Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Stále prší (děda Komárek by to řekl lidověji. :) ) Tak jsem dodělal drážďanské zhlaví v Pirně. Trochu v oblouku, ale šlo to i když místy mimo podklad. Kolik se tam kde jezdí do odbočky netuším, ale mezi první a druhou klidně 100, ale dál vpravo sice 60, ale bude se to na dalších vexlích hodně třepat. Když to šlo poskládat jen z výhybek na 50.
Zobrazit přílohu 34319

A pak jsem si řekl to neslušné slovo na H. :) Přece dál tu dlouhou cílovou rovinku do Drážďan už zvládnu, ne? A do vánoc můžete jezdit z Drážďan až do Vídně, když v Břeclavi přesednete na trať 321. Bylo to jen 10 dalších vygenerovaných čtverců s foto. Našel jsem i model, ale je moc široký i delší. Textura poplatná době roku 2002. Ale lepší než nic.

Zobrazit přílohu 34320
Zobrazit přílohu 34321

Paráda :D

Jinak ten model je z ProTrain nebo máš vlastní zdroj?
Ne, že by na tom záleželo, každopádně je to super.
Je radost, že se nestaví len na východ, ale že slovo dostává i západ :D
Koneckonců, kolik toho směr na východ je že.

Bude interier Drážďan podobný v současném stavu tj. na patro?
Zda to není tajné bych sa i optal, jestli to plánuješ jako úvrať, nebo to protáhneš :D ... za oblouk na stanici Nové město.

Dobrá práce.

Ona ta dlouhá rovinka také není žádná výhra. Třikrát jsem musel udělat malé esíčko z poloměrů 4000m, abych se udržel ve stopě. Ale z toho jedno je asi oficiální. Ale do Drážďan k nějakému peronu to určitě brzy sjízdné bude. Koleje tam už vedou i když ještě nemám všechny výhybky po cestě. Mě jen zajímalo, jestli se udržím ve stopě. S bahn také ještě z Drážďan do Pirny nemám. Jen až ve finále je do Drážďan klasická 4 kolejka.
DresdenHBF1.JPG
Jinak ten model nádraží je opravdu jen strašidelný obr.
DresdenHBF2.JPG

Vždyť nemám žádný model. Ano, to jsem vycucal z Protrainu 2 Lepší než nic. Třeba to vyprovokuje nějakého modeláře.
V pohodě.
Lepší než nic, přesně tak.
Pochybuji, že někdo tuto stanici má v aktualitě, když německé tratě v OR nejsou tak rozšířené.
A když ano, tak více na západní části Říše, jako by je Sasko, Braniborsko, Durynsko nebo třeba Bavorsko nezajímalo.

Všiml jsem si v chatu, ne zde...že takový Urban Laci z Maďarska má k Drážďanům z ProTrainu výhrady, údajně autorství.
Mě osobně je to jedno :D , vždy se někdo najde.

Jen jsem se chtěl zeptat na tu druhou fotku stanice, ty kusé koleje, které jsou pod střechou máš ve směru D.-Neustadt nebo na Prahu?
Nedávno jsem byl právě v Drážďanech na přestupu a nějaké vidiny stanice mám ještě „před očima“ :) .

Zbyňku, v rychlosti stavění tratí teď možná překonáš i stavitele Jana Pernera. Ten začal stavět trať z Olomouce do Prahy v roce 1842 a v srpnu 1845 přijel po překonání asi 250km první vlak do Prahy. ( Když si člověk uvědomí, co k tomu dělníci používaly, je to až neuvěřitelné. Dynamit Nobel vynalezl o 50 let později. ) Oba jste začali stavět na "panenské půdě". V čem se lišíte je, že historický stavitel měl k dispozici asi 200 000 dělníků a Ty máš jen klesající počet pomocníků a google. Oba projekty si zaslouží velký obdiv.

v rychlosti stavění tratí
To se ti opravdu jenom zdá. Položit koleje mezi Pirnou a Drážďany je úkon pro začátečníka. Ale když se podíváš na okolí, tak tohle celé zastavět bude běh na hodně dlouhou trať. A je to takový test, zdali se najde nějaký modelář, který vymodeluje zásadní modely alespoň nádražích. Když ne tak ne. Ale dříve to tak fungovalo.

To se ti opravdu jenom zdá. Položit koleje mezi Pirnou a Drážďany je úkon pro začátečníka. Ale když se podíváš na okolí, tak tohle celé zastavět bude běh na hodně dlouhou trať. A je to takový test, zdali se najde nějaký modelář, který vymodeluje zásadní modely alespoň nádražích. Když ne tak ne. Ale dříve to tak fungovalo.
Moje pozdravení
hlásím, že kolejiště v Bad Schandau se přestavuje. Motal jsem se tam od 11 do 14 dubna - v provozu dvě dopravní koleje a šturc (na ten zajížděl osobák z Rumburku a když se vykřižovaly S-Bahny z a do Drážďan, tak vyjel do tratě a zajel k peronu směr Děčín.) V plánu byla kompletní přestavba kolejiště - na obzoru byla dlouhá výluka celé stanice...

Zhlaví v Drážďanech nebyla žádná legrace, ale byl to takový pěkný hlavolam. Ještě nějaké obloučky opravím, upravím. Jinak ten model haly, ten použít nemohu. I když rozteč kolejiště vychází trochu širší než je obrázek, tak je to stále málo. Tedy ty dvě koleje úplně vpravo mají být už mimo halu. A vlevo je to také asi o 15 metrů širší. Opačné zhlaví dělat nebudu, dokud nebudu mít nějaké plánky, náčrtky. Co je v hale na leteckých snímcích nevidím. Ale půjde přijet k peronu nebo odjet od peronu. Jakou se kudy jezdí rychlostí, netuším. Výhybky jsem pokládal podle podkladu a často vycházejí na 60 km/h. Tedy jak je na 1. obrázku, 60 se dá jet ze dvou kolejí vpravo, a dvě koleje vlevo včetně propojky. A na levé straně by se dalo jet 60 z krajních kolejí u peronu. Zbytek je max na 50.
1805Dresden3.JPG
1805Dresden2.JPG
1805Dresden1.JPG

Zhlaví v Drážďanech nebyla žádná legrace, ale byl to takový pěkný hlavolam. Ještě nějaké obloučky opravím, upravím. Jinak ten model haly, ten použít nemohu. I když rozteč kolejiště vychází trochu širší než je obrázek, tak je to stále málo. Tedy ty dvě koleje úplně vpravo mají být už mimo halu. A vlevo je to také asi o 15 metrů širší. Opačné zhlaví dělat nebudu, dokud nebudu mít nějaké plánky, náčrtky. Co je v hale na leteckých snímcích nevidím. Ale půjde přijet k peronu nebo odjet od peronu. Jakou se kudy jezdí rychlostí, netuším. Výhybky jsem pokládal podle podkladu a často vycházejí na 60 km/h. Tedy jak je na 1. obrázku, 60 se dá jet ze dvou kolejí vpravo, a dvě koleje vlevo včetně propojky. A na levé straně by se dalo jet 60 z krajních kolejí u peronu. Zbytek je max na 50.
Zobrazit přílohu 34328
Zobrazit přílohu 34329
Zobrazit přílohu 34330
Snad mě nikdo neukamenuje, hlavní tahy dej do výšky.
Dole je jen reg.doprava. Prostřední kusé koleje.
Možná mě matou screenshoty.

Jinak, co přesně potřebuješ za plánky Dresdenu?

Snad mě nikdo neukamenuje
Za neznalý komentář asi ano. Byl jsi někdy v Drážďanech? Ne? Tak se podívej na dostupná videa. O patro níž jsou jen perony směr Lipsko, tedy z druhé strany. Já si to tam už také nepamatuji a jsem rád, že ty kusé koleje od Pirny jsou v jedné lajně. Ono by to ani nešlo, protože je tam podjezd s rušnou silnicí

Za neznalý komentář asi ano. Byl jsi někdy v Drážďanech? Ne? Tak se podívej na dostupná videa. O patro níž jsou jen perony směr Lipsko, tedy z druhé strany. Já si to tam už také nepamatuji a jsem rád, že ty kusé koleje od Pirny jsou v jedné lajně. Ono by to ani nešlo, protože je tam podjezd s rušnou silnicí
Byl, však jsem to psal výše.
Naposledy v Březnu.
Joo, ty kusé koleje jsem měl na mysli směr Neustadt :)
Ale pamatuji, že když jsme šli zpět z města, dole jsou obchody a kuse perony a na vlak ICE do Leipzigu jsme museli na navrch.

Jinak rád bych pomohl s budovou.
Nikdy jsem model nedělal, ale mohl bych zajet do Drážďan a udělat fotky.
Jen mi asi říct, jaké fotky udělat.

Přílohy

• received_583577583594045.jpeg
    received_583577583594045.jpeg
    524.7 KB · Zobrazeno: 0
  • received_790699622677359.jpeg
    received_790699622677359.jpeg
    641.7 KB · Zobrazeno: 0
Tak to je stažené z Googlu ne ty fotky? Z toho se model asi neudělá...
A nevím jaké plánky jsou potřeba.
počet kolejí a jak jsou teoreticky rozmístěné vexle najdeš na googlu, viz. obr1., ale rychlosti po kolejí, rychlosti přes vexle, délky kolejí, délky peronu, umístění návěstidel a vůbec vše ostatní na googlu asi nenajdem.

Leda se optat přímo někoho, kdo zná někoho z reichu z DB nebo nějakého pražského fíru, který bude mít v tabletu tabulky a určitě bude vědět o nějakých materiálech.

Fano, ale tohle je z druhé strany směr Lipsko a Berlin. Tohle zatím stavět nebudu, dokud někdo kompetentní nedodá podklady.

Jinak poděkování Deteriovi, přidal mi do scriptů balík německých návěstidel. Teď už jenom někde sehnat německé předpisy, co se kde osazuje a jak jim to tam funguje. Sice mohu podle videí, ale připadá mi to pro neznalého jako pokus a omyl. Přitom vše mám včetně opakovaček a mraků indikátorů. Uvidíme. Vodítko může být trať 321, kde tato návěstidla jsou, tak okouknout, jak to zapojil.

Fano, ale tohle je z druhé strany směr Lipsko a Berlin. Tohle zatím stavět nebudu, dokud někdo kompetentní nedodá podklady.

Jinak poděkování Deteriovi, přidal mi do scriptů balík německých návěstidel. Teď už jenom někde sehnat německé předpisy, co se kde osazuje a jak jim to tam funguje. Sice mohu podle videí, ale připadá mi to pro neznalého jako pokus a omyl. Přitom vše mám včetně opakovaček a mraků indikátorů. Uvidíme. Vodítko může být trať 321, kde tato návěstidla jsou, tak okouknout, jak to zapojil.
Co tohle? Strana nádru směr Praha.
Fotek je samozřejmě plný googlu.
Co přesně potřebuješ za podklady ? :)
Plánky kolejiště apod. jsem našel též na googlu.
Jinak o oficiálních lejstrech budeš asi muset někoho znát z Říše.
Jinak nevím. :/

Přílohy

• imago0103395477s.jpg
    imago0103395477s.jpg
    83.9 KB · Zobrazeno: 0
  • luftbild-hauptbahnhof-dresden-sachsen-deutschland-europa-c09t0j.jpg
    luftbild-hauptbahnhof-dresden-sachsen-deutschland-europa-c09t0j.jpg
    523.8 KB · Zobrazeno: 0

Zbyňku, zkuste tohle, jestli to bude rozměrově trochu sedět. Je to taky z ProTrainu, tratě Dresden - Berlin. Je to na mým Google disku.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře