Já bych pár drobných miniaturních přání přecejen měl:
1.) Zda by se daly v Brně mezi Černovicemi a Šlapanicemi osadit rychlostníky 100 km/h, místo 80 km/h, tuším, že to tam tak nějak je. Pokud tomu ovšem nebrání podoba tratě, nevím, zda to souviselo s nějakou rekonstrukcí, ale tuším, že 80 se tam nejezdí už dlouho.
2.) V Králově poli na brněnském záhlaví se mi také nezdají rychlostníky, na odjezdu směrem k hlavnímu, tuším je před obloukem pořád ještě v reálu 80 km/h, v BP je tam stále 100 km/h. Opačná situace je v oblouku za vjezdem od hlavního, je tam v reálu přes stanici 100 km/h, v BP až daleko za stanici 80 km/h.
Nevím, možná se tam aktuálněji něco změnilo, ale je zvláštní, že by na jedné koleji bylo zbytečně i za obloukem na přímé koleji 80, když na druhé by zůstalo 100 do oblouku a dále za něj.
3.) Bylo by schůdné ještě "tak nějak zatento" úsek mezi Obřany a Krpolí a doplnit nějaké domečky, siluety, nějaký život, třeba i bez velkých detailů...? Hodně to tam prokouklo, ale k plné parádě trati kolem Židenic a hlavního pořád ještě trocha schází.
A když už bych byl u toho, ta spojka vedoucí podél Černovického nábřeží a k zast. Brno-Černovice, je lemovaná chatrčemi, zahradními domky, tak nějak si žije ten svůj brněnský underground... Nenašlo by se pár náznaků nějakých chatrčí a budek apod. i do aktualizace?
To už je ode mě vše a za vše, i za to nesplněné a třeba jen přečtené, veliké díky.