Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Traťovka pomalu ale jistě jede. Z Prahy už pokládá koleje před Roudnicí a z druhé strany od Bohušovic je už také Roudnice vidět. Ale tam za obloukem jsou ještě Hrobce. Tedy projet se z Drážďan do Prahy a dál do Bratislavy bez odklonu už bude brzy realitou. Přitom tohle jsem nikdy neplánoval. Však kdybych tyto nové úseky měl stavět postaru, tak nejsem touto dobou po pravobřežce ani na Střekově. Respektive bych to ani už nezkoušel. Mě motivovala tato nová metoda stavění a jak je vidět, výrazně práce urychlí. Ve finále doplnit domečky a stromečky, to už je legrace. Do omalovánek by to zvládl snad každý člen tohoto fóra. Ale řešit kolejová zhlaví, to je kolikrát pěkný rébus. Nehledě k tomu, že to často do omalovánek nelícuje, ostatně jako všude jinde, kde je trochu delší oblouk.
1107Roudnice.JPG
1107Hrobce.JPG

Dobrý večer prajem, tie nové úseky vyzerajú výborne, môžem sa opýtať asi viacmenej zbytočnú otázku.

Asi som to už raz tu písal, ale keby som na tento projekt nejako prispel (hoc aj finančne), je šanca žeby sa vybudoval úsek ŽSR 120 z Bratislavy do Žiliny po vybudovaní zvyšných z Prahy na sever prosím ?

Ja viem budem znieť ako otrava, viem si predstaviť aký to je žrút keďže sám som staval 100km tratí 4 mesiace, ale ten úsek by sa veľmi hodil, áno viem Martin ho postavil na 321-ke ale potom ho aktualizácii 28 zmazal.

Oslovujem Vás preto, lebo ste jeden z posledných aktívnych staviteľov tratí široko-ďaleko.

Pekný večer a pekný zvyšok dňa.

úsek ŽSR 120 z Bratislavy do Žiliny
V tomto úseku žádné přímé vlaky z Prahy a Brna nejezdí. Navíc Bratislavu nemám v GPS souřadnicích. Tedy problém. Ale pokud po tomto úseku kdokoli touží, názorně předvádím, že za pomocí ortofotomap to není už tak náročné. Dokonce i modely některých budov pro tuto trať existují. Tak se dejte do toho a berte to jako výzvu. Vždyť to není nijak náročný úsek. 2 měsíce intenzivní práce a máte to hotové.

V tomto úseku žádné přímé vlaky z Prahy a Brna nejezdí.
Jak to že nejezdí?. RJ 1045/1046.
RJ 1045 - Praha hl.n. 14:45, Kolín 15:22-15:23, Havlíčkův Brod 16:22-16:23, Brno hl.n. 17:46-17:48, Břeclav 18:18-18:20, Bratislava 19:18-19:23, Trnava 19:53-19:54, Trenčín 20:31-20:32, Púchov 20:52-20:53, Žilina 21:24.
RJ 1046 - Žilina 6:19, Púchov 6:50-6:51, Trenčín 7:11-712, Trnava 7:55-7:57, Bratislava 8:28-8:32, Břeclav 9:36-9:38, Brno hl.n. 10:07-10:09, Havlíčkův Brod 11:31-11:32, Kolín 12:30-12:31, Praha hl.n. 13:08

Tak se mi podařilo přesně zarovnat model nádraží v Roudnici, ale s těmi konci peronů nic nenadělám. Výhybky už dál od stanice posunout nemohu. Modely jsem zkoušel prostřídat všechny verze, perony mají totožné ale s budovami nejlépe sedí verze s koncovkou M. Perony mi asi už nikdo nezkrátí, tak je budete muset ohoblovat podvozky vozidel. :) A do koleje před výpravní budovou se pojede ala buldozer. Co nadělám.
Ale kdo pojede rychlík, tak mu to vadit nebude.
Druhý konec je už OK. Dál už zbývají jen Hrobce, ale ty budou v pohodě.
1207Roudnice.JPG
1207Roudnice1.JPG

Před chvílí nastal historický okamžik, za obloukem za stanicí Hrobce došlo k propojení jižní a severní části trati 090. Jen to zajiskřilo. :) Dokonce i výškově mi to celkem vyšlo. Rozdíl byl jen metr a ten se dal vykompenzovat nepatrným sklonem na rovince. Nyní už mohu v klidu dokončovat stanice. V Hrobcích jsou nepatné obloučky, které nebylo možné z kolejových dílů udělat, ale v TSRE5 to jistým způsobem zalomení jde. Kdepak. K pokládce kolejí jsou třeba oba editory. Každý umí něco jiného navíc.
Bodpropojení.JPG

Mko bylo pro Martina-Stavitelxx,já měl myslím PD nebo jak to tam bylo.Zkusil bych napsat Matesovi on dělal modely,jestli by to neupravil.

Já jsem Matesovi psal už když jsem stavěl problematická Ústí nad Labem i 072. Neodpověděl. Zřejmě dávno obrátil list a s tímto simulátorem už nechce mít nic společného. Možná už ani nemá zdrojáky. Vždyť to pro něj musela být i magořina, když modeloval pro tolik stavitelů. A to ještě cestoval po republice, aby si nafotil textury. Vůbec se mu nedivím. Podá prst a všichni chňapneme po celé ruce.
Jo, měl jsem tady stavět někdy před 10 lety. :) :) :) Tehdy bych se každému vysmál, kdyby bylo přání, protáhnout to do Ústí. :) Vůbec se mi sem nechtělo. I když jsem stavěl 072, tak 090 v plánu nebyla. :) Ani Německo.

Roudnici nad Labem nyní podle leteckých map předělávají, ostatně jako často, když stavím nějaký nový úsek, tak nahlížím z leteckých map na staveniště. Včetně fototextury ve hře. :) Ale dobrá zpráva je, že jsem zjistil, že 5. kolej bude šturcová, tedy jsem rozebral ty výhybky na zhlaví od Hrobců na 5. kolej a tím vlaky nebudou projíždět skrz panely peronu na modelu. Na třetí a čtvrtou kolej to už s přivřenýma očima vychází. Sice to bude takový kočkopes, protože nemám tušení jak to tam bude celkově vypadat, letecká mapa je staveniště.

Roudnici nad Labem nyní podle leteckých map předělávají, ostatně jako často, když stavím nějaký nový úsek, tak nahlížím z leteckých map na staveniště. Včetně fototextury ve hře. :) Ale dobrá zpráva je, že jsem zjistil, že 5. kolej bude šturcová, tedy jsem rozebral ty výhybky na zhlaví od Hrobců na 5. kolej a tím vlaky nebudou projíždět skrz panely peronu na modelu. Na třetí a čtvrtou kolej to už s přivřenýma očima vychází. Sice to bude takový kočkopes, protože nemám tušení jak to tam bude celkově vypadat, letecká mapa je staveniště.
roudnice.jpg
nvm jestli tohle ti pomůže podle plánků stanic aktuálních

Já bych Roudnici nechal původní, stejně jako Roztoky. Poslední dobou se s jednostrannými perony roztrhl pytel, máme je po novu i v Radotíně.

Díky KimiR. Právě tohoto jsem se obával. Namísto třetí koleje je peron a namísto páté koleje je třetí. A navíc tam snížili rychlost. Postaru byly všechny odbočky 60. Tedy to bude u mě kočkopes, protože modeláři jsou dávno od fochu a noví nejsou. Já jsem tedy zrušil 5. kolej u peronu a někde na konci nechám šturc pro lokálku. A díru překryji peronem. Protože na pátou kolej postaru bych šel s kolejí skrz perony. Model má vůči peronům posunuté budovy asi o 50m na sever a o tolik jsou perony tímto směrem delší. Proto to nevychází.
Roztoky, tam jsem také koukal, ale neřeším, modelem nádraží je kolejiště dáno
Stejně ty rekonstrukce nechápu. To to tenkrát nemohli postavit koridor rovnou pořádně? To samé u nás Brno - Břeclav. Tipuji, že se rozkradly peníze, tak se šetřilo, kde se dalo včetně zjednodušených zhlavích a jen jeden široký peron. Zbytek postaru z panelů mezi kolejemi.

Jinak přes tropický víkend jsem kolejově dokončil komplet celý úsek trati 090 včetně proměny dynamických kolejí a přebarvení mnohých na koridor. Celkem hnusné bylo dokončovat ranžír v Lovosicích. A pak jsem si uvědomil, že jsem tam zapomněl na severní část s depem a vyústění lokálek. Tedy zbývají opravdu jen Lovosice. Už jsem to i projel ve hře a objevil asi 4 vybočení kolejí. Pěkně to ve hře hodilo do boku. Problém byl ve křivé databázi nad kolejnicemi. Stačí klávesou "z" v TSRE5 oddatabázovat a po označení enter a databáze se už natáhne správně. Občas se mi to děje a nevím proč.

Díky KimiR. Právě tohoto jsem se obával. Namísto třetí koleje je peron a namísto páté koleje je třetí. A navíc tam snížili rychlost. Postaru byly všechny odbočky 60. Tedy to bude u mě kočkopes, protože modeláři jsou dávno od fochu a noví nejsou. Já jsem tedy zrušil 5. kolej u peronu a někde na konci nechám šturc pro lokálku.

Celkem hnusné bylo dokončovat ranžír v Lovosicích. A pak jsem si uvědomil, že jsem tam zapomněl na severní část s depem a vyústění lokálek. Tedy zbývají opravdu jen Lovosice. Už jsem to i projel ve hře a objevil asi 4 vybočení kolejí.
Taky bych byl pro nechat to po staru, když na to už máš modely.

Jo jak jsem psal,i když jsou Lovosice v rovině,tak to dalo aj mě zabrat.

Co se týče Roudnice
stažený soubor (1).jpeg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře