Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Vyberu sloup, zmačknu tři tečky, udělá se tato nabídka a kliknu na Auto Placement a kliknu na kolej, kam chci osadit sloupy. A ty se osadí mezi dvěma výhybkami třeba i desítky kilometrů daleko od sebe. Ale fungují jen jednokolejné sloupy. Dvoukolejné jsou vždy mimo osu. Tedy mezi stanicemi raději používám MSTS editor, i když je to jen v rámci čtverce.
sloup.JPG

Mě se třeba dvoj a vícekolejné sloupy osazovaly správně. Záleží co je napsané v konfiguračních souborech a jak má model správně udělaný pivot.

Hezký den přeji, pro posun objektu mimo jeho osu slouží parametry Translate Offset (viz obr. výše), udávané v metrech. X = posun vlevo/vpravo od osy, Y=nahoru/dolů, Z=dopředu/dozadu. Pokud se nám po položení objektu nelíbí jeho pozice, stisknout 'Delete last placed objects' , změnit hodnotu Translate Offset a položit znovu.

parametry Translate Offset
To jsem tenkrát zkoušel a vždy to bylo buď o chlup vlevo nebo vpravo. Nikdy ne přesně na střed. Ale tohle mne opravdu netrápí. Nemám problém si to tam naházet v MSTS. V TSRE5 to má smysl právě ve stanicích viz výše. Je nutné používat oba editory a vybírat si z nich to co má který lepší. Jen v TSRE5 se opravdu stavět nedá.

Vypadá to krásně, kolejově a krajinou úplně jako ve skutečnosti! Tak přecejen se možná svezu do Plzně "po staré" jako za dávných časů. :eek: :cool:

do Plzně "po staré" jako za dávných časů.
Tak v to bych nedoufal. To video co mám je hodně mizerné a zpáteční cesta je ještě mizernější, protože začalo pršet. A navíc by mne jet celou cestu max 100 nebavilo, když je možné tam jet až 140. Jak jsem to tam monitoroval, možná bez Ejpovického tunelu. Ale tohle opravdu není na pořadu dne. Když jsem viděl kolejiště v Plzni, tak přejde chuť a nedivím, se že to už Martin nedokončil.

Tak v to bych nedoufal. To video co mám je hodně mizerné a zpáteční cesta je ještě mizernější, protože začalo pršet. A navíc by mne jet celou cestu max 100 nebavilo, když je možné tam jet až 140. Jak jsem to tam monitoroval, možná bez Ejpovického tunelu. Ale tohle opravdu není na pořadu dne. Když jsem viděl kolejiště v Plzni, tak přejde chuť a nedivím, se že to už Martin nedokončil.
140 bych klidně oželel, koridor už je v projektu 321 a zrovna ta plzeňská trať před překládáním a stavbou PHS byla fakt pěkná a vzdálenosti tak malé, že i těch 100 km/h bylo pohodových. To už mi ta stovka víc vadí přes Vysočinu, ale zase když si mám vybrat, jestli betonovou verzi tratě, nebo ještě klasiku, tak jsem rád za každou další klasiku.
Kolejiště v Plzni? Kolik z těch všech kolejí se skutečně pojíždí pravidelně? Na některé možno umístit odstavené soupravy a myslím, že by mě ani Dan J. neuškrtil, kdyby z krajních čekaček a ranžírek zkrátka byly některé, stejně jako ve skutečnosti, obsazeny trvale vozy a nepojízdné. :) Snad by to trochu ulehčilo náročnost stavby....?

Vy jste samá legrace. Tak zrovna naskládat na odstavné koleje vozy do prostředí trati je stejné barbarství, jako by mi simulátor během jízdy simuloval různé náhodné poruchy na vlaku. Obojí patří aktivitářům. Ale upřímně. Pokládat koleje a řešit zhlaví mne celkem baví. U toho se musí přemýšlet, stále něco počítat, tedy je to i práce s čísly. Ale pak dokončit tu omáčku kolem už je peklo. :)
A druhá legrace je, že už řešíte Plzeň, když jsem jasně naznačil, že budu pokračovat s kolejemi do Mělníka a dál k Ústí. :)
Zatím nikdo nestavíme na přání a ani nikdo nemodeluje.
Ale nejprve chci konečně dokončit tu svou aktivitu, ke které právě patří i ty novinky v trati včetně Berouna.
Jinak s těmi náklady také jezdím max stovkou, ale tady je to spíš o umění ty těžké náklady rozjet. Ale když povezu rychlík, tak se zase chci pořádně svézt a vychutnat rychlou jízdu.
A kdyby došlo na tu Plzeň, tak nemáte nic, protože Martin to zapíchl krajinově v Ejpovicích. Tedy jestli mi něco neuniklo. A do Plzně za tunelem jste na holé louce. Tam to opravdu musí být masakr zastavět. Ale za Mělníkem také nebudu mít na růžích ustláno. Ale útěchou bude vygenerovaná krajina s fototexturami, tak i nedodělané to už bude mít svůj říz.

A když se teď zeptám jako úplný blbec (což je jasný důkaz, že stavět a modelovat neumím, ač bych rád pomohl):
Jaká by byla šance, a jak by vypadal výsledek, kdyby se podobně jako fototextury do tratě, použily panoramatické fotky okolí tratě, případně upravené 3D street view a podobně? Například mě napadají právě ty vesničky v polabské rovině, nebo sídliště Doubravka na příjezdu do Plzně, teplárna, vzdálené stavby...
Vím, že podobné "kulisy" se občas objevovaly v MSTS, například myslím, že zástavba Kotlasky u odbočky Rokytka, tam něco takového bylo, snad v trati 321, tuším. Vypadalo to všeljak, ale doba mohla jít dopředu, fototextury také nebyly a teď jsou.
Ptám se čistě ze zájmu o problematiku ve snaze trknout o jakékoliv zjednodušení bez ztráty kvality. :rolleyes:

Není třeba se ptát, když všichni modeláři dávno "vymřeli". Protože kulisy jsou věc modelářů. Ale to fungovalo v MSTS, tam byla malá dohlednost. V OR to už nevypadá moc dobře. Tedy to málo co je. Například pohled na Hradčany z mostu přes Vltavu. V MSTS to byla pecka, v OR je to jak přeexponvaný film.
Ale tohle člověka vůbec netrápí. Nikdo si totiž neuvědomujete, že by jste z nás aktivních si nejraději udělali otroky, kteří jim postaví vše, co je vaše přání. Proto skončilo hodně modelářů a jsou rádi, že konečně žijí svůj normální život. Když modeloval Mates pro mou trať, tam, kde to bylo v jeho zájmu a také pro Martina, který také stavěl tratě, které byly v jeho zájmu, tak měl požadavky i od jiných stavitelů, kteří své projekty nedokončili. Tedy hodně jeho modelů zůstalo jen v šuflíku. Určitě je teď rád, že už pro nikoho nic nemusí modelovat. Protože nabídl prst a všichni kolem šli po celé ruce. Pikku asi také musel praštit pěstí do stolu, všeho nechal a má klid. Tedy jak tady někdo vzkazoval v jiném vlákně. Chce to trochu pokory a být rád za to co je a doufat, že ještě bude. A ne si ještě stanovovat podmínky jak má budoucí dílo vypadat. Tady na fóru jste samý zastánce dávné historie. Pak máte smůlu. I Deterio mne chtěl dotlačit, abych stavěl staré verze tratí. To opravdu nejde dělat něco, co člověka nenaplňuje. Já naopak fandil modernizaci a zvyšování traťových rychlostí. Ale často je to o kompromisu. Ale i tak jsem rád za zachování mnohých již dávno zbouraných tratí. Depo Masaryčka byla srdcovka, to samé trať do Benešova nebo úsek mezi Třebovicemi a Rudolticemi. Či Hradec - Pardubice.
Nemáte nikdo tušení, jaké mám výčitky, že kolikrát celý den zabiji tvorbou do tohoto simulátoru. Vždyť to už v takové intenzitě není koníček, ale diagnóza. :) :) :) Ale kdyby nebyla intenzita, tak není nic dokončeného. I ty blbé aktivity. Když je třeba vše otestovat, za den to neprojedete. Tedy pokud je nutné dělat souběžně i jinou činnost. A je nutné to projet znovu třeba 20x. Tedy čest patří i aktivitářům.
Asi tak nějak.

Až při kontrolních jízdách jsem si všiml anomálií u Openrails.
Všechny oddílové samostatné předvěsti ruského typu, když mají zobrazený kříž, tak to problikává se šípy jako barevná hudba. Tak jsem na berounské trati všechny zaslepil samostatnou deskou s křížem.
PredvestKriz.JPG
Kdyby to blikalo i jinde, hlaste.
Ale co je problém zamaskovat je návěst posun zakázán na modelu šturcu. Umí to někdo opravit v modelu? Maskovat stovky zarážedel se mi opravdu nechce.
Jen se divím, že to doposud nikomu nevadilo.
zs20Vsetaty1.JPG

Ne občas, ale vždy. Při testovacích jízdách mi to nevadilo, ale když při testování aktivity jezdím intenzivně, tak mne to už hodně vadí. Napadlo mne alespoň na každý šturc, který je v cestě aktivity doplnit samostatnou ceduli "posun zakázán". Ale i tak by to asi bylo hodně. Ty kříže u předvěsti byla brnkačka, protože oddílů na trati zase tolik není a blbnou jen ty ruské.

Jo a doplnil jsem ty ruské šraňky za Otradovicemi. Deterio mi poslal fotku. Jen pochybuji, že si toho někdo v lese všimne. Upozorní jen ten neobvyklý bzučák závor. Ale ať mám už klid. :) :) :)

A další anomálie, kterou jsem objevil při jezdění v aktivitě. Dělá to jen jeden druh koleje A1tEndPnt5dxx.s. Od určitého pohledu se mění textura na hodně světlou. Tuto kolej už téměř nikde nepoužívám od dob, co jsem vyměnil i výhybky k této koleji za jiný model. (stovkové výhybky).
Jestli neexistuje opravená kolej, tak tuto v Lysé nad Labem vyměním za dynamické koleje a bude klid.
Ale nikdo si toho za dobu fungování Openrails také nevšiml?
chybaKoleje.JPG

Hurá pro mě. Protože to už bylo opravdu na palici. Jen vlaky, vlaky a zase vlaky. Od rána do večera. :) Konečně jsem vyrobil novou a funkční otestovanou instalačku pro flešky a pro ostatní, co jen aktualizujete si můžete stahovat BP9640. Ale ta aktualizace je vlastně jenom o té nové aktivitě zs20_TestLysá. A změny v trati jsou jenom v trase aktivity. (plus nahlášené chyby) Hlavně se jedná o Beroun a vlečku Metrans v Uhříněvsi. Ale i cestou jsem upravoval, co se mi nelíbilo. A samozřejmě další očistec od trolejí. A kde to bilo hodně do očí i zakončení troleje. Protože při posunu se několikrát jezdí až na okraj konce drátů, tak se hodí i ten kousek statického modelu na zakončovacím sloupu.
Ale ten kdo má svůj vymazlený trainset, tak upozorňuji, hlavně Dana, že se nainstaluje i malé update Trainsetu BP. Někde jen nesprávné ladění, ale jinak celý kontejnerový vlak s lokomotivou Traxx 020. (ale má západní výšku pantografu, tedy stojí jako LC ) Ty vozy jsem musel všechny, co jsou v consists upravit v délce názvu, aby mi neřval MSTS editor při každém spuštění. Tedy i kdyby tyto vozy někdo měl, tak je nutné použít verzi z balíku. A to jen proto, aby ten kdo má víc než rok a něco starou verzi z flešky nebo DVD, abych nebyl zavalený dotazy, kde se tato vozidla dají sehnat. Já opravdu nevím, já je dostal. A kdo nemá zájem, tak aktualizaci stahovat nemusí. Někdy příště další aktualizace bude navazovat na tu vánoční. A už bez vlaků.
Jinak aktivita se dá spustit i ve verzi v angličtině, má na konci názvu eng (v nabídce spuštění aktivity) . Ale legrační asi bude, že ten překlad přes translator asi bude místy divočina. Důležité bude, aby hráč pochopil, co má dělat. Určitě jste někdo znalý, tak kdyby se někomu chtělo udělat korektury tam, kde jsem napsal úplný nesmysl :) Opravím. Stačí otevřít ve worldpadu soubor act. Jedná se asi o 100 hlášek. :) Proto jsem nikoho neotravoval. Já to dělal přímo v editoru aktivit, tam to bylo rychlejší.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře