Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dane. Ty radíš A, Icik radí B. A jsem vyzkoušel, funguje, ale icik říká, že B je lepší, tak jsem to chtěl vyzkoušet a nastavil přesně podle jeho obrázku. Tak nevzdychej, ale lépe čti. :)
60 není ideální. Radím PŘESNĚ nastavit dle obrázku a docílit 30 fps bez microstutteringu. Výsledek je potom krásně plynulý obraz i když jen 30 fps.

Jak jsem dělal kontrolní jízdy, tak jsme se kál, jak jsem přehlédl ve Všetatech na mělnickém zhlaví, že se mi tam první a druhá kolej nebezpečně přiblížily k sobě.
Dnes jsem opravil a už je to OK. Došlo k posunu dvou vyhýbek, tak se potrhají některé trasy v aktivitách, včetně té v mé. Ale opravit Paths zvládne i začátečník. Nyní to už vypadá bezpečně. Jedná se o tu výhybku na prvním obrázku, která je téměř nadoraz k následné proti hrotu. A tu nejbližší proti hrotu. Stejně to byl před tím paskvil, protože ta předchozí výhybka byla na 50 do odbočky a je tam traťová 65. Nyní jsou tam šedesátkové výhybky, když se jede v přímém směru už všude.
zhlaviVsetaty1.JPGzhlaviVsetaty2.JPG

Taky by se tam hodila nějaká lampa. V noci je tam tma jako v pytli. To samé Dřísy a Stará Boleslav.

Jak jsem dělal kontrolní jízdy, tak jsme se kál, jak jsem přehlédl ve Všetatech na mělnickém zhlaví, že se mi tam první a druhá kolej nebezpečně přiblížily k sobě.
Dnes jsem opravil a už je to OK. Došlo k posunu dvou vyhýbek, tak se potrhají některé trasy v aktivitách, včetně té v mé. Ale opravit Paths zvládne i začátečník. Nyní to už vypadá bezpečně. Jedná se o tu výhybku na prvním obrázku, která je téměř nadoraz k následné proti hrotu. A tu nejbližší proti hrotu. Stejně to byl před tím paskvil, protože ta předchozí výhybka byla na 50 do odbočky a je tam traťová 65. Nyní jsou tam šedesátkové výhybky, když se jede v přímém směru už všude.
Zobrazit přílohu 32716Zobrazit přílohu 32717
Zbyňku zkus si zapnout ty stíny. O dost jsem je zesvětlil a také zjemnil.

Zbyňku zkus si zapnout ty stíny
Vyzkouším. Ale stejně by se i tak hodilo zatržítko, kde by se veškeré poruchy deaktivovaly. Protože potřebuji jezdit kontrolní jízdy a opravdu zdržuje řešit výpadky nadproudů, či proč to nejede na stahovačce, která v trati není. A také pro hraní nejnižšího levelu hry, jako je to i v jiných hrách.

Kromě přepracovaní části mělnického zhlaví ve Všetatech, jsem od Boleslavi dosadil i nějaké ty osvětlovací stožáry a hlavně, když jsem v aktivitě projížděl Suezem v Běchovicích, tak tam to bylo hrozné. Jednak prosvětlující strop a ty manipulační koleje, které tam nyní už stejně nejsou a nad nimi byla trolej, protože vše bylo postavené z dvoukolejných dílů. Tak jsem to přepracoval na dynamiky a kromě odebrání troleje jsem dal i jiné pražce. Dokonce jsem zjistil, že ani nemám na krajní skupině nádraží brány TV. Také dosazeno včetně návěstí EP.
Jak je dobré si vytvořit občas i nějakou aktivitu. :) Ale bohužel jsem si neudělal textury tráva - dřevo pro nejnovější koleje 75,90,20,5 m Nějak jsem to nedokončil a mám v track_B jen dřevo. Rychlostní výhybky nejsou třeba, tam by to nemělo takto zarůstat.
SuezBech.JPG

Já si pamatuju, že přes Suez jezdily skoro všechny rychlíky do Prahy a z Prahy. A je fakt, že dokud jsem bydlel v Nuslích u Synkáče, tak jsem to hodně využíval, když jsem jezdil z Chlumce nad Cidlinou do Prahy, tak jsem jezdil motorákem do Kolína a tam jsem přestupoval na rychlík R 628 do Prahy a ve Vršovicích jsem si to zkracoval přes kolejiště do Bartoškovy ulice. Jen jsem se vždycky strachoval, že mě tam někdo chytí, nebo že mě něco přejede. Ale je to nějakej rok 2008.

Protože potřebuji jezdit kontrolní jízdy a opravdu zdržuje řešit výpadky nadproudů, či proč to nejede na stahovačce, která v trati není. A také pro hraní nejnižšího levelu hry, jako je to i v jiných hrách.
Proč si Zbyňku na ty testy neuděláš nějaký rychlý motor? Sice tam se musí zase hlídat teplota oleje a vody, ale stahovačky nehrozí. :)

Tak mi to nedalo a trochu jsem doplnil dost chudě osazený úsek od Suezu přes Běchovice - Malešice do Vršek. V Běchovicích jsem musel posunout souběžnou silnici blíž ke kolejím. Za Suezem jsem vyměnil i dva mosty včetně těch kolejí, aby nebyly dráty nad těmi vlečkovými.
A další drobnosti. Bylo to tam dost odfláknuté, ale to s ohledem, aby to MSTS ještě nějak přelouskal. Nyní jsme v OR a ten snese víc. Také z Malešic do Vršek nebyly pod kolejemi žádné náspy a chyběl tam silniční podjezd u Tesca. To chybělo také. :) Ještě jsem doplnil chybějící parovod včetně teplárny v Malešicích. Protože tudy jedu s tou svou aktivitou, tak ať to zde trochu i vypadá. :)
2012Suez.JPG
2011Bechovice1.JPG
2011Bechovice2.JPG
2012Malesice1.JPG
2012Malesice2.JPG
2012Malesice3.JPG

Víš, ale v Praze je tolik speciálních moderních staveb a ty ničím nenahradíš. To pak člověk do editoru civí a civí a nic nenapadá co tam dát. Ale tohle zná každý stavitel tratí. Jak jsme vděční za všechny originály nádražích a budov co máme od dřívějších velmi šikovných modelářů. Děkujeme.

Já jsem se ještě podíval na okolí mostu inteligence. Tam je to samý sportovní objekt, nádraží Braník není žádná universální budova, nic mne nenapadlo, co tam dát. Tak jsem zatím alespoň udělal silnici pod mostem. Vedle má být souběžná tramvajová trať, zatím se mi do ní moc nechce. Tak jsem to tam lépe zalesnil. Od trati toho stejně moc vidět není. Kolem ONJ to samé. Tam chybělo hodně vegetace.
Hodně chybí budovy autosalonů. To nemáme žádný model a když je to někde u kolejí, není tam co dát.

A máme taky nějaký modely benzinek? Ty bývají dost často u trati a model znám jenom ten lotyšský Statoil. Chtělo by to nafotit nějakou Benzinu, než to všechno přemalujou na Orlen.

Tak jsem včera málem vše zase rozbil. Dal jsem si práci i v Poříčanech, kde bylo nutné vyměnit kolejové díly za dynamiky, aby ta kusá krajní kolej mohla být bez TV. A doma jsem zjistil, že jsem si zkopíroval staré databázové soubory, když mi začal padat editor. Samozřejmě že ty staré jsem nahrál i do souborů zítřejší aktualizace. :) Pak jsem nemohl na dnešek spát, jestli jsem si nepřekopíroval i ostrou verzi, co mám v práci. Ráno hned kontrola a naštěstí výchozí adresář jsem si nepřepsal. Tak snad už nic dalšího nepokazím. :)
Ale musí to být trochu napínavé, ne? :)

Když už jsem laboroval v Poříčanech s kolejemi, tak jsem s hrůzou zjistil, že tam téměř chybí obec. Tak jsem to tam trochu zastavěl. I podbíječka trochu převrtala štěrk pod kolejemi. :) Tam se většinou jezdilo už jen po trávě. :) A také se tam zapomnělo na nějaké protihlukové zdi. Ale stejně je nemám všechny.
2312Poricany.JPG

Určitě se doma už nudíte a přešlapujete, držíte zlaté prasátko a kdy už bude konečně ten večer a přijde Ježíšek. :)
Aby vám to rychleji uteklo, můžete si stáhnout vánoční aktualizaci. Vánoční bude v tom, že díky Meridianovi můžete jezdit zimní krajinou v nových tratích, kde jsou fototextury. Jinak jsem udělal tolik všelijakých oprav, úprav, že nemá smysl se rozepisovat. Podstatná je ve Všetatech, kde si budete muset posunout body trasy na dvou výhybkách, pokud tudy máte novou aktivitu. Ale bylo to nutné, protože já bych se normálně bál, že se v těchto místech štrejchnu s protijedoucím vlakem. Teď už je to OK a bezpečné. Doufám, že nalezených dalších chyb už bude co nejméně.
Přeji všem krásné vánoce.

Zbyňku, moc děkuji a i Tobě, vlastně nejen Tobě, ale i všem ostatním přeji hezké svátky a v novém roce hodně zdraví, štěstí a pohody a ať se ta zubatá potvora "tomuto fóru" nadlouho vyhýbá.

Na Štědrý den jsem dostal "nadílku" od Active24. :) Vadí jim, že využívám prostor pro soubory aktualizace a že tak porušuji pravidla, protože mám sice neomezený prostor, ale jenom pro webovou prezentaci. Že to není žádné cloudové úložiště. Ale jsem u nich už 20 let a nikdy to nevadilo. Pravda, že jsem tam měl nyní dočasné instalační soubory (zkusil jsem, jestli mám opravdu neomezený prostor :) ) , tak jsem je dal pryč. Tak jsme ještě komunikovali, vadily jim i větší soubory aktualizace kolem 1 GB. Ale nakonec mi nabídli kompromis. Že si to tam mohu nechat, ale nemám neomezený prostor, ale jen do určité velikosti, což mi bohatě stačí. Ale k čemu by mi byla taková nekonečná velikost, když tam nesmím dávat soubory ke stažení? Hlavně, že to dobře dopadlo.

Neříká se tomu náhodou "svoboda" a "volný přístup k médiím"? - Dej si tam co chceš, ale my ti to napřed odsouhlasíme (nebo tě pošleme do ...), nebo soubory tam můžeš vkládat neomezeně, ovšem jen takové a takové délky a jen za námi stanoveným účelem (nebo ti to zrušíme). :confused:
Ti absolventi různých pofidérních humanitních oborů a Cemperovi hoši musí mít přece vše pod palcem, kam bychom došli...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře