Dobře, prošetřil jsem to a našel jsem neshodu. V update je oprava. Párovky jako static se budou zobrazovat i Zbyňkovi.
Ano, teď jsem zkoušel a tohle vyřešilo i nadměrnou zátěž počítače. Tedy už vzadu za točnou byly ty páry v přehnané hlasitosti slyšet jako by nebyly 200m daleko ale hned vedle. A to sežralo zvuky i Bardotce a nakonec zamrzl celý počítač. A ty výsledné pazvuky, ve finále jako cirkulárka.....

Teď vše funguje už normálně, jenom se mi to škube, protože nereaguje zamčení FPS na 30. Ve hře mám FPS 60.
Riva Tuner jsem nainstaloval, ale nepochopil, jak se má používat. V práci mám grafiku Radeon, jak jsem psal, ale i tak by to mělo fungovat.
Ještě mám výhradu k návěstidlům. Když mám nastavenu záři návěstidel, tak svítí přehnaně moc. Teď jsem to zkusil vypnout a zase je to jak bludička. Já vím, že Dan tohle ocení, ale v OR 1.5 svítí naprosto správně. Jo, kdyby si tohle mohl každý naregulovat jak potřebuje.

Přece z depa nemohu vidět jak svítí modrá na sousedních kolejích kilometr daleko.
Ale je tady další problém. Aktivita se chová jinak. Dispečer zastaví osobák, který normálně jede první a já jedu za ním. Tentokrát by se loudal osobák za mnou a aktivita byla méně zajímavá. Asi by to šlo usměrnit Danovou vychytávkou. Když mi napíše jak jí přesně zadat. Tedy návěstidlo pro mě by se mělo rozsvítit v 7:08 Ale možná to není verzí OR, ale tím, že když vstupuji do hry, tak nejprve musím mašinu nafoukat. Ale v tomto ORCZSK mašina může vyrazit hned a tím je na pozici dříve. Ale je zajímavé, že náklad do Mělníka ještě pustí.
Tak jedu znovu a držím se původního dávání lokomotivy do provozu.
A už se traffic chová jak má.
Na obrázcích je svit návěstidel, tak to být opravdu nemůže. Buď mám něco špatně já. Jestli náhodou ty doporučené soubory pro tento ORCZ nejsou už jinak.
Ale co je špatně. Ten výjezd z depa jsem jel v klasickém OR jel snad 250x a nikdy nezůstalo na přejezdu uvězněné auto. To je nutné dořešit. Protože já co šíbování, to přejezd s auty a i tak jsou neukáznění, ale odjedou i skrz zapadající závory.
A pak to přecházení na druhou stranu. Když přejdu, nikdy, opravdu nikdy nemohu vidět vlakovou brzdu v jízdní poloze. Jedině kdybych jel z depa a vzadu seděl fíra. Ale v tom případě v předu musí být vlaková zavřená. Jinak by to nikdy nejelo. V Klasickém OR, když vlakovou přestavím, tak alespoň na druhé straně ji najdu v této poloze.
Ale ve finále. Když jsem přešel, a odbrzdil, tak se lokomotiva hnula na tom malém sklonu. Tedy jak má. Ale když jsem se chtěl rozjet, tak to nejelo. Tak jsem zatáhl přídavnou a šel se podívat na druhou stranu. Přídavná, kterou jsem před odchodem povolil byla na 76% a když jsem chtěl odbrzdit, tak procentní ukazatel nereagoval.
Nastavení z engu je klasika, jak to kdysi dal dohromady ŽSR
comment (***Primocinna brzda typ DAKO-BP***)
Brake_Engine ( 0 0.76 0.05 0
NumNotches ( 1
Notch ( 0 1 Dummy )
)
)
comment (***Prubezna brzda typ DAKO-BS2***)
Brake_Train ( 0 1 0.04 0.87
NumNotches ( 7
Notch ( 0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.14 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.21 0 TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
Notch ( 0.33 0 TrainBrakesControllerMinimalReductionStart )
Notch ( 0.35 1 TrainBrakesControllerGraduatedSelfLapLimitedHoldingStart )
Notch ( 0.87 0 TrainBrakesControllerSuppressionStart )
Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)
Brake_Hand ( 0 1 0.125 0
NumNotches( 1
Notch(0 1 Dummy)
)
)
A právě tady je správně přímočinná základní stav odbrzděno a vlaková má na vstupu polohu 087. A tak by to mělo být, když přejdu na druhou stranu také. Mašina na vstupu nemůže ujet, protože vlaková je na 087. A kdyby někdo vymyslel skutečný závěr, tak se vždy s brzdičem jen brnkne do polohy 099, aby se lokomotiva zabrzdila na sklonu. Přídavná se nemůže použít, protože přecházím na druhé stanoviště.
Kdyby jste to nějak vymysleli, bylo by to dobré. Ta přídavná na vsupu se mi nelíbí. Ale jestli tohle nedělá ten problém, že se to pak zasukuje. Protože v klasickém OR problém není.
Ty modré u toho motoráku už bijí do očí. A ta bílá na trpaslíku pro mě je také opravdu příliš.

Díky za zobrazování parních lokomotiv

Tady je celkový svit návěstidel. Takto se to třpytí v reálu, když je mlha a přijede se blíž.

A tady ten blbec s autem, kterého zavřely šraňky.

Ale dál to poletování aut mne také irituje. Nejde to někde nastavit?