Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Musíš tam v simu narvat hafo dat, aby jsi tam měl takhle celou fotokrajinu. Přitom z vlaku vidíš jen pár set metrů před sebou, pokud teda nejsi na kopci (jak ostatně poznamenal i TK) . Boha jeho, nedělejte z toho simu prohlížeč rozplizlých zblízka google mapek, copak to nechápete? Je to velká škoda. Ty Treabajty strašných fototextur za to fakt nestojí a nejsou při jízdě potřeba. Ulevíte tím obrovsky simu, který jedeme po zemi a ne ve vesmíru. Nevím, proč to furt tvůrce krajiny nechápe. ...

Musíš tam v simu narvat hafo dat, aby jsi tam měl takhle celou fotokrajinu. Přitom z vlaku vidíš jen pár set metrů před sebou, pokud teda nejsi na kopci (jak ostatně poznamenal i TK) . Boha jeho, nedělejte z toho simu prohlížeč rozplizlých zblízka google mapek, copak to nechápete? Je to velká škoda. Ty Treabajty strašných fototextur za to fakt nestojí a nejsou při jízdě potřeba. Ulevíte tím obrovsky simu, který jedeme po zemi a ne ve vesmíru. Nevím, proč to furt tvůrce krajiny nechápe. ...
Tvl Ali,nepruď,budme rádi ,že aspon někdo se věnuje stavbě trati tak jako p.Šemora,pokud se ti to nelíbí tak si najdi jiný simulátor .

Právě že nikoliv. Jednak je to odvislé od vlhkosti ovzduší, protože jak je vidět z té fotky, nebýt toho mlžného oparu, ty kopce by byly opticky ještě o dobrou třetinu blíž. A další aspekt je terénní vlnitost, vegetace a zakulacení země. Co se týká zrovna té Pálavy, je okolo taková rovina, že je skutečně vidět z obrovské dálky. Když jsem jezdil v sedmdesátých a osmdesátých letech Transdanubiem do Bulharska, na jihu Rumunska je rozsáhlá nížina kolem Craiové. Krajina je tam neskutečně rovná. Od Craiové kousek je Filiasi a tam se trať dělí na jižní větev do Železných vrat a severní do Transylvánských alp. Ty karpatské vrcholy tam mají kolem 1200 m.n.m. A už od tud je vidíte z vlaku. Celou dobu. A pořád jedete po té rovině přes Tirgu Jiu snad dvě hodiny, než vjedete do těch karpatských soutěsek. Je tam ostrá hrana těch kopců a roviny. Ta viditelnost je tam způsobena relativně velmi nízkou vlhkostí ovzduší.

Tak tady je pár obrázků od Děčína do Litoměřic a pohledem z lokomotivy. Protože tady někdo mylně tvrdí, že z vlaku do dálek vidět není. Ano, určitě to ještě někde chce něco osázet, ale zase někdy příště. :) Já potřebuji, aby někdo modeloval, či nějak jinak pomohl a ne, aby tady stále někdo dokola opakoval, jak to mám škaredé s těmi fototexturami.
3004Techlovice.JPG
3004ZeleznyBrod.JPG
3004Mojzir.JPG
3004Usti.JPG
3004Sebuzin.JPG
3004_072.JPG
3004Libochovany.JPG
3004Zernoseky.JPG
3004Litomerice1.JPG
3004Litomerice3.JPG

Já potřebuji, aby někdo modeloval, či nějak jinak pomohl a ne, aby tady stále někdo dokola opakoval, jak to mám škaredé s těmi fototexturami.
Já jsem zase nevěděl, že Vám tak bude vadit názor někoho jiného. Vždyť Vám to nijak nehaním, máte to pěkné, jen říkám, co mi nesedí. A divím se, proč tak podrážděně reagujete. Tu se smí jen chválit? To je špatně. ... Celý problem spočívá v obrovské datové náročnosti Vašich textur sosnutých z GM. Plošné pokrytí velké oblasti plácnutím .PNG nebo .JPG textur (ačkoliv komrpimovaných .ACE smrskávadlem od Microsoftu) Vám zabírá obrovský datový prostor, který není pro simulátor z pohledu JÍZDY V KABINĚ strojvedoucího vůbec důležitý. O vzhledu jejich textur radši nemluvím. Proto i Microsoft tehdy zvolil kompromis, který se používá dodnes. Jinak bychom dnes online sosali realtime online data z jejich serverů, tak jako je to u Flightsimu při letu. Aby zachovali úsporu dat a přitom i možnost sezonnosti krajiny (což už dnes u Vás není), datovou nenáročnost, tak vymysleli tenhle způsob vlastních knihoven, které se používají pro generování krajiny z pohledu jízdy. Jako příklad jde uvéste třeba Euro Truck Simulator od české firmy SCS, a dalších kde, jde o stejnou problematiku a nalezli způsob, jak se vypořádat s datovými objemy. Nekopírovali data z GoogleMaps pro povrch (což by ani licenčně nesměli), nehádali se na fórech se svými klienty, naopak přizpůsobili vše tomu, že sedíme na prdeli kousek u země v sedačce pár metrů nad zemí a ne někde v letadle pro hezké screenshoty z výšky nad vlakem. Vždyť ty vlaky jsou naše hobby, Vy jste tvůrce této trati, tak přece se tu snad nehádáme.

že Vám tak bude vadit názor někoho jiného.
A co mám podle vás dělat???? Vše smazat a dál tady svými výtvory neotravovat? Vždyť kdybych novinky netestoval ve hře, tak sklopím hlavu a půjdu se stydět za své experimenty. Doporučuji vám, aby jste se představil pravým jménem a pak se můžeme dál bavit. Ale jen v případě, že si vše nejprve projedete a nebudete stále dokola omílat vaše teoretické nesmysly, aniž by jste si trať projel, že je to zátěž pro počítač. Mě to jede rivatunerem FPS sražené na 30 všude stejně. Tedy plácáte stále dokola prázdnou ničím nepodloženou slámu.

Jinak pro všechny normální lidi, kteří se na otestovanou aktualizaci těší a rádi se projedou v dalších 200 km tratí mého projektu, tak vše je OK, test na chyby chybějících souborů akceptován a zítra se konečně dočkáte BP97. Je možné, že se objeví nějaké skryté chyby, já teprve včera objevil z Děčína na Děčín východ nefunkční nesprávně nalinkované návěstidlo (problém TSRE5) Ale je možné, že toho už víc nebude. Ještě jsem opravil nějaké břehy s náspy, aby někdo nekoukal z druhého břehu na rozladěné silnice. :) Je to vlastně aktualizace po 20 letech stavby tohoto projektu, tak snad bude stát za to. Ale ani ve snu mnme nenapadlo, že to bude až do Bad Schandau. Před 20 lety jsme si dělali legraci o prodloužení až do Vladivostoku. :)

Vypadá to dobře.
Stejně bych se rád zeptal na ty fototextury jak zde zmíněny, žere to dost paměti.

Nešlo by to udělat podobně jako nevím, třeba u trati ZSR 191-193?
Tedy fototextury nechat jen u vzdálenějších míst od tratě a okolí tratě zaplnit trávou, polem, lesem obilím, infrastrukturou, zástavbou apod.? (dle toho, co se tam nachází)

Ještě bych se chtěl zeptat na kolejivo.
Kolejivo DB (DB1, DB2 atd) je kolejivo, které má modelované i pražce, kolejnice samotné (tedy hlavu, stojinu a patu),svršek apod.
Při jízdě po těchto kolejích má i svůj specifický zvuk (přejíždění spojnic apod. - realističtější).

Toto kolejivo se výrazně používá na tratích Alföld 7.2 (od maďarů) nebo na ZSR 191-193 (od slováků).

Toto kolejivo nelze používat např. na vaší BP, nebo je to jen o rozhodnutí, že používáte klasiku?

Jinak s tím nemám žádný problém, je to jen otázka, nic víc :D Díky.

Toto kolejivo nelze používat např. na vaší BP, nebo je to jen o rozhodnutí, že používáte klasiku?
Já nemám o čem rozhodovat. :) :) :) Když tohle kolejivo nemám tak jej nevykouzlím. :) Jenom vím, že něco takového existuje. Však ten kdo tohle kolejivo má, tak to může na BP vyzkoušet. Asi se změní jen model, ne? Ale jestli je to složitější, tak může být problém s dynatrax, tedy pak je to nepoužitelné. Ale tohle kolejivo má hlavní efekt pro ty, kteří nedávají pod koleje náspy se štěrkem jako já. Ale i tak to díry v terénu pod kolejemi nepřekryje. Násep je násep.
Stejně bych se rád zeptal na ty fototextury jak zde zmíněny, žere to dost paměti.
Kdo má slabý počítač a má tyto obavy, tak neaktualizovat terrtex na 4096, ale ponechat to co se nainstaluje v 1024. Pak to bez problémů utáhne i 32bitový systém na WinXP, který ale neutáhne Openrails, tedy jen MSTS. :) Ale jinak platí, pokud na počítači jede Openrails plynule, tak nevadí ani ty fototextury 4096. FPS to nijak neovlivní. Pokud je ale vše zastavěno, tak to rozlišení 1024 nijak nevadí. Že budou vzdálené hory s trochu rozmázlými texturami nevadí, ani pole vedle kolejí. Jen nebudou zřetelné polní cesty a pěšinky či vedlejší silnice. Což je škoda u tohoto rozlišení.
Ale jinak, při kontrolní jízdě jsem si víc všímal modelů kolem. A například kolem Labe jsou všude skalní bloky. A když se podívám na jejich texturu, tak skály mají stejné zrno, jako okolní pole či cestičky (v 4096) A to samé textury budov. Tedy fototextury odpovídají kvalitě modelů kolem. Tedy není už co řešit.

Sice ještě probíhá jeden test, ale odkaz na BP97 už je na mých stránkách funkční. Tak můžete jezdit. Kdyby cokoli, nahlásit, opravím. Jsou tam vstupní trasy pro volnou jízdu z Bad Schandau jednak na Lovosice a jednak na Děčín východ do Lysé. Pak z Děčína hl.n na východ a Střekova a myslím z Ústí nad Labem západ přes most nebo do tunelu. Opačně je vstup Hrdly do Bad Schandau a ze Všetat se dá použít ten z aktivity z depa (směr Praha Uhříněves), kdy se ve Všetatech jen přehodí vexle na Mělník. Když nebudu sahat na výhybky, tak v Děčíně východ mne to nasměruje na jakousi kolej, kde není odjezdové návěstidlo. Ale je to průjezdné do tunelu. Tak jsem se podíval do papírů a to je jen manipulační kolej a není tam ani trolej. Tedy je jen kousek na začátku. Tak jsem to dnes ráno ještě opravoval a dal tam i návěsti EP. A nakonec namísto výkolejky trpaslíka pro posun.

Kromě novinek je tam zařazený zbytek zimních fototextur v úpravě od Meridiana. To bylo myslím pro lokálku Čejč - Ždánice a možná ještě někde. Třeba se dočkáme i do těch nových traťových úseků.

Zdravím, trat luxusní ale našel jsem jeden problém když se spawnu v Ústí nebo někde na 073 tak mi u x6x v ORCZ hodí napětí na 4000kv a hlásí mi to poškození zběrače nevím jestli to je hrou či ne, ale kdyby někdo věděl jak vypnout poruchy nebo tak budu jen rád.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře