Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Co jsem slíbil, to jsem dodržel. Můžete stahovat BP96. Snad se bude líbit. Jsou tam i připomínkované opravy i přání aktivitářů.
S balíkem se nainstaluje i aktivita Test Lysá (tedy z té původní zbyl jenom kousek od Dřís před Nymburk) A je tam traffic. Funguje 100% zatím jen v OR 1.4 až 1.51. V CZ 1.7 zatím bez záruky. Ale pokud si v souboru vyměníte 163100 za nějakou naladěnou pro 1.7, tak do Záboří dojedete, ale asi s překříženými nárazníky mezi vozy. Vectrony také musíte v 1.7 vyměnit, protože ladění pro OR není kompatibilní pro 1.7.
Pro 1.7 teprve budu testovat a dořeším ladění.
Kdo aktivitu nechce, instalujte bokem a zkopírujte bez Trains a v trati vynechejte soubory Activities, Paths, Services a Traffic. V Activities je i apk, kdyby náhodou něco bylo zapomenuto v instalaci.

Zdravím,
rád bych vyzkoušel aktivitu Test Lysá v OR 1.4. , ale hned v úvodu u loko hráče 751 158 nemohu ani po opakovaných pokusech přejít pohledem 1 do kabiny.
Vše z aktualizace staženo a nainstalováno. Jsem přesvědčen, že nejde o chybu aktivity, ale snad si to zde někdo přečte a poradí.

nemohu ani po opakovaných pokusech přejít pohledem 1 do kabiny.
To je chyba v ladění modelu, která se kdysi dávno opravovala. Chyběla nebo přebývala nějaká závorka. Ale na druhou stranu, k aktivitě je přiložený eng, který je funkční, tedy tím by se měla ta chyba opravit. Ten je tam kvůli tomu, aby lokomotiva na spádu 5 promile ze Všetat zrychlovala a ne zpomalovala. Tam to brzdilo nevhodné Friction.

Zdravím
a opět jsem svědkem toho, že si PC občas něco usmyslí a vzbouří se. Po marných pokusech jsem PC na dvě hodiny vypnul a po zapnutí je vše s kabinou OK. Nic jsem neměnil, jenom zapnul. Tak pojedeme a uvidíme.

Všechno co v trati je musí být kompatibilní s MSTS, jinak by nebylo možné stavět dál.
Ale v aktualizaci je chyba ve Terrtex/snow. Ty soubory se nenačtou, protože jsem jej omylem dal do 1248x1248 a to se nesmí. Opravu na 1024x1024 pošlu brzy. Ale dočasně si zkopírujte ty nové soubory z Terrtex do Snow a samozřejmě přepsat. Stejně je to to samé, jen nekomprimované. Meridian naskinoval zimní verze a vypadá do dobře. Otestovat jsem je mohl až dnes.

Ahoj, při jízdě ze stanice Vlkov u Tišnova směrem na Tišnov lokomotiva reaguje na neutrální úsek v troleji, který tam fyzicky není.Open Rails 2022-12-06 08-38-22.jpg

Jen pro upřesnění otázky. Mám v počítači uloženo BP dvakrát, jednou klasickou pod MSTS, kterou dnes už používám jen pro úpravu aktivit a druhou pod OR CZSK. V té klasické MSTS mám původní složku TERRTEX o velikosti asi 955MB, ve té druhé pro ORCZSK mám TERRTEX s větším rozlišením o velikosti 25,5GB. Mám složku TERRTEX po aktualizaci a teda i po opravě nakopíravat do obou verzí, anebo už je určena jen pro TERRTEX s větším rozlišením?

Já ještě donedávna stavěl v editoru MSTS na WinXP 32 bit. A fototextury 4096x4096 nedělaly žádný problém. Jen v TSRE5 to byly odezvy jak s komunikací na planetě Mars. Tak jsem si dal pracovní tu odlehčenou verzi a vše už je plynulé. Ale MSTS ve W10, žádný problém i na texturách 4096x4096 Jinak ty velikosti jsou po 600 MB 1024x1024 a 50 GB 4096x4096, jen pro upřesnění. :)

Po stáhnutí z odkazu na stránce sktualizací BP (stáhl jsem všech šest položek co jsou v odkazu) a po rozbalení a přepsaní mě součet všech šesti ukzuje velikost o polovinu menší než má být. Těch šest položek je jen doplnění nějaké původní složky TERRTEX s větším rozlišením?

Ještě mě napadlo jestli těch 50GB neudělá zkopírování všech textur o velikosti přes 25GB do složky SNOW?

Poraďte, co mám špatně nastaveného v OR 1.7CZ.
Jednak ty záře návěstidel a jednak ten pohled do dáli. V klasickém OR vidím zřetelně horizont a na kolejích vidím zřetelně vlak, za kterým jedu na blok. (tohle je volná jízda) pohled1.JPG
pohled2.JPG

Tohle je to samé v klasickém OR Možná to dělají ty stíny.
pohled3.JPG

Poděkování Icikovi, 162 jezdí jak má a při brzdění nadproudy už nevypadávají a návěstidla už mám v normální záři. Tedy doma.
Poděkování Meridianovi, za dodání zimních textur tam, kde jsou forotextury. Předám ještě do vánoc i s drobnými opravami pro všechny.
Myslím, že to vypadá dobře. A to samé je na jihlavsko-znojemských tratích.
Testováno v 1.7 CZ
zimaVsetaty1.JPG

zimaDrisy1.JPG

Paráda, už to vypadá jako OR CZ/SK.
Co ten rozmazaný horizont? Na snímcích se zdá být vše ostré i v dálce v rámci možností.

Co ten rozmazaný horizont?
Teď jsem ráno spustil na PC v práci. Tedy znovu nahrál potřebné soubory a spustil to nastavení stínů do registru a po načtení hry mi spadla brada. Prostředí už není přeexponované, ani mi nezoomuje pohled z kabiny. Návěstidla svítí normálně a to rozmazávání za horizontem dělá zatržení nastavení stínů všech objektů. Když nechám jen dynamické stíny, tak je to pěkně ostré a bez ostrých přechodů do šedi.
Ale ten RivaTuner se chová divně. Chtěl jsem udělat obrázek, ale se zobrazeným RivaTunerem to nešlo.
RivaTuner mám nastavený podle doporučení Icika. Ale jaksi tady mám FPS 60. 60 je dobré, to jede plynule, ale kolikrát to dříve vyskočilo na 150.
Ale nastavení podle Dana funguje a omezuje na 30
se_stiny.JPG

se_stiny2.JPG
A tady je to samé s vypnutými stíny všech objektů. To se mi líbí víc. U stínů mi vadí ty ostré přechody. Třeba to půjde ještě doladit.
Tady je to FPS :) Na rychlost na rychloměru nekoukat, já jsem se kochal a nějak to vyletělo nahoru. :)
Ale fakt se mi to tady už líbí. Doplním do engů ty parametry o napětí a přibalím i k texturám.
bez_stinu.JPG

Určitě máš Sync x/2 ? Zkontroluj to ještě. Pokud si zatáhneš oblohu, stíny nebudou tak ostré jako při jasnu.

Zbyňku, ach jo, tobĕ je fakt tĕžko nĕco radit. Človĕk ti napíše, zamkni to na 30 a ty to dáš stejnĕ na 60, já to vzdávám. Prostĕ pokud budeš takhle dĕlat aktivity, může se to chovat jinak. :(

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře