Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.

Zbyňku, zkuste tohle, jestli to bude rozměrově trochu sedět. Je to taky z ProTrainu, tratě Dresden - Berlin. Je to na mým Google disku.

Na to si dávej raději pozor. Mě osobně je to jedno, ale abys neměl problém od autora.
Všechno je veřejné a dohledatelné :(...
Já osobně jsem nabízel, že bych mohl udělat komplet fotky nádraží pro model, který ovšem udělat neumím, ale nikdo o výstavbu modelu nestojí, takže nic.
Nebudu se do toho montovat.

Co přesně potřebuješ za podklady ?
Po tobě jsem opravdu nic nežádal. Protože nejsi od fochu a jen googlíš. Tak to nefunguje. Protože vždy kdo má, tak rovnou soukromě posílá a tam je toho víc než se dá vygooglit. Potřebuji schémata se vším všudy, jako jsou například naše plánky stanic.

Spíš bych potřeboval video v opačném směru z Drážďan do Bad Schandau. Našel jsem jen z Pirny, tedy kousek za. Abych osadil návěstidla a identifikoval, jaké použít.

Ale i tak neznám jejich předpisy co vše svítí na indikátorech. Někde svítí P, jinde T. Indikátory v modelu mají šikmou čáru, co jsem jen namátkově proklikal. Rád bych vše zapojil dle možností co nejpřesněji.

Po tobě jsem opravdu nic nežádal. Protože nejsi od fochu a jen googlíš. Tak to nefunguje. Protože vždy kdo má, tak rovnou soukromě posílá a tam je toho víc než se dá vygooglit. Potřebuji schémata se vším všudy, jako jsou například naše plánky stanic.

Spíš bych potřeboval video v opačném směru z Drážďan do Bad Schandau. Našel jsem jen z Pirny, tedy kousek za. Abych osadil návěstidla a identifikoval, jaké použít.

Ale i tak neznám jejich předpisy co vše svítí na indikátorech. Někde svítí P, jinde T. Indikátory v modelu mají šikmou čáru, co jsem jen namátkově proklikal. Rád bych vše zapojil dle možností co nejpřesněji.
Nejsem od fochu? Hm ok, když myslíš.

Googlím? Pleteš si asi nick.
Já jsem poslal fotky, které jsem nafotil, když jsem tam byl, (zbytek mám Berlin a Leipzig) a druhé dvě fotky Dresdenu byli z netu, neboť jsem já nefotil východní část nádru Dresden.

Ostatní jsem neposílal já, ale Staněk.

Za další jsem nepsal nic o tom, že bys žádal mě.
Já jsem se nabídnul sám, že bych udělal fotky Drážďan, který by pak někdo jiný vymodeloval.
Pochopitelně nejsem aktuálně v Německu, ale jsem ochotný tam zajet.
A koho si vlastně tedy žádal ? :) , když pomoc odmítneš?
Plánky všech stanic mám (z práce), ale k čemu ti budou české plánky stanic na Drážďany, to vážně nevím :)

Jak jsem napsal výše, chce to někoho kdo jezdí pracovně do Německa a nebo má někoho známého v Německu.

Jestli chceš nějaký plán stanice v ČR, napiš stanici a pošlu.
S Drážďany (pro model) leda fotky...(viz.hore mess).

Ale jestli chcete za autorovými zády si brát Dresden z PT, tak to je mimo mě.

S plánkem Drážďan max...

Přílohy

• Dresden.jpg
    Dresden.jpg
    282.1 KB · Zobrazeno: 0
U BP jsi skončil u Hrdel, mohu ti poslat Hrobce, pakliže plánek ti k něčemu bude.
Pokud ne, napiš :)

V PDF to vypadá ale hrozně.
xls.to řádně zarovnává, ale fórum nepodporuje tento formát.

Přílohy

• Hrobce.pdf
    Hrobce.pdf
    387.4 KB · Zobrazeno: 0
  • Hrobce1.jpg
    Hrobce1.jpg
    70.1 KB · Zobrazeno: 0
S plánkem Drážďan max...
Hele Lenine s Gagarinem. Kde jsi tu komunistickou mapku vyhledával? Leninova ani Jurij Gagarinova třída tam už desítky let není a koleje tam jsou dávno jinak. Naštěstí.
Já jsem se nabídnul sám, že bych udělal fotky Drážďan, který by pak někdo jiný vymodeloval.
Tak to žiješ v úplně jiném světě. Pokud sám nemodeluješ, tak nemáš páru, jak ty fotky musí vypadat. Ale za ten čas, co tady jen dlouze teoretizuješ by jsi se v gmaxu vše naučil a hurá do terénu. Ale do Drážďan nemusíš, prý to má nafocené Kimir.
U BP jsi skončil u Hrdel, mohu ti poslat Hrobce, pakliže plánek ti k něčemu bude.
Prosím tě, už tady nic nenabízej. Tato nabídka mne opravdu už rozesmála. Jen pro Tvé info. ČD opravdu, ale opravdu není problém. Kdybych neměl podklady, tak jsem skončil dávno před 10 lety. Těmi Hrobcemi jsi to tady opravdu pohřbil. :) :)

Díky moc. Konečně mohu mimo jiné očíslovat koleje. Ale tam je stovkové číslování?
Ale skromný dotaz. Všude mi vychází při osazování výměn podle ortofotomapy na textuře terénu na výhybky 4_7, tedy pro rychlost 60 od všech peronů. Je to tak? Důležitá informace pro nastavení návěstidel. A je někde skrz Pirnu víc než 60? Jenom pro pořádek. Já jsem tady nikdy pokládat koleje nechtěl, ale ty ortofotomapy mne sem dotáhly. Prvotní byla jenom zvědavost jak to bude vypadat ve hře. :)

Jenže on už nemodeluje. Jen klade koleje do google maps a tvaruje terén. Modely bere po prosbách od moelářů.
To tvoje vysírání ohledně těch map už je otravné jak "Pitralon". Furt dokola jak kolovrat. Nezlob se na mne, ale pokud jedu zastavenou oblastí, tak to vypadá mnohem líp, než ta jednotná barva terénu alá MSTS. Pokud ti nestíhá comp, ohledně velkých textur, asi budeš muset neaktualizovat a nebo pořídit jiný PC. Ale ne tu furt prudit a podsouvat dokola jedno a to stejné. A nebo, když se ti tak nepozdává, tak nestahuj.

Zbyňku, zkuste tohle, jestli to bude rozměrově trochu sedět.
Fano díky za snahu. Vyzkoušel jsem nahradit. Sice má trochu jiné rozměry, ale stále je to nepoužitelný obr. Moc dlouhý a stále moc široký. Tedy si nikdo nemusí dělat starosti, že poruším autorská práva Protrainu. :) :) :) Ale hlavně děkuji za odkazy na videa. Průjezd Drážďany nemá chybu.
Já jsem dnes nasázel německá návěstidla od St. hranice až do poslední stanice před Pirnu. A celkem je to maturita.
Musel jsem si ve scriptech přejmenovat názvy, aby vše bylo přehlednější a srozumitelnější. A pak už to jde sázet jako Baťa cvičky. I tak to bude na celou neděli.
Inspiroval jsem se u Martina 321, ale nejsem si jistý, jestli to má správně. On nepoužívá žádná zatržítka, jako například volba Vmax a má zatržené jen rychlosti do odbočky. Když tak to přezatržítkuji. :) S tím počítám. Hlavně že osazuji správný model.
Ale jinak se mi líbí ten systém nelinkování, ale že se umisťují body do kolejí, jakou rychlost to zobrazí na návěstidle. Tedy tímto je možné kdekoli ve stanici zrušit omezení rychlosti návěstidlem. Tedy jestli jsem systém správně pochopil.

Ale neví někdo, co znamenají zkratky Zs6 (Gegengleisanzeiger | Zs6)
Já pochopil, respektive mi to přetlumočil Deterio Zs3 a ZS3v, což mi umožnilo to sázení vhodných návěstidel.

Tak a hurá na pivo. Na Plzeň :)

To tvoje vysírání ohledně těch map už je otravné jak "Pitralon". Furt dokola jak kolovrat. Nezlob se na mne, ale pokud jedu zastavenou oblastí, tak to vypadá mnohem líp, než ta jednotná barva terénu alá MSTS. Pokud ti nestíhá comp, ohledně velkých textur, asi budeš muset neaktualizovat a nebo pořídit jiný PC. Ale ne tu furt prudit a podsouvat dokola jedno a to stejné. A nebo, když se ti tak nepozdává, tak nestahuj.
Dane, před Tebou respekt a nechci se vůbec hádat. .. Ale uznej sám: Z půvpdního krásného, díky panu Šemorovi, ručně tvořeného prostředí pro MSTS, se teď stala přehlídka GM a obrovská paučina tratí "milionu GB"fotek z GoogleMaps. Prostě je to celé sakra trochu jiné. Není to ONO., když na takový sim potřebuješ kvůli updatům mega komp, a získáš mega plošné fotky z GM zblízka, potažené po trénu terénu a s diskem větším, než má Pentagon. To je celé. Když trať delal Luděk ručně, tak to siíce nepostupovalo tak rychle, ale fungovalo to. a bylo to z pohledu fíry v loko Super. A jelo to vpoho i na staých mašinách. A nevypadalo to o nic hůř. Vždyť víš. I pro Vás, aktivitáře, to byl čas luhů (nebo sluhů?) :) .... I tak moc děkuji p.Šemorovi za tvorbu, BP je super a můžeme všchni jen děkovat, že takovou trať od Vás máme.

Je pravda, že Zbyněk někdy vyměňuje kilometry trati za detaily, ale některé úseky jsou zase co se týče detailů perfektní.
Ale je to jeho styl a tak mu to vyhovuje. Jsme rozhodně rádi, že pořád staví. A nikde není napsáno, že se k jednotlivým úsekům už nikdy nevrátí a nedoplní detaily. Už to tak udělal vícekrát.

Ale skromný dotaz. Všude mi vychází při osazování výměn podle ortofotomapy na textuře terénu na výhybky 4_7, tedy pro rychlost 60 od všech peronů. Je to tak? Důležitá informace pro nastavení návěstidel. A je někde skrz Pirnu víc než 60? Jenom pro pořádek.
Výhybka 224 je na 80, jinak všechno na 60, odstavné koleje 40.
S-Bahn z 203 na 293 jezdí stovkou.
Druhé zhlaví je něco na 60 (čtyřstovkové výhybky), něco na 40 (spodní patro a třístovkové výhybky v horním patře).
S-Bahn z 502 na 292 jezdí tuším 60, ale tam to moc neznám.

V Pirně jsou spojky mezi traťovými na 80 (001-002, 6-007 a 135-136)
koleje 3 a 4 všechno na 60 včetně spojky 016-017 a 028-029
kolej 51 je tuším na 80, kolej 52 na 60 a zbytek některé 50, některé 40.

Přílohy

Ještě naposledy ohledně toho drážďanského nádraží. Ten ProTrain taky svým zpracováním neodpovídá představám mnoha nás, ikdyž je to dobře placený projekt. S úrovní Zbyňkovy tratě to moc společného nemá. Ikdyž beru v potaz, že projekt byl zpracován pro MSTS a bylo k dispozici to, co bylo, vč. kapacity dat modelů MSTS. To nádraží je tam dodělané přímo podle položených kolejí. Nebo možná spíš obráceně. Existuje i model do RW, je otázkou, jestli by seděl. Tam už to má úroveň. Vyžadovalo by to konverzi. Textury by se možná použít daly. To by se zase muselo vyzkoušet. Nejlepší je vždycky model na dané kolejiště postavit. Ale kdo to dnes umí a měl by na to čas. Ten chytrák, tady, určitě ne. Ten tak jen úkolovat lidi.

maxresdefault.jpg

Open Rails 2023-05-21 08-01-02.jpgOpen Rails 2023-05-21 07-59-14.jpg

Fototextury beru jako příležitost rychleji roztáhnout síť
Hodně lidí ještě nepochopilo, že tohle je úplně nový vítr do plachet pro tento stařičký simulátor. Nové výzvy a nové možnosti. A hlavně velké urychlení stavění tratí, které jsem si chtěl vyzkoušet a opravdu to funguje. Jinak bych se na další prodlužování projektu dávno vykašlal. A je nutné si uvědomit, že je rozdíl stavět projekt pár set km veliký, který mám do roka hotový včetně detailů. Ke spokojenosti místních mudrlantů. Ale pokud mám stavět opravdovou rychlíkovou trať, tak asi nikoho by nebavilo čekat například 5 let, než bude hotovo se všemi detaily. A takový projekt nelze stavět po kouskách. A nelze aktualizovat jen hotové úseky, vždy tam bude něco rozestavěného. A právě o tom tohle celé roky bylo, že kdo na to měl, tak pro tuto trať modeloval a tak se postupně zaplňovala hluchá místa originály.
(Tedy ne, že modely jsou co internet dal, jak tady někdo mylně uvažoval a psal).
Ještě naposledy ohledně toho drážďanského nádraží.
Fano, to řešení kolejiště v PT jak máš obrázek je strašné. Jako vlastní model. Tam snad max 40 všude a budeš se ještě bát, že někde vypadneš :)
Ohledně modelu, až vydám aktualizaci, tak by model musel někdo přizpůsobit na míru. Ale představ si, že dnes v noci se mi zdál sen, že někdo vymodeloval perfektní model i s podklady a zdmi, mosty jako celek. Ráno se probudím a žádný model nádraží není :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře