Skiny Ricar

Ahoj, tak jsem se chystal zabalit ty s. soubory, u vagónů 010 už mám zabaleno vše, ale nevím, proč mi nejdou zapakovat ve FFEDIT s. soubory pro 810 a 809? Bez zapakovaných s souborů dostává Activity Editor MSTS totálně na pr.el. :)

Ani mě se nepovedlo "zabalit" soubory *.s pro tyto 809/810 pomocí Shape Shifter. Převaděč zahlásí chybu ve zdrojovém souboru. A jít cestou průměrné velikosti jednoho modelu okolo 60-70MB (ale taky i více než 100MB) mi přijde plýtvání místem a prostředky, vezmeme-li v potaz, jak rozsáhlý vozový park si každý udržuje. I kdyby se ten nárůst požadavků na místo týkal jen třeba 500 modelů lokomotiv a 1000 vagónů.
Modely jsou krásné, s pečlivostí připravené a vymazlené (všechna čest), ovšem otázka - jsou v takovém provedení opravdu ještě přínosem? Uživatelé chtějí povětšinou jezdit, jak se domnívám, a ne si ukazovat superdokonalé modely s nejpřesnějšími detaily na spodní části podvozku a na střeše.
Nemusíte se mnou souhlasit, ale toto je můj názor.

Tady nejde o model co byl nový od Pikka a měl jsem na test od Josefa, tak tam je s soubor zabalený. Nechápu, proč nelze ten s soubor jako texťák zabalit, s tím jsem se ještě nesetkal. Jinak balík je úplně skvělý a vozidla mimo službu i vagóny ms, které nemají osvětlený int., to je pro aktivitáře úplná pecka.

Takže chyba s dveřma je veskinu a nechápu kde, nebo co je v eng špatně.
Pokud dám soupravu:
810.493-7+814+914+810.228-7, tak 810.228-7 dveře otevře
810.493-7+814+914+810.233-7, tak 810.233-7 dveře klávesou "Q" neotevře, přitom animace je v pořádku, pod F9 je otevřu.

Zkoušel jsem přejmenovat eng 810.228-7 na 233-7, výsledek stejný.

Napadá mne, mají vůbec eng soubory 809 a 810 tento parametr?
CentralHandlingDoors ( 1 )

Vyhledávání mi to nechce najít a já tam ten řádek nevidím.

Tak 810.233-7 bez strojvedoucího dveře normálně klávesama otevře, takže vůbec netuším, kde je zakopaný pes?

810.233 normálně dveře otevírá a to i dálkově (všechny 810 a 809 v balíčku mají stejné ladění), jen musí být v soupravě kompatibilní všechny vozy, z 814 ani v reálu není možné ovládat dveře na 810 v této soupravě 810.493+814+914+810.233 musejí být všechna vozidla obsazená strojvedoucím.

Co se ale ORTS týče, tak bude pravděpodobně problém ve starých modelech 814 které mají ladění ještě z MSTS.

Screenshot_3.jpg

Já měl ten starý s podsložkou openrails, vůbec jsem netušil, že je nějaký update, než jsi to tu někde napsal, tak jsem stáhnul teď a je tam chyba, která shazuje AE MSTS. Tím, že jsem měl starý skin, tak jsem na to nepřišel dříve.

Pokud se jedná o balík, který obsahuje soubor "CD_843024.eng", jsou v onom engu dvě chybky: v řádku "Sírka: 2 850 mm\n\n"+ a v řádku
"4. Zavrete okno sestavení vlaku stiskem F9.\n\n"+ odstranit obě znaménka + na konci.
S pozdravem PZ, Olomouc

Jo, a model ČD Bmz226 (ten v najbrtu, ten v původním ÖBB nátěru to nedělá, ačkoli jsou v jednom balíčku) se sice v TSRE5 zobrazí úplně normálně, ale v OR se nezobrazí vůbec a ani v consistu ve hře nevznikne prázdné místo. Ale v editoru tam v soupravě řazen je. Nevíte prosím vás někdo, co s tím je?

Jo, a model ČD Bmz226 (ten v najbrtu, ten v původním ÖBB nátěru to nedělá, ačkoli jsou v jednom balíčku) se sice v TSRE5 zobrazí úplně normálně, ale v OR se nezobrazí vůbec a ani v consistu ve hře nevznikne prázdné místo. Ale v editoru tam v soupravě řazen je. Nevíte prosím vás někdo, co s tím je?
Pravděpodobně ti chybí některé .inc soubory. Ono u těch Bmz226 je u každého mírně odlišně směrované ladění, ale zatím nikdo problémy nehlásil.
Je potřeba stáhnout Pack Wagons pro ORCZ/SK u Doda.

Include umí všechny OR. Pokud chybí soubor v inc., vůz OR nezobrazí, ale spustí se. Kdyby to byl MSTS, "zařval" by chybu a okamžitě spadnul. :-)

Back
Nahoře