CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Vždyť v rámci testu je jedno na jakou kolej vjíždím. Co ta kolej má společného s tím, že to padá?
Dan J. napsal:
Ti paxové ti během jízdy nemají kde přestoupit a proto se ti pak rozesere celý výstup a nástup cestujících.
Nic se nerozese. Pokud se to udělá během jízdy tak prostě nepřestupují, a přestoupí až se zastaví.
Dan J. napsal:
Zastavíš, otevřeš dveře, pak zakážeš cestující a oni z vozu vystoupí a musíš počkat, až přelezou do motoráku, pak až odvěsíš a jedeš dál.
A stejně to padne.

Nejdříve se podívej, jak je to udělané. Jakartovice jsou 2x v JŘ. Jak pro cestu tam tak i zpět.

Ahoj všem. Chci se zeptat, zda se vám to děje stejně. Když otevřu nastavení v OR CZ / SK 1.8, tak po zaškrtnutí třeba na příklad : [ Odstavená lokomotiva ] tak po zmáčknutí tlačítka [ Ok ] se nastavení neaplikuje. Nevíte, co s tím? Děkuji za pomoc. :D

Nic se nerozese. Pokud se to udělá během jízdy tak prostě nepřestupují, a přestoupí až se zastaví.
Ahoj.
Hele, mepřesvědčuj mne o něčem, co jsem testoval a vím, co dělalo bordel a zakaz nástupu se nesmí používat mimo zastavení ve stanici u perónu, právě že pak nepřestupují korektně, když to uděláš, jako na tvém videu. Povolit lze kdekoliv. Tahle funkce byl můj nápad, pro uzamčení vozu mimo přepravu a pro situaci s odvěšením. Právě, když jsem zakázal mimo, tak paxové nenstupovali vůbec, nebo ramplovali dveřmi, to bylo u manuálu. U automatických to dělalo jiný bordel. Ti virtuální paxové musí mít kam přelézt, jinak vytvoříš bug a projeví se v následných stanicích. To k tomu zákazu.

K aktivitě, co zde dáváš video, jak to nefunguje:
1. Nepoužíváš vůbec vozy, co jsou v soupravě hráče. Pokud to jsou vozy z webu Ricar CZ, OK, ale pokud použiješ starý třeba Jackův eng na balík od Pikka, máš problém, nemá zadání autoatických dveří dle pravidel ORCZ.
2. Jak jsem psal, jedeš na úplně jinou kolej, než je v aktivitě a pokud jsi se v tom nějak hrabal, nemohu ručit za to, že jsi někde něco nepodělal. :)
3. Aktivita co je na webu je pro starou verzi, před opravami cestující v soupravě a 100% ti nemůže fungovat, ve Svobodných heřmanicích třeba není kód 10000 pro výstup v konečné stanici a změn se v aktivitě dělalo mnoho. Ven půjde s jinýma aktivitama a hlavně čekám na umístění Taxových vozů na CS Trainset.

Takže tohle, co ti dělá bordel není chyba ORCZ, ale špatného používání funkcí pro ORCZ. Automatické dveře a nástupy a výstupy cestujících jedou korektně a vše funguje. Ještě řeším s Icikem jeden problém, aby mohla vyjít velmi zajímavá aktivita dle skutečného GVD, kde malinko matu ORCZ s kombinací automatic a manuál. Ale to už odbočuji mimo téma.

Zde je video a koukni, že to funguje a nepadá nic. Tohle je správná funkce použití zákazu pro cestující, s laděním vozů pro ORCZ:

Pak dojedu do Heřmanic kde všichni vystoupí a 10 nových cestujících nastoupí, směr Opava. (kód 10000+10, takže 10010)

A zde je jízda s přivěšením BDtax, kde můžeš povolit, i když není zaškrtlá platforma a cestující ti v následné stanici nastupují do soupravy celé:

A další věc, pokud jedeš stanicí 2x přes stejný perón a máš zadáno třeba 10 paxů, uvidíš jich tam 20, ale nastoupí jen 10 a číslo zmizne. Po cestě zpět jich tam vidíš už jen 10.

Já žádnou tvoji aktivitu nepoužívám. Je moje. A je v příspěvku na předcházející straně. Nevím proč všechno stahuješ na tvoje aktivity. Protože jedu stejným směrem?
Dan J. napsal:
pokud použiješ starý třeba Jackův eng na balík od Pikka, máš problém, nemá zadání autoatických dveří dle pravidel ORCZ.
A co má s tím společného? Můžu jet třeba s 830+ přívěšák. A ta bude mít taky zadáno automatické otevírání dveří? Asi težko.
Dále sem nic nepíší, protože to pro mne nemá žádny smysl. OR není simulátor. Neumí ani vlakové a posunové cesty. Pro reálný život je absolutně k ničemu.

Takže výborně, člověk ti tu napíše, co děláš šparně a ty na to napíšeš, že stojí vlastně celý simulátor za hovno. Ano spojil jsem to s moji aktivitou, poněvač děláš naprosto stejnou situaci, jako je vydaná stará aktivita z moji dílny, to ale nemění nic na situaci, že to funguje a funguje to i s manuál dveřmi, opravená aktivita, kdy máš 8 dv. Bai a na postrku 830 se zákazem přepravy. Ukázal jsem videa, že to jede korektně a zadupal jsem točením celé odpoledne. Výsledek, aby jsi si z toho vzal, co jsem ti napsal výš, že děláš něco blbě, co ORCZ neakceptuje a žádáš po vývojářích opravy, je tahle tvoje odpověď? Fakt super. K tomuhlw fakt není co dodat.

Já žádnou tvoji aktivitu nepoužívám. Je moje. A je v příspěvku na předcházející straně. Nevím proč všechno stahuješ na tvoje aktivity. Protože jedu stejným směrem?

A co má s tím společného? Můžu jet třeba s 830+ přívěšák. A ta bude mít taky zadáno automatické otevírání dveří? Asi težko.
Dále sem nic nepíší, protože to pro mne nemá žádny smysl. OR není simulátor. Neumí ani vlakové a posunové cesty. Pro reálný život je absolutně k ničemu.
No to není až tak pravda, že OR ( a nemyslím nyní CZ/SK ) neumí rozlišit Vlakovou a Posunovou cestu. Dostal se ke mě script německá návěstní soustavy pro OR, která to nějakým způsobem umí simulovat .

No to není až tak pravda, že OR ( a nemyslím nyní CZ/SK ) neumí rozlišit Vlakovou a Posunovou cestu. Dostal se ke mě script německá návěstní soustavy pro OR, která to nějakým způsobem umí simulovat .
To je sice pěkné, ale stavitelé tratí používají český skript pro návěstidla a pokud je toho přehršel, tak se to nemusí chovat korektně při normálních jízdách a posunovat se mimo trať 321, dá skoro všude. Je to jen hra a pokud někdo chce posun se vším všudy i barvičkama, tak ať se zaměstná u dráhy. Ona to není prdel, aby vše fungovalo a musí se dělat spousta kompromisů a já silně pochybuji o tom, že v jiných vlakových simulátorech je tomu jinak. :-)

No právě. Také nad tím bádám, jak se tam rozlišuje posun a vlak. U nich jsou ty konfigurační body namísto linků jako u nás.

Zdravím. A měl bych dotaz. Téměř při každé jízdě s naladěnou x6x, posledně 362.171 z msts-rw, se mi po prvním odbrzdění rozezní ve smyčce jak brzda na loko povoluje. Zvenku i zevnitř. Při přibrzdění to přestane, po povolení se situace opakuje. Setkal jste se s tím někdo také? Předem díky za odpovědi.

mmouka
Nevím, co ti přijde k smíchu, můžeš začít testovat situace a tak 150x jet třeba úsek Krnov - Hanušovice s odpojováním vozů a zkoušením funkcí "Paxů" a spousty jiných anomálií, kdy ti třeba AI vlak pojede na plný kotel, ale bude stát na místě ORCZ a vychytávat to s programátory, co ty na to?

Nevím, zda záležitost ORCZ, nebo něco na BP, ale někde za Těchlovice z směr Děčín, tři záškuby při jízdě v testované aktivitě a pád ORCZ, traffic AI skoro žádný:
pad.jpg

Reset z uložené pozice a OK projeto.

Zdravím. A měl bych dotaz. Téměř při každé jízdě s naladěnou x6x, posledně 362.171 z msts-rw, se mi po prvním odbrzdění rozezní ve smyčce jak brzda na loko povoluje. Zvenku i zevnitř. Při přibrzdění to přestane, po povolení se situace opakuje. Setkal jste se s tím někdo také? Předem díky za odpovědi.
Mám stejný problém

mmouka
Nevím, co ti přijde k smíchu, můžeš začít testovat situace a tak 150x jet třeba úsek Krnov - Hanušovice s odpojováním vozů a zkoušením funkcí "Paxů" a spousty jiných anomálií, kdy ti třeba AI vlak pojede na plný kotel, ale bude stát na místě ORCZ a vychytávat to s programátory, co ty na to?
hele kazdej si řešíme to svoje, já si řeším stavění tratí (Ztracena_2006, Tramvaje Hradec) a další projekty spojené s OR a s vývojáři taky řeším nějaká úpravy, stejně to co bych potřeboval dostat za možnost nakládání a vykládání nákladu mě tam nechcou zapracovat, protože by to bylo moc složity ( nakládání a vykládání kontejnerů ), ale asi to nehrotím tal jako ty.

hele kazdej si řešíme to svoje, já si řeším stavění tratí (Ztracena_2006, Tramvaje Hradec) a další projekty spojené s OR a s vývojáři taky řeším nějaká úpravy, stejně to co bych potřeboval dostat za možnost nakládání a vykládání nákladu mě tam nechcou zapracovat, protože by to bylo moc složity ( nakládání a vykládání kontejnerů ), ale asi to nehrotím tal jako ty.
Co to má společného s tím, že něco funguje a já psal, že to funguje někomu, co tvrdil opak? Já mám s vývojáři výborné pracovní vztahy a spolupráce a ochta kluků je super. Odhalili jsme takovou tunu věcí, že by jsi se divil. Kdyby jsme nad probléímy neseděli, tak by jsi možná na té Ztracené jezdil jen s vozidlem hráče. Takže se s nějakým hrocením laskavě uklidni. :-) Hroch tady dal, že mu nefunguje nástup a výstup cestujících po zákazu, ale ten funguje a schválné jsem to ověřoval, takže, kdo tady co hrotil? Tvl, klidně se na to vyseru, než poslouchat tyhle moudra... Pak to tady třeba budeš hrotit ty, až zapneš aktivitu a nehneš se z místa.

To je sice pěkné, ale stavitelé tratí používají český skript pro návěstidla a pokud je toho přehršel, tak se to nemusí chovat korektně při normálních jízdách a posunovat se mimo trať 321, dá skoro všude. Je to jen hra a pokud někdo chce posun se vším všudy i barvičkama, tak ať se zaměstná u dráhy. Ona to není prdel, aby vše fungovalo a musí se dělat spousta kompromisů a já silně pochybuji o tom, že v jiných vlakových simulátorech je tomu jinak. :)
Mrkni na nové simulátory např. Simrail :) tam už je to děláno tak, že posun funguje jak v MP tak v Singlu i na barvu :) :)

Zdravím,
mohl by mi někdo pomoct s jedním problémem u Vectronu? Když si zvolím nějakou soupravu s touto lokomotivou, tak mi to hodí error, kterému jaksi nerozumím xD.
Předem díky za pomoc :)

Přílohy

• error.jpg
    error.jpg
    364.1 KB · Zobrazeno: 0
O víkendu to opravím. Je toho asi víc, co nejde.
A ještě bych se chtěl zeptat - teď nevím, jestli to je nějaká chyba, nebo jen moje neschopnost :D. Když si zvolím soupravu s lokomotivou řady 162 (viz obrázek), všechno se načte, ale nějak nefunguje kontrolér.

Přílohy

• RJ.jpg
    RJ.jpg
    296.9 KB · Zobrazeno: 0
Back
Nahoře