Skiny Ricar

Ten vůz Bbdgmee s těmi panáčky a mašina 749 265-5 je od tebe?
Věř mi, tak rudá opravdu nebyla.
Spíše do oranžova.
Neboť 265tku jsem už někde viděl, už vím...
265ku jsem kdysi ve spolupráci s Pikkem naskinoval na jeho model.. Nakonec ale zůstala v šuplíku. Fotky jsem si tehdy nafotil v Šumperku a rozhodně bych neřekl, že by Ricaruv skin byl nějak mimo.. ;) Pro porovnání screen mého skinu...749265.jpg

A prosím tě, prozradíš mi kde? Jediný, o kterém vím, tak je 055 od Viaxerna (?) a ten panáčky nemá. ;) A pak až ty 2 od V. Chudlařského + 1 od Ricara. A ohledně 749.265... Podívej se sem. A pokud vím, tak každý lak časem vybledne...

A pak samozřejmě platí, že když se ti to nelíbí, tak to prostě nestahuj. Nikdo tě nenutí. ;)
Jasný, barva bledne, právě proto v simulátoru jedu s něčím, co jezdí, nebo do nedávná jezdilo jako tomu bylo u 265, kdy její motor byl odprodán.
Nebo se najde někdo, kdo bude jezdit s „jako” čerstvě postavenou mašinou?

Nejspíš asi ano, dobře.

Bbdgmee...

Přílohy

• Screenshot_20231227_214702.jpg
    Screenshot_20231227_214702.jpg
    96.7 KB · Zobrazeno: 4
  • Screenshot_20231227_214621.jpg
    Screenshot_20231227_214621.jpg
    85.3 KB · Zobrazeno: 4
265ku jsem kdysi ve spolupráci s Pikkem naskinoval na jeho model.. Nakonec ale zůstala v šuplíku. Fotky jsem si tehdy nafotil v Šumperku a rozhodně bych neřekl, že by Ricaruv skin byl nějak mimo.. ;) Pro porovnání screen mého skinu...Zobrazit přílohu 36402
No tady jde vidět ta krásná oranžová. Tak nevím, možná to dělá špatný kontrast barev. Každopádně to vypadá dobře.

Ahoj, tak nedávno jsem tady psal, proč vadí přímá cesta include u vozů, že se s nimi nedá tvořit aktivity a stáhnu vozy a opět wag vyincludovaný se všíím všudy. To je fakt takový problém dát ten wag do podsložky a v kořenové složce nechat wag jakýkoliv scelený, když ladění bere OR, ORCZ s podložky pokud je k disopozici? A nepište mi hlavně, že je takový vůz pro OR, takový je pro OR, ale volnou jízdu. Takže jdu kopírovat a přepisovat a aktivity co jsem chystal vydat, zatím na svatého Dyndy,

A další věc, co je problém nejen pro editor aktivit:
1. zbytešně dlouhé názvy v name vozu.
2. závorky uprostřed Name:
Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( CD_AB349_045
comment (** rijen 2021 - Igor Hnizdo - ladeni pro ORTS-ORCZ v1.5. V jinych (a starsich MGIC) verzich hry NEBUDE ladeni fungovat spravne!!! **)

Type ( Carriage )
    Name( "CD AB349 045-4 (OR-CZ)" )
    WagonShape ( "CD_AB349_045.s" )

A psalo se to tady milionkrát a stejně se na to jebe, stejně jako neskomprimované s soubory. Bohužel, kde není vůle, nemůže fungovat spolupráce, když se to stejně hodí za hlavu a je.e se na to. :(

Já se můžu také na vše vy*ebat a nic netvořit, v ladění vozů se moc neorientuji, většinou čerpám právě z balíčků "Wagons pro OR-CZSK" od Doda.
A jak sis mohl všimnout, tak poslední přidané vozy jsou už laděny bez include, tyto mě ještě čeká vyměnit.

Ohledně délky názvu v Name, jsem ještě nic neslyšel naprosto normální a krátké pojmenování "CD AB349 045-4 (OR-CZ)"např. proti jiným hlavně zahraničním vozům.

Tak právě Dodo mi poslal opravu všech os. vozů. Já netvrdím, že to jsou tvoje skiny, jsou to vozy u tebe na webu. A to je přesně to, tohle není kritika mimo mísu, ani nějaké napadání, prostě jde o problémy, co nastanou po stažení vozů. Já osobně to tady píšu furt dokola a vždycky vyjdou skiny a jsou tam jedny a ty samé chyby. Tak se nediv, že vylítnu. Prostě pro všechny vydavatele do budoucna, né tobě, fakt všeobecně:
- balte zpět s. soubory, po nakumulování určitého množství, začne padat AE MSTS.
- v řádku Name nesmí být vložené závorky, pokud tam jsou, nezobrazí se celý název v řádku. Tahle chyba je už u skinu nákladního vozu ČDC Laails. Kde se na to upozornilo, oprava 0. Pak jak mám dávat odkaz do Read Me u aktivity na chybný vůz?
- To include vymyslel snad sám Satan! Chápu, že je pohodlnější pro ladiče vozů, ale tyhle vozy prostě nepoužitelné v tvorbě aktivit. Pokud tedy takový wag, eng nedám do podsložky a do modelu, skinu nedokopíruji svůj z MSTS, nebo OR zcelený, pak OK. Ale přijde nějaký update a mohu to dělat celé znova...

Proto bývaly sleziny, kde se tvůrci dohodli na nějakém standardu a spolupráce fungovala na jedničku. Já když upravím vozy pro sebe, abych mohl tvořit s nima aktivity pro ostatní a dám odkazy na web, kde to nesedí, tak je prostě problém. O tohle mi jde. Je jen třeba se domluvit a ne sekat do skinů věci, které pak dělají problém. To se vracíme někam o 20 let zpět.

Kdyby jste vy "lajkeři" třeba sedli ke compu a opravili to, když jste nepochopili o co go... :-).
Ricar Cz
Jestli chceš, pošlu ti opravené elektriky + os.vozy, jede vše jak v AE MSTS, tak v ORCZ, tak si představte i v ConB. Os.vozy jseou upravené od Doda, já jsem u všeho ještě zabalil s soubory, kde byly rozbalené. Pokud to budeš chtít poslat, písni mi do SZ mejla.

Jdu na diesely...

Diesely opravené taky, tam to bylo prakticky v pořádku, jen jsem inc engy dal do podsložek, takže platí to samé, klidně pošlu.

Kdyby jste vy "lajkeři" třeba sedli ke compu a opravili to, když jste nepochopili o co go... :).
Ricar Cz
Jestli chceš, pošlu ti opravené elektriky + os.vozy, jede vše jak v AE MSTS, tak v ORCZ, tak si představte i v ConB. Os.vozy jseou upravené od Doda, já jsem u všeho ještě zabalil s soubory, kde byly rozbalené. Pokud to budeš chtít poslat, písni mi do SZ mejla.

Jdu na diesely...
Rozhodně teď nebudu reuploadovat celý web, na to fakt momentálně čas ani náladu nemám. A hrabat do elektrik už tuplem nebudu, tam je spousta parametrů různých, kde záleží na konkrétní mašině, např. světla, navíc to mám nastavené stejně jak Dodo na svém webu...

Tak čo sa týka X6X sa mi tiež nechce dohľadavať engy pôvodné a podobne. Tie mi ostanú komplet cez Include. Ale ako som písal aj Ricarovi aj tebe Dan vozne za mňa budú vždy cez wag súbor ako som Vám to aj poslal. To čo je na webe sa čoskoro zmení.

Ale ty jsi to vůbec nepochopil, to co vyšlo teď je jen opraveno se stejným laděním a nic se v chování nezměnilo. Vše odkazuje kam má. Jen se upravilo to, že se poopravil název v Name, kvůli těm závorkám a rozincludované soubory se daly do podsložky OpenRails, tak aby se s modely dalo pracovat v aktivitách v MSTS AE. Takže jen vyměnit na webu za opravené, což jiní dělají běžně, ale jak chceš. Já to mám opravené.

Tak čo sa týka X6X sa mi tiež nechce dohľadavať engy pôvodné a podobne. Tie mi ostanú komplet cez Include. Ale ako som písal aj Ricarovi aj tebe Dan vozne za mňa budú vždy cez wag súbor ako som Vám to aj poslal. To čo je na webe sa čoskoro zmení.
Proto jsem nabízel, že pošlu opravu, modely se chovají stejně. Jen jsou v podsložce, stačilo vyměnit jen to co teď vyšlo, taky nemám čas dělat vše.

Ale ty jsi to vůbec nepochopil, to co vyšlo teď je jen opraveno se stejným laděním a nic se v chování nezměnilo. Vše odkazuje kam má. Jen se upravilo to, že se poopravil název v Name, kvůli těm závorkám a rozincludované soubory se daly do podsložky OpenRails, tak aby se s modely dalo pracovat v aktivitách v MSTS AE. Takže jen vyměnit na webu za opravené, což jiní dělají běžně, ale jak chceš. Já to mám opravené.

Proto jsem nabízel, že pošlu opravu, modely se chovají stejně. Jen jsou v podsložce, stačilo vyměnit jen to co teď vyšlo, taky nemám čas dělat vše.
Ladění letos vydaných vozů jsem tedy vyměnil za klasické .wag soubory bez include. U starších skinů bude asi též třeba vyměnit ladění, ale to až časem.

Ta závorka uprostřed commentu bude taky asi dělat pěknou paseku.
A pak se tady najdou jedinci, o kterých jsem tu vůbec nic neviděl, co se tvorby týká a co tady budou házet smajlíky, když upozorníš na dané chyby a ví očividně tak akorát kulový.

Již brzy bude dostupný jeden z chystaných balíčků modelů pro ORTS a to vozy původní řady Bai vyrobené v letech 1969-1975 ve Studénce, dnes je známe jako řady: Bt278, Bt283, Btee285, Bdt262, Bdtee286, Bdtee287.
Model vychází ze staršího modelu vozu Bdt od O. Janiše, je ale kompletně překopán, aby co nejvíce odpovídal současným neustále se zvyšujícím nárokům.
Screenshot_2.jpg
Screenshot_3.jpgScreenshot_5.jpg
Screenshot_6.jpg

Back
Nahoře