Venny
Průvodčí
Já jen, jak český bulvár ihned klame a dělá senzace, raději jsem se zeptal tady.
To je tak Dane, dnes se na fakultách neučí žurnalistika, ale bulvaristika.
Pak to tak vypadá...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Já jen, jak český bulvár ihned klame a dělá senzace, raději jsem se zeptal tady.
Také jsem to četl a nechápal, když v jiném článku bylo na videu vidět, jak světla blikají červeně. Asi na iDnes pravá ruka neví, co dělá levá. Také rozhovor s někým nahluchlým dát na titulek.nebo kachna na iDnes
Se zněním zákona máš naprostou pravdu, ale sám určitě uznáš, že to, že můžeš vjet na přejezd opatrně rychlostí 50 km/h i když se blíží vlak, poněkud postrádá logiku.Nikoliv, opatrný musí být pořád. §28, odst.1...
Tenhle bulvár vůbec neví co píše ve všech směrech a je to sračka největšího kalibru.Také jsem to četl a nechápal, když v jiném článku bylo na videu vidět, jak světla blikají červeně. Asi na iDnes pravá ruka neví, co dělá levá. Také rozhovor s někým nahluchlým dát na titulek.
On ten paragraf se vztahuje na všechny případy, třeba když je za přejezdem kolona nebo křižovatka, nebo zatáčka, kde se nevytočí.sám určitě uznáš, že to, že můžeš vjet na přejezd opatrně rychlostí 50 km/h i když se blíží vlak, poněkud postrádá logiku.
Očití svědci jsou z principu nespolehliví - přejezdu si začnou všímat až když slyší náraz, do té doby ho nevnímají. A po nárazu zpravidla světla zhasnou, protože to zařízení vyhodnotí jako průjezd. Teprve po nějaké době dojde k překročení anulační doby a přejezd spadne do poruchy (a tím pádem i znovu do výstrahy). Svědci pak vypovídají, že přejezd neblikal a začal blikat až minutu po nehodě. Stalo se to už u mnoha nehod.Prý nešla signalizace na přejezdu, ví někdo, zda li to je pravda, nebo kachna na iDnes, alá Blesk???
To už je §29, odstavec fOn ten paragraf se vztahuje na všechny případy, třeba když je za přejezdem kolona nebo křižovatka, nebo zatáčka, kde se nevytočí. ...
Dane, iděs, seznam, hovnovinky, aktuálně..všechny tyhle rádoby zpravodajské servery už dávno nepíšou normální, objektivní žurnalistiku.Tenhle bulvár vůbec neví co píše ve všech směrech a je to sračka největšího kalibru.
Video z twitteru
No proto jsem psal "rádoby neopatrný", protože jak jsi uvedl, vždy a pořád u jakékoliv koleje a čímkoliv musí být člověk opatrný. Jinými slovy, pokud chceš být živ, nemotej se v kolejišti, pokud nejsi zaměstnanec.Nikoliv, opatrný musí být pořád. §28, odst.1
Při svitu přerušovaného bílého světla může vjet na přejezd, přestože jde vidět přijíždějící vlak nebo jde slyšet houkání nebo pískání. §29, odst. 1d
Dále může jet rychlostí 50. §28, odst.3
Ale ten §28, odst.1 platí vždy.
Řidiči z povolání s profesákem a určitě zase nešla signalizace, TVL, to mi fakt hlava nebere...
Situace se nemění. Zákon platí pro všechny. Víme ale, že spousty lidí se chová jako ****. Když se něco takového stane, je to špatně. Nic se nenadělá. Zakroutíme hlavou, ošetříme, uklidíme apod.A co to mění na situaci, nebo li. Co si mám z tohoto sdělení odnést? Profesák mít musí a předpisy hrubě porušil. Je přeci jedno, u jaké firmy, nebo pro jakou jezdí.
To sice ne, ale řidič s profesním průkazem by měl být proškolenější a tak nějak jít příkladem. Je to jako zdeník a přidavač. Přidavač věsměs umí taky zednické práce, ale zedník je mistr.Ono na tom nic nemění ani to, jestli měl nebo neměl profesák!![]()
Aha takhle myšleno, to potom jo.Když ale něco takového provede osoba, která je např. zaměstnancem provozovatele dráhy, která disponuje vstupem do kolejiště, je pravidelně školován, má zkoušky a i přes to všechno čím disponuje provede něco takového, to pak hlava nebere a měl by být potrestán dvojnásob.
No mě zase hlava nebere, proč by měl mít každý zaměstnanec provozovatele dráhy vstup do kolejiště.... Když ale něco takového provede osoba, která je např. zaměstnancem provozovatele dráhy, která disponuje vstupem do kolejiště, je pravidelně školován, má zkoušky a i přes to všechno čím disponuje provede něco takového, to pak hlava nebere a měl by být potrestán dvojnásob.