Nic se nerozese. Pokud se to udělá během jízdy tak prostě nepřestupují, a přestoupí až se zastaví.
Ahoj.
Hele, mepřesvědčuj mne o něčem, co jsem testoval a vím, co dělalo bordel a
zakaz nástupu se nesmí používat mimo zastavení ve stanici u perónu, právě že pak nepřestupují korektně, když to uděláš, jako na tvém videu. Povolit lze kdekoliv. Tahle funkce byl můj nápad, pro uzamčení vozu mimo přepravu a pro situaci s odvěšením. Právě, když jsem zakázal mimo, tak paxové nenstupovali vůbec, nebo ramplovali dveřmi, to bylo u manuálu. U automatických to dělalo jiný bordel. Ti virtuální paxové musí mít kam přelézt, jinak vytvoříš bug a projeví se v následných stanicích. To k tomu zákazu.
K aktivitě, co zde dáváš video, jak to nefunguje:
1. Nepoužíváš vůbec vozy, co jsou v soupravě hráče. Pokud to jsou vozy z webu Ricar CZ, OK, ale pokud použiješ starý třeba Jackův eng na balík od Pikka, máš problém, nemá zadání autoatických dveří dle pravidel ORCZ.
2. Jak jsem psal, jedeš na úplně jinou kolej, než je v aktivitě a pokud jsi se v tom nějak hrabal, nemohu ručit za to, že jsi někde něco nepodělal.
3. Aktivita co je na webu
je pro starou verzi, před opravami cestující v soupravě a 100% ti nemůže fungovat, ve Svobodných heřmanicích třeba není kód 10000 pro výstup v konečné stanici a změn se v aktivitě dělalo mnoho. Ven půjde s jinýma aktivitama a hlavně čekám na umístění Taxových vozů na CS Trainset.
Takže tohle,
co ti dělá bordel není chyba ORCZ, ale špatného používání funkcí pro ORCZ. Automatické dveře a nástupy a výstupy cestujících jedou korektně a vše funguje. Ještě řeším s Icikem jeden problém, aby mohla vyjít velmi zajímavá aktivita dle skutečného GVD, kde malinko matu ORCZ s kombinací automatic a manuál. Ale to už odbočuji mimo téma.
Zde je video a koukni, že to funguje a nepadá nic. Tohle je správná funkce použití zákazu pro cestující, s laděním vozů pro ORCZ:
Pak dojedu do Heřmanic kde všichni vystoupí a 10 nových cestujících nastoupí, směr Opava. (kód 10000+10, takže 10010)
A zde je jízda s přivěšením BDtax, kde můžeš povolit, i když není zaškrtlá platforma a cestující ti v následné stanici nastupují do soupravy celé:
A další věc, pokud jedeš stanicí 2x přes stejný perón a máš zadáno třeba 10 paxů, uvidíš jich tam 20, ale nastoupí jen 10 a číslo zmizne. Po cestě zpět jich tam vidíš už jen 10.