Trať ZSR 191 - 193 pre OR

Je len velka škoda, že je databaza rozbita a nedaju sa tvorit aktivity v Msts editore :(
TSRE5 nie je zrovna moj šialok kávy....

Ty koleje jsou fakt luxusní. Jak je vyřešeno naklápění? Umožní TSRE naklopit koleje? Já mám za to, že naklápění přes OR vyžaduje i nějaké profily pro tyto koleje, jinak se zobrazí stará plochá kolej.
Jinak dobrá práce s tou trávou a vegetací vůbec!
V nastavení OR, sekce Experimentální mám „převýšení kolejnic v oblouku“ na úroveň „1“, délka 50m, rozchod 1435mm.

Úroveň 1 bohatě stačí.
Úroveň 2 už se zdá nerealistická a nejvyšší úroveň trať v oblouku vypadá jako na horské dráze a vagony jsou naklopeny snad na 45° :D

Já používám všude pro naklopení úroveň 2, ale délku 200m, aby se nenaklápěly obloučky na zhlaví stanic i ve výhybkách. A je to paráda. Žádná naklopená horská dráha. Však viz všechny mé obrázky. V oblouku se pražce trochu na jedné straně potopí do štěrku a není to nijak rušivé, jako když se propadnou do zelené trávy. Ale mluvím o kolejivu BP.

Já používám všude pro naklopení úroveň 2, ale délku 200m, aby se nenaklápěly obloučky na zhlaví stanic i ve výhybkách. A je to paráda. Žádná naklopená horská dráha. Však viz všechny mé obrázky. V oblouku se pražce trochu na jedné straně potopí do štěrku a není to nijak rušivé, jako když se propadnou do zelené trávy. Ale mluvím o kolejivu BP.
Zajímavé.
Tak jdu zkusit také 2ú/200m ;-)

Jinak myslím si, že to bude u všech kolejiv podobné. A sice i když mám zatím 1/50, tak v obloukách u vašeho kolejiva se mi vnitřní kolejnice v oblouku přípomínají jako kolejnice pro tramvajku :D 1/3 kolejnice v podzemí a na povrchu len 2/3 kolejnice.
I tak to vypadá dobře.

U těch kolejnic DB (pod Xtracks) už je to poměrně lepší.
Tak jsou modelované jak pražce, tak i kolejnice a do země se spíše zabořuje boční lože. To je ale už jiná.

Zdravím,
nedávno jsem si stáhl tuto trať z odkazu v příspěvku č. 121. Dnes jsem ji chtěl vyzkoušet a při pokoušení o spuštění na mě vyskakuje toto:

Snímek_obrazovky_(2).jpg

Zkoušel jsem ve verzi ORCZ 1.8.0 (12:00, Léto, Jasno).
Jelikož v trati nebyla ani složka PATHS založil jsem ji a vytvořil jsem si trasu z Košického depa až za stanici.
Souprava se skládala z: ČSD 464.001, ČSD Dsd7-2714, ČSD Bai4-3838 z Pikkuho stránek; ČSD Aa 1142, ČSD ABa 200, ČSD Ba 062 z VŽD; ČSD Bh ze zálohy Demma a Dussa; ČSD T478.1131 z MSTS-RW.
Odkaz na global jsem našel na jedné z prvních stránek tohohle vlákna.

Předem děkuji za pomoc s problémem.

Tohle Ti může udělat např. souprava, která nevleze mezi Path a konec koleje, když začínáš v depu. Nebo Ti tam můžou u modelů chybět některé věci jako sound, kabiny... Máš tam řádek C:\Users\stehn\Desktop\OpenRailsLog.txt.
To je textový soubor log. Otevři ho. Tam je chyba podrobně popsaná jako Warning.

V OpenRailsLog.txt úplně nahoře mám tohle:

Snímek_obrazovky_(3).jpg

Bohužel netuším, co to znamená... Ještě jsem vyzkoušel samotnou 464.001, která má všechno (sound, kabinu, ...) a je mnohem kratší než celá souprava, ale výsledek pořád stejný.

Dobrý večer chcem sa opýtať že ktorý je správny link na stiahnutie tejto trate naposledy som sťahoval z facebooku ale tam už je neplatný a aby som videl koľaje lebo keď stiahnem tuto trať tak nevidím koľaje

Dobrý večer chcem sa opýtať že ktorý je správny link na stiahnutie tejto trate naposledy som sťahoval z facebooku ale tam už je neplatný a aby som videl koľaje lebo keď stiahnem tuto trať tak nevidím koľaje
Modely kolejí jsou ve složce Global. Musíš mít stažený ten správný k trati. Ve složce trati jsou k těmto kolejím jen textury. Stáhnout si jen trať nestačí. Bez toho správného Globalu Ti ta trať fungovat nebude. Když použiješ jiný, který třeba nějaké kolejivo obsažené v trati neobsahuje, stane se Ti ve hře, že místy pojedeš jen po trávě nebo prázdném náspu. A taky nezapomeň, že části kolejiva, které obsahuje většina tratí se nachází i ve složce Track_B. Tak tu musíš mít v kmenovém adresáři staženou taky.

Modely kolejí jsou ve složce Global. Musíš mít stažený ten správný k trati. Ve složce trati jsou k těmto kolejím jen textury. Stáhnout si jen trať nestačí. Bez toho správného Globalu Ti ta trať fungovat nebude. Když použiješ jiný, který třeba nějaké kolejivo obsažené v trati neobsahuje, stane se Ti ve hře, že místy pojedeš jen po trávě nebo prázdném náspu. A taky nezapomeň, že části kolejiva, které obsahuje většina tratí se nachází i ve složce Track_B. Tak tu musíš mít v kmenovém adresáři staženou taky.
Ten už asi mesiac nevidi kolaje :D Tam je problem medzi stoličkou a PC :D

Skusim sa spytat, mozmo ma hned nevyhodia. Trat sa da stiahnut len z github, alebo existuje aj iny zdroj? Z gitu mi to furt skape okolo 3-4 gb, zatial nadlhsi pokus bol 4.3gb. Mozem skusat dalej, ale strasne to zere data (4 pokusy a 15gb za vecer je fuc.)
Vdaka za info.

Back
Nahoře