Krásná fotka. Ale ne z vlaku.Fotka někde od Adamova. Dominanty: vysílací věž Hády, vpravo maloměřický komín. Na pozadí Děvín (Pálava).
Zobrazit přílohu 34189
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Krásná fotka. Ale ne z vlaku.Fotka někde od Adamova. Dominanty: vysílací věž Hády, vpravo maloměřický komín. Na pozadí Děvín (Pálava).
Zobrazit přílohu 34189
Co to je zase je za výmluvu? A o co asi podle Vás jde?Ale jak vidím, spíš si potřebujete popovídat a já jediný jsem se chytil. O vláčky určitě nejde.
Tvl Ali,nepruď,budme rádi ,že aspon někdo se věnuje stavbě trati tak jako p.Šemora,pokud se ti to nelíbí tak si najdi jiný simulátor .Musíš tam v simu narvat hafo dat, aby jsi tam měl takhle celou fotokrajinu. Přitom z vlaku vidíš jen pár set metrů před sebou, pokud teda nejsi na kopci (jak ostatně poznamenal i TK) . Boha jeho, nedělejte z toho simu prohlížeč rozplizlých zblízka google mapek, copak to nechápete? Je to velká škoda. Ty Treabajty strašných fototextur za to fakt nestojí a nejsou při jízdě potřeba. Ulevíte tím obrovsky simu, který jedeme po zemi a ne ve vesmíru. Nevím, proč to furt tvůrce krajiny nechápe. ...
Je to focené z adamovské rozhledny AlexandrovkaFotka někde od Adamova. Dominanty: vysílací věž Hády, vpravo maloměřický komín. Na pozadí Děvín (Pálava).
Zobrazit přílohu 34189

Já jsem zase nevěděl, že Vám tak bude vadit názor někoho jiného. Vždyť Vám to nijak nehaním, máte to pěkné, jen říkám, co mi nesedí. A divím se, proč tak podrážděně reagujete. Tu se smí jen chválit? To je špatně. ... Celý problem spočívá v obrovské datové náročnosti Vašich textur sosnutých z GM. Plošné pokrytí velké oblasti plácnutím .PNG nebo .JPG textur (ačkoliv komrpimovaných .ACE smrskávadlem od Microsoftu) Vám zabírá obrovský datový prostor, který není pro simulátor z pohledu JÍZDY V KABINĚ strojvedoucího vůbec důležitý. O vzhledu jejich textur radši nemluvím. Proto i Microsoft tehdy zvolil kompromis, který se používá dodnes. Jinak bychom dnes online sosali realtime online data z jejich serverů, tak jako je to u Flightsimu při letu. Aby zachovali úsporu dat a přitom i možnost sezonnosti krajiny (což už dnes u Vás není), datovou nenáročnost, tak vymysleli tenhle způsob vlastních knihoven, které se používají pro generování krajiny z pohledu jízdy. Jako příklad jde uvéste třeba Euro Truck Simulator od české firmy SCS, a dalších kde, jde o stejnou problematiku a nalezli způsob, jak se vypořádat s datovými objemy. Nekopírovali data z GoogleMaps pro povrch (což by ani licenčně nesměli), nehádali se na fórech se svými klienty, naopak přizpůsobili vše tomu, že sedíme na prdeli kousek u země v sedačce pár metrů nad zemí a ne někde v letadle pro hezké screenshoty z výšky nad vlakem. Vždyť ty vlaky jsou naše hobby, Vy jste tvůrce této trati, tak přece se tu snad nehádáme.Já potřebuji, aby někdo modeloval, či nějak jinak pomohl a ne, aby tady stále někdo dokola opakoval, jak to mám škaredé s těmi fototexturami.
A co mám podle vás dělat???? Vše smazat a dál tady svými výtvory neotravovat? Vždyť kdybych novinky netestoval ve hře, tak sklopím hlavu a půjdu se stydět za své experimenty. Doporučuji vám, aby jste se představil pravým jménem a pak se můžeme dál bavit. Ale jen v případě, že si vše nejprve projedete a nebudete stále dokola omílat vaše teoretické nesmysly, aniž by jste si trať projel, že je to zátěž pro počítač. Mě to jede rivatunerem FPS sražené na 30 všude stejně. Tedy plácáte stále dokola prázdnou ničím nepodloženou slámu.že Vám tak bude vadit názor někoho jiného.
Psal jsem z mobilu, hned to opravil a ty mne stejně naprášíš...Dane, ty si ten pičátek neodpustíš.Nemáš náhodou prohozené na klávesnici I a O
Pak by text nebyl tak nemravný.
![]()
![]()
![]()
To je tím že Zbyněk nepoužívá X-track. Jako Martin na 321 nebo maďaři na AlfolduVypadá to dobře.
Stejně bych se rád zeptal na ty fototextury jak zde zmíněny, žere to dost paměti.
...........
A ten druh kolejí např. DB2 patří tedy pod X-track ano?To je tím že Zbyněk nepoužívá X-track. Jako Martin na 321 nebo maďaři na Alfoldu
Já nemám o čem rozhodovat.Toto kolejivo nelze používat např. na vaší BP, nebo je to jen o rozhodnutí, že používáte klasiku?
Kdo má slabý počítač a má tyto obavy, tak neaktualizovat terrtex na 4096, ale ponechat to co se nainstaluje v 1024. Pak to bez problémů utáhne i 32bitový systém na WinXP, který ale neutáhne Openrails, tedy jen MSTS.Stejně bych se rád zeptal na ty fototextury jak zde zmíněny, žere to dost paměti.