Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Taky bych byl pro nechat to po staru, když na to už máš modely
Právě že nemám, proto ta diskuse. Mates dělal 3 verze modelu, ale kolejiště máte všichni jako přes kopírák, tak do ortofotomapy nesedí žádný. Modely se liší jen šířkou peronu a jinak posunuté vedlejší skladové budovy. Ale když nemáš pod sebou ortofotomapu, tak nádraží v oblouku dá málokdo. Naštěstí máme poloměry oblouků, tedy sedí alespoň ta nástupiště. Jen ty nádražní budovy, kdyby nebyly posunuté o tolik metrů A tím by nebyly perony tak zbytečně protažené až do zhlaví.
Asi tak nějak:
1707Roudnice.JPG
1707Roudnice1.JPG

Výsledek je potom tento. Jinak to se stávajícím modelem vyřešit nejde.
1707Roudnice2.JPG

Mno ono taky pozor,na to už jsem taky párkrát narazil.Jsou nějaké snímky ortho, dělají nové snímky a je většinou o pár metrů úplně jinde.Nvm jak to dělají, že jim to vyjde vždy jinak.

Mno ono taky pozor,na to už jsem taky párkrát narazil.Jsou nějaké snímky ortho, dělají nové snímky a je většinou o pár metrů úplně jinde.Nvm jak to dělají, že jim to vyjde vždy jinak.
Kdysi tuhle řeholi zpracvání a přesné usazení sat snímků dělali pomocí najatých lokálních pracantů za nějaký peníz lokálně. Dnes už to Google řeší pomocí vlastní AI, takže zatím nečekejte nějakou přesnost. Spíš lokální nepřesnosti. Je to celé zautomatizované a jinak by to asi dnes u nich ani nešlo.

.Jsou nějaké snímky ortho, dělají nové snímky a je většinou o pár metrů úplně jinde.
Já už mám v tomto praxi stovky kilometrů tratí a plus minus 100m to mají přesně. Plusy této stavební metody výrazně převažují nad minusy. A hlavně, tato metoda ušetří stovky hodin času. V minulosti jsem celé dlouhé tratě musel přepracovávat asi 5x, vždy o kousek vedle pod jiným uhlem, než jsem se strefil do již daného uzlového nádraží. Na tohle bych už neměl nervy. A ta odchylka 100m střídavě plus a minus je krásná proti tomu, že mi kolikrách chyběly nebo přebývaly kilometry a pak jsem musel natahovat každý km na 1500m, abych se dopočítal.

Zbyňku, prosím tě, když mám jenom Open Rails bez MSTS, kam mám přetáhnout složku TRACK_B? Přímo do Globalu nebo vedle? Včera jsem si přetahoval trať BP a někde mi chybí koleje.

Žádné složky samostatně nekopírovat. Ale jak se instalace rozbalí, tak to použít jako celek, kde jsou všechny složky, kde mají být. Jakmile se v to začneš vrtat "kam Track_B", tak si v tom uděláš takový chaos, že to už nikdo nedá dohromady.

Přemýšlel už někdo, proč dávám instalaci do exáče s průvodcem? A ne jen zazipované jednotlivé složky? Aby nebyly podobné přihlouplé dotazy, kam která složka patří. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Oni se v tom budou stejně vrtat a stejně vrtat a stejně vrtat. A pak křičet, proč mi to nefunguje, poraďte. :) :) :)

Pointa je v tom, že tohle není ojedinělý dotaz. Mě chodí hodně soukromých, že někomu něco nefunguje, nezobrazují se koleje, atd. A vždy to má společného jmenovatele. Tito neinstalují aktualizace do trati , ale někam bokem a pak si kopírují složku po složce. Ano, je to každého volba, ale na tohle opravdu neexistuje žádná rada, co si nakopíroval špatně. Respektive tito lidé nepředpokládají, že by udělali chybu, ale že musí být chyba v trati.

Jinak jsem doufal, že po aktualizaci nějaký nadšenec pomůže s modely nebo přehledem, co by se mohlo použít. Ale je léto a jsou dovolené.
Já jsem potřeboval most do Drážďan jak je křížení u Dresden Bishofsplatz. V aktualizaci jsou slepence ze tří mostů. Ale nakonec jsem našel MOST_Road_85m.s. Sice se silnicí, ale délka odpovídá. Vyměnil jsem textury, hlavně tu silnici podle jiného ocelového mostu, ale samozřejmě, že to texturově moc nelícuje. Ale jinak délkově to celkem zapadá. Ale ten samý most o této délce zapadá do Kralup. Ale je bohužel dvoukolejný. Neuměl by někdo z tohoto mostu udělat i jednokolejný? Tedy šířka podle jiného jednokolejného, já dál použil most Čelákovice.
1907Dresden.JPG

1907Dresden1.JPG

1907Kralupy1.JPG

Dále jsem převedl všechny zbývající dynamické koleje na klasické, abych kromě přebarvení pražců, podnáspování mohl i označit koleje bez TV. Přibylo jich přes 1500. :) Ale nebylo to tak jednoduché. Například v Kralupech jsem jeden čtverec úspěšně převedl až na pátý pokus. V Německu u Drážďan to samé. Ještě dnes jsem převáděl znovu několik čtverců. Nechápu, ale nakonec se podařilo.
Tady jsou Kralupy, kde je tohle zhlaví celé z dynamik a bylo třeba jej přebarvit na koridor. Nějaké podkládaní texturami jiných pražců je již minulost. Minulá aktualizace měla být vlastně BP98, ale Německo nemělo dokončené právě ty dynamické koleje a některé modely, jako je ten most. Tedy asi brzy vydám BP98 se všemi připomínkami, jak jste posílali. BP 99 pak bude dokončení trati 090. Sice už nyní se tam každý může vesele povozit, ale je tam ještě moc a moc práce.
1907Kralupy2.JPG

Němci mají hodně drobných modýlků detailů, jako jsou čísla a písmena u kolejí na peronech, ale například v Drážďanech HBF je použít už nemohu, protože tam jsem s počtem objektů na čtverec v červených číslech. Bude nutné tato veškerá označení sloučit do jednoho modelu. Kdysi mi to dělal Mates, ale se to dá určitě naučit. Tedy jestli je to možné v G-maxu. Doufám.
Jinak jsem osázel i DB šraňky. U jejich modelů se mi líbí, že mají závoru zvlášť a kříže se pak dají natočit podle potřeby. Kdyby to tak šlo i u AŽD. Protože co přejezd, to šikmý. (u nás)
2907DresdenNeustadt.JPG
2907Stadt.JPG

Kdo chce, může stahovat aktualizaci BP98. Nahrazuje BP9790, tedy navazuje na BP97.
Meridian dodal zimní textury, Deteriovi jsem vyměnil některá návěstidla autobloku na 072. Mají jiný stožár. Já bych si toho vůbec nevšiml. Nějaké dodělávky na německých tratích a kdo chce, může se projet z Prahy Holešovic až do Drážďan. Udělal jsem tam vstupní bod pro volnou jízdu. Ale na 090 je to ještě hodně nahrubo. Je to jen zapojené do návěstidel a rychlostníků a nahrubo terén. Dokončení plánuji do vánoc. Třeba i nějaký modelář přepracuje nějaký model. :) Hodily by se perony v Dresden HBF. protože jak jsou poskládané, všelijak to problikává. To samé podloží pod kolejemi na těch zdech. Anebo se konečně začnu učit modelovat v Gmaxu. Ale to by chtělo nějakou slezinu, kde bych pochytil nějaké rozumy.

Při testu funkčnosti instalátoru aktualizace jsem si všiml anomálie ve win 11. Dělá mi to i po načtení poznámkového bloku s textem vytvořeným ve win10.
Neví někdo co je špatně? Je to tady samý ajťák..... :) Ty jedenáctky jsou vůbec mor. Mám Office 365 a v jedenáckách totálně rozházené formátování. Tisk štítků, podací arch, atd. Ale když ten samý dokument načtu v desítkách (Office 365), tak je vše správně. Ale to už odbočuji mimo toto vlákno.
zkomolenaCestina.jpg

Při testu funkčnosti instalátoru aktualizace jsem si všiml anomálie ve win 11. Dělá mi to i po načtení poznámkového bloku s textem vytvořeným ve win10.
Neví někdo co je špatně? Je to tady samý ajťák..... :) Ty jedenáctky jsou vůbec mor. Mám Office 365 a v jedenáckách totálně rozházené formátování. Tisk štítků, podací arch, atd. Ale když ten samý dokument načtu v desítkách (Office 365), tak je vše správně. Ale to už odbočuji mimo toto vlákno.
Zobrazit přílohu 34917
Asi moc nepomůžu, ale je nutné přecházet na OS, který je v plenkách? Notabene - kidyž ho vyvíjí "pod značkou Microsoft" Indové?

Moc pěkné video! ... Taky moc rád používám plný výhled bez panelu loko (Shift + 1). jezdím tak skoro pořád, kromě stanic. Ale asi by mi trochu vadilo, kdyby byl pohled u této mašiny TAK moc posunutý vpravo. Jakoby sedačka fíry byla moc vpravo. Ve stanicích někde úplně na peronem :O

anomálie ve win 11.
Zabloudil ke mě ajťák bratranec pro balíček od WEDO i když 11 nepoužívá, tak když jsem mu ukázal tento obrázek, věděl kam sáhnout.
Ovládací panely - Oblast. Já tam měl defaultně angličtinu. Po změně na češtinu už průvodce instalátoru píše správně česky.
Tedy kdyby náhodou měl někdo stejný problém.

Děkuji za "reklamu". Jsem rád, že aktualizace někoho potěšila i v místech, kde je ještě hodně práce. Právě. když pokládám koleje do ortofotomapy, tak je nutné dodržet drobné obloučky, které se normálně ignorovaly. Naštěstí v TSRE5 tyto lze udělat i když tak velké poloměry v nabídce kolejiva nemám. Řeším to kratšími rovnými kolejemi a než se propojí databáze tak klávesou R současně s Ctrl o jeden dílek takto kolej ohnu. Protože například kolej 4000R/1 je už moc. A tohle je právě vidět spíš v pohledu z kabiny čelním sklem. Takto je i například bohušovické zhlaví ve stanici Hrobce.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře