto rychlostniků byla původně stanovena pro "šestinapravové podvozkové lokomotivy", pozdějšími předpisy pro "lokomotivy skupiny přechodnosti 3" (což byly všechny šestinapravové lokomotivy + T426.0). Všechny ostatní lokomotivy (tedy i velký HektorJá ti nevím, zda vůbec kulaté rychlostníky v dobách páry byly? ...
Tak a teď mně Alcapone nas..lVšechny ostatní lokomotivy (tedy i velký Hektor) jezdily podle hranatých rychlostniků.
To nevím!Takže? Tome, jaký důvod udat, že musím jet dle kulatých? ...
Možná můžeš na konec soupravy přivěsit nějakého šestinápravového diesela (nevím, buď jako postrk nebo jako mimo službu).Hmm, nene, jinou mašinu ne, kvůli 3D kabinĕ. Má nĕkdo nĕjaký nápad? Jř fakt předĕlávat nechci.
No, jako nápad dobrý. Akorát aby to vydržely ty Balmy
Tak na toho Hektora posaď filmaře, který točej film z železničního prostředí , a vyžadujou jezdit podle kulatých rychlostniků..... Má nĕkdo nĕjaký nápad? ...