CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tak Alcapone to načnul a já upřesním. Jestli pamatuješ, jak jsme kdysi řešili na DVK, že když jsem najel na AI 830 a trasa AI byla vedena do Kamenného Újezdu, shodně s hráčem pak se větvila, tak jsem jako hráč 830kou projel. Tohle se opravilo. Problém je v situaci, kdy ti má na prdel vlaku najet AI, třeba ta 830. Tato situace v jedné z mých aktivit ve stanici Jeseník. Má jet s mým vlakem na zádi do Šumperka, tam ji mám odvěsit a 830 odjet do depa a já pokračuji dále do Olomouce přes Uničov. Jenže:
Pokud AI vlaku ČSD 830 v jeseníku ukončím trasu před odjezdovým návěstidlem, tak mi na prdel nahede a normálně se přivěsí. Ale pokud protáhnu trasu do Šumperku, tak zastaví půl metru před prdelí mého vlaku a když mu dám kód pro spojení AI 60001, tak moji soupravou projede.

Udělal jsem si situaci, co popisujete. Trasa hráče začíná v jiném oddíle než končí a to samé i trasa AI začíná také v jiném oddíle než končí.

Do cesty AI jsem dal WP 60001, který jsem umístil zhruba pod vlak hráče. AI na vlak hráče v klidu najelo a vlak AI se připojil k mé loko bez problému.
Pak jsem spojeným vlakem odjel do jiného oddílu a tam vyvěsil AI. V místě zastavení jsem měl v cestě AI vlaku další WP 60001 a revers.
Po odpojení AI vlaku pomocí nabídky F9 vlak AI pokračoval po nafoukání brzd po své cestě - třeba do depa.

1.jpg

Tady je video místo písmenek. :)

Tak to mě podrž, já když jsem dal 60001, tak mbou mašina projela. Hele, jak budu opravovat aktivitu. Ozvu se, Chtěl jsem to vytáhnout při opravě aktivity.

Do cesty AI jsem dal WP 60001, který jsem umístil zhruba pod vlak hráče. AI na vlak hráče
Zajímavé, předtím se striktně tvrdilo, že je 60001 jen ke spojování AI + AI a dával se před vlak na který měl AI najet nikoliv pod? Už jen, když máš perón dlouhá jako prase, je s tím problém. :)
Pak jsem spojeným vlakem odjel do jiného oddílu a tam vyvěsil AI. V místě zastavení jsem měl v cestě AI vlaku další WP 60001 a revers.
PROČ? Vždyť ten kód 60001 má být pouze pro spojení vlaku?

Nic, tohle fakt budem muset dozkoušet, až dodělám osobák na BP a pustím se do opravy vlaku z Krnova do Olomouce na 310tce, tam v Jeseníku najíždí 830 na záď mého Os a v Šumperku se odvěšuje, Ale k tomu bych měl jeden dotaz. Nešlo by podobně, jako u brzd, uzamknout vůz v nabídce vlaku pod tabulkou F9, aby do vozu nelezli paxové? Ono totiž vesměs jezdily tyhle vozy bez přepravy cestujících.

Popisuju jen to, jak jsem si to udělal. Pokud je tam něco navíc, je na vás celou proceduru zoptimalizovat.

EE tak nefunguje, musím po staru, tedy ukončit trasu pod hráčem a v místě odpojení přidat trafik.

Některé lokomotivy řady 123 mají u mne nepřirozeně světlé stanoviště a strojovnu. Mám dotaz, nemůže to být tím, že si verze OR CZSK nenačte nějakou texturu z původního modelu pro MSTS, anebo je možné, že mi časem nějaká textura zmizela, či se přepsala?

Přílohy

• Open Rails 2023-06-08 11-23-40.jpg
    Open Rails 2023-06-08 11-23-40.jpg
    492.8 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2023-06-08 11-04-25.jpg
    Open Rails 2023-06-08 11-04-25.jpg
    531.7 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2023-06-08 11-05-27.jpg
    Open Rails 2023-06-08 11-05-27.jpg
    457.2 KB · Zobrazeno: 0
EE tak nefunguje, musím po staru, tedy ukončit trasu pod hráčem a v místě odpojení přidat trafik.

Postrk musí mít wp 60001 pod vlakem hráče. Jeho cesta musí být ukončena v jiném oddíle. Zkus to udělat podobně jako to mám já na screenu cesty AI.
Dane, tobě to jde?

Zatím jsem neměl jak vyzkoušet. Musím nahodit aktivitu a zkusím. Ale dnes jsem mimo domov.

Postrk musí mít wp 60001 pod vlakem hráče.
Tak ten bod stačí dát i před vlak hráče. AI ho musí jen projet před napojením a ten wp 60001 musí být umístěn ve stejném oddíle jako je čekající vlak, ke kterému se má napojit.
Posunul jsem ho jak píši a funguje to pořád ok. To, že AI najel na ten wp 60001 poznáš tak, že se na něm na chviličku zastaví.

Hele, takhle přesně jsem to měl v tom Jeseníku. M262 coby AI zastavila, jak píšeš a pak profrčela moji soupravou. Koncový bod AI až v Šumperku v depu. Jinak k perónu trasa shodná s hráčem. Jo a v Jeseníku před odj.n., blok 3XXXX shodný s odjezdem hráče. Nic, večer dorazím nahodím aktivitu a pak se ozvu. Popřípaělám výseč a pošlu.

Přeji pěkný večer.
Při pokusu aplikovat nové ladění Vectronů (vydáno tuším 5/2023) do prostředí OR-CzSk 1.8.xxx se odmítá promítnout nová kabina [cab383] a vše končí pádem. Objeví se toto hlášení:
OR-CzSk kabina 193+383.jpg
Stáhnul jsem a prověřil úplnost "Společného archívu" v trainsetu - OK, doplnil ze staženého archívu "ORCZSK_Pack_Electric_Vectron_2023-05-13" obsah podpůrných složek common.cab, common.inc a common.snd. Bez úspěchu.
Funguje pouze jakási starší kabina pro vectrony od Doda (verze 2, vydáno asi 2020).
Díky za radu. ;)

Aby se ti vlak nebo loko přepla do správného režimu při napojování, musí být vidět příznak v diagnostice kód "TRAH" neboli Train ahead. To znamená, že AI loko ví o vlaku nebo vozech před sebou a zkusí se na ně napojit.
1.jpg

Chjo, ty zkratky mne zabijou, čím zapnu v 3D kabine pro 749 od Pikka opakovač, zaboha si nevzpomenu.

Tak pomiňme zkratku na zapnutí opakovače (totiž jsem si vzpoměl, Alt + R, jenže teď to nefunguje a nerozsvítí se) a napojení AI na hráče, k tomu se dostanu později. Ale proč mi ORCZ 1.8.XX nezabere stanici v Krnově po najetí na soupravu? Předtím to zabral, na téhle aktivitě jsme testovali paxy, takže vím, že to v cztku fungovalo. Teď najedu na vozy a nic? Tu stanici "vidí" i starý MSTS.
platforma.jpgplatforma2.jpg

Zkusím dát ten revers až za perón, ale upozorňuji, že někdy ORCZ odmítne otočit trasu. Tak uvidím, ale proč proč to předtím akceptoval a teď ne?

Tak i když jsem ten bod zvratu dal až za perón, tak ORCZ ten Krnov nezabere. Jen je v nabídce v editoru 2x. :(

Proboha Dane, řeš zkratky někde jinde, zejména když je jejich přehled součástí nastavení a je možné jej expedovat do TXT souboru.
Nic proti tobě nemám, opravdu, ale jak jsem si všiml, dokážeš spolehlivě přebít jakýkoliv předchozí dotaz někoho jiného. :rolleyes:

Proboha Dane, řeš zkratky někde jinde, zejména když je jejich přehled součástí nastavení a je možné jej expedovat do TXT souboru.
Nic proti tobě nemám, opravdu, ale jak jsem si všiml, dokážeš spolehlivě přebít jakýkoliv předchozí dotaz někoho jiného. :rolleyes:
Co přebít pane moderátor? Testuju ORCZ 1.8 v aktivitě a ta zkratka nefunguje, takže se prosím uklidni, nebo to chceš přebrat za mě? Klidně ti to předám a můžeš vytvářet posuny a pak připomínkovat.

Tak a další věc, tohle si nejsem jistý, ale myslím, že to fungovalo. Po reversu ORCZ opět otvírá dveře vlaku na opačné straně. Uvidím v následné stanici, ale mám zato, že to v aktivitě pod starší verzí otvíralo zprávně.

platforma3.jpg

EDIT:
Tak ne, Papa tam má asi blbě nástupiště, ale vím, že to opravoval, tak se muselo něco doj.at při aktualizaci 310, já se fakt z toho... :)
Ale ten Krnov nechápu.

Dane, já ti děkuji za vyčerpávající odpověď. Nejsem opravdu moderátor a nebudu ti radit, jak psát nebo nepsat do tohoto fóra, na to musíš přijít sám. ;)
Nejen ty, ale i další mohou přijít na nějaký problém ohledně fungování OR-CzSk a to nejen v oblasti tvorby aktivit. Někdy není opravdu zřejmé, co je důležitější. A je potřeba, aby se VŠE dostalo včas a nezkresleně k autorům, aby mohli nějakým způsobem zareagovat - odstranit chybu, vysvětlit, odkázat...
TO je smyslem mého příspěvku. :cool:
Vezmi to takhle - pro mě je TEĎ závažnější problém, že mi nejdou kabiny Vectronu po nové úpravě 1.8, než že je nepořádek při šíbování v Krnově. A podobně...
Hezký víkend a mnoho úspěchů na 310 a v Krnově zvlášť. ;):)

A další věc, po přechodu u 3D kabiny 749, se nepřehodí venkovní pohled z okna a zůstává na původním stanovišti. Asi se to podělalo, když se opravoval výhled s 3D kabiny pro Hektora, kde se to rozhazovalo.

Back
Nahoře