Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Prohledávám internet, ale nemohu najít německé podchody za perony, které se jen v mém úseku vyskytují víc než 10x. Nic podobného jsem nenašel. Neumí někdo lépe hledat? :) Kousek dál je nějaká mešita, to už vůbec nevím čím nahradit.
DBpodchody.JPG
Jinak jsem si postahoval větší množství německých domečků, snad to trochu zapadne. Také silniční přemostění nádraží.
1406DresdenHBF.JPG
Tady jsem dostal odkaz na S-Bahn, které by měly vesele jezdit jako traffic. I když jejich modely nic moc, tak alespoň okna by mohla být průhledná. :) Ale když tuto soupravu spustím v MSTS, tak okna průhledná jsou. Umí to někdo opravit? Tedy pokud to vůbec má smysl a neexistuje někde kvalitnější model.
S-bahnDB.JPG

Jestli je ta mešita - budova s cibulovou střechou, pak by se dala nahradit i pravoslavným chrámem. Ale jestli v MSTS je, to netuším.

Poděkování Fanovi za najití a dodání dvou drážďanských domečků
Japanisches Palais
a Bilderberg Bellevue Hotel Dresden
1906Neustadt.JPG

A také už lépe vypadá Bischofsplatz i když tudy málo kdo pojede, to už je výpadovka na Berlín. :) Ale v opačném směru jsem udělal vstupní bod, jako že se přijíždí od Berlína.
1906DresdenBischofsplatz.JPG

No jo. Německo je optimistické, ale je nutné připravit a postupně budovat výpadovku z Prahy. A až po Roztoky žádné fototextury, tedy vše tvarovat postaru. Ale už se to tam také rýsuje. A za Roztokami to už jsou opět omalovánky, ale i tak žádná legrace. Plán je do vánoc to komplet finálně propojit. Jinak dílčí aktualizace brzy bude. A právě proto bylo nutné ještě finálně připravit přeložku trati skrz zastávku Praha Sedlec. A také nějaké výhybky za Praha Bubny, kde se předpokládalo, že tam nikdo jezdit nebude, když to nikam nevede. :)
PrahaSedlec.JPG
Roztoky.JPG

Kontrolní jízda a mám pocit, že do Drážďan se už jede jako do Drážďan. Sice z výchozího bodu to chce trochu víc zastavět pravou stranu od Neustadt.
A skrz Pirnu se už také jede jako přes město. Ještě mi chybí fabriky mezi Dresden a Pirnou. Něco musím vymyslet co tam naházet. Jen ty bytovky kolem to nezachrání a vegetace také vše nepokryje. Ale jinak od Sasiků k nám je to už celkem pěkné svezení. Tedy na prázdniny to vydám jak je. Snad to nadchne nějakého modeláře. Ještě chci pár baráčků do placu naházet. 2306DresdenHBF.JPG
2306Pirna.JPG

Snad jsem už pochopil ten německý systém návěstidel. Jako rušení omezení rychlosti návěstidlem nebo samostatná předvěst pomocí konfiguračních bodů. Pokud tam někdo mrkne v editoru, tak uvidí šílenost, ale funguje to. Jinak z Pirny do Drážďan to byl masakr. Je to jedno město s předměstím. Nonstop zástavba. Tak jsem zvědavý co na to řekne obecenstvo. Doufám, že to pak bude motivovat nějakého modeláře. :)

Trochu jsem zpevnil břehy Labe pod tratí u městečka Konigstein, když je tam silnice. Kousek dál je propojka mezi první a druhou. Kolik se tam jezdí do odbočky? Já tipnul 80. Kousek dál je ještě jedna propojka, ale tam jsem tipoval tak šedesátku. Opravdu nemám žádné podklady. Tak vše okoukáno podle terénu a videí převážně od Mikuldy.
2806Konigstein.JPG
propojka.JPG

To jen nejbližší okolí. zbytek už bude jen iluze. Fíra má sedět v kabině a ne šmejdit v Drážďanech po obchodech. :) Ale i tak to bude náročné.

Modeláře by to chtělo, ale ne jen na stmelování domečků, ale například na modely zdí s podjezdy, které jsou poslepovány z desítek dílů a ještě to není ono. A hlavně modeláře nádražích. Jeden člen fóra se mi nabídl, že upraví halu v Drážďanech, ale asi je to větší oříšek. Rozměry upravil, ale textury musí úplně znovu. Jo, kdyby to někdo nafotil a použily se kvalitnější textury. Ale těch nádražích je po trati víc. Ale tohle by spíš měla být aktivita Němců. Vždyť z Drážďan do Práglu žádnou trať nemají. A že by jim už došly kvalifikovaní šotouši?
Jinak Dane, ty jsi extrém. Pokud nezahltíš stanice vagóny na 90%, tak to pro tebe není aktivita. A co má pak chudák počítač dělat než občas cuknout. :)

Ahoj,
Mno po delší době budu reagovat, Němci Dresden HBF mají už vymodelovaný,ale v projektu Pro Train ať už ve staré verzi ProTrain 5: Ostalgie: Berlin - Dresden z roku 1986 myslím či pak novější ve verzi 18 tuším a už po rekonstrukci.Jinak Dresden HBF jsem kdysi fotil,kdyby byl zájem o fotky, není problém.A objekty jsou též k dispozici, ať už pro Transport Fever 2 nebo tenkrát byl objekt aj v Google SketchUp

https://3dwarehouse.sketchup.com/model/ea88a8781b3a9303f82189039b79ac71/Haupt-Bahnhof-Dresden?hl=cs

Ahoj,
Mno po delší době budu reagovat, Němci Dresden HBF mají už vymodelovaný,ale v projektu Pro Train ať už ve staré verzi ProTrain 5: Ostalgie: Berlin - Dresden z roku 1986 myslím či pak novější ve verzi 18 tuším a už po rekonstrukci.Jinak Dresden HBF jsem kdysi fotil,kdyby byl zájem o fotky, není problém.A objekty jsou též k dispozici, ať už pro Transport Fever 2 nebo tenkrát byl objekt aj v Google SketchUp

https://3dwarehouse.sketchup.com/model/ea88a8781b3a9303f82189039b79ac71/Haupt-Bahnhof-Dresden?hl=cs

Drážďany jsou vlastně komplet udělané i v Train Simulator Classic (Bahnstrecke Leipzig - Riesa - Dresden).

Ale i tak, model Dresden musí být přesně na míru, hlavně šířka, aby vešel přesně mezi koleje. Tedy vše co existuje bude nepoužitelné. Já mám trochu nedokončenou úpravu jistého modelu, kde nejsou ještě namapované textury, ale rozměry plus minus autobus zapadají. Je nutná jenom malá úprava šířky (vlaky kolem stěn ještě projedou) a celý model asi o 2m zvednout nebo zvýšit hrany nad kolejemi. Tak jsem zvednutý model musel podezdít modely zdí, aby vlaky od Neustadt podjely do haly. I proto má tento čtverec 2000 nasázených objektů. Volná jízda OK, ale netuším co to udělá, až Dan vytvoří aktivitu pro motorák 810 "Vlak z Děčína za nákupy do NDR". :) :) :)

Co znamená ta šachovnice vpravo? Je to jen obkoukané z videa. V předpisech DB se moc nevyznám. Tipoval jsem, že je návěstidlo vlevo. :)
2906sachovnice.JPG

Jinak to už mám celkem nachystané, tak zítra vydám prázdninovou aktualizaci. Ještě jsem si pohrál s obcí Konigstein, protože tam bylo třeba doplnit silnice a pod ně náspy, jak to tam je celé ve svahu, aby to tam i trochu vypadalo. Však u fotky výše jsem musel hodně uhýbat, abych nezabral tu kostrbatou hrůzu zvlněné silnice na textuře. Jinak ty popisky zastávek by měly být bez rámečků a asi i jiným písmem a tmavší podklad. Někdy příště. Stejně na zastávkách S-Bahn je na cedulích nápis Dresden hodně malým písmem, což také nemám. Vše mám stejně vysoké. :) Ale to jsou nepodstatné detaily. Hlavně v Drážďanech nezabloudit.

Co znamená ta šachovnice vpravo? Je to jen obkoukané z videa. V předpisech DB se moc nevyznám. Tipoval jsem, že je návěstidlo vlevo. :)
Zobrazit přílohu 34675

Jinak to už mám celkem nachystané, tak zítra vydám prázdninovou aktualizaci. Ještě jsem si pohrál s obcí Konigstein, protože tam bylo třeba doplnit silnice a pod ně náspy, jak to tam je celé ve svahu, aby to tam i trochu vypadalo. Však u fotky výše jsem musel hodně uhýbat, abych nezabral tu kostrbatou hrůzu zvlněné silnice na textuře. Jinak ty popisky zastávek by měly být bez rámečků a asi i jiným písmem a tmavší podklad. Někdy příště. Stejně na zastávkách S-Bahn je na cedulích nápis Dresden hodně malým písmem, což také nemám. Vše mám stejně vysoké. :) Ale to jsou nepodstatné detaily. Hlavně v Drážďanech nezabloudit.
Ten nápis Dresden, nešlo by to udělat třeba na bílé ceduli s černým nápisem, aby to nevypadalo jako v ČR?

Jinak ta šachovnice by měla být změna lokalizace návěstidla.
Do angličtiny něco jako signal localisation change board.
Takže jak píšeš.

Šachovnice znamená, že je návěstidlo jinde, než má normálně být, tedy vlevo, nebo vpravo, nebo taky třeba o kolej vedle.

Avalok: Bílé cedule s černým nápisem a modrým rámečkem už se nepoužívají hodně dlouho, občas ještě někde nějaká zůstala, ale je jich málo. Používá se bílý nápis na tmavě modrém podkladu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře