Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Nevím, jestli je chyba u mě, ale velká ostrovní nástupiště v Roztokách, Libčicích, a jiných zřejmě ze stejného modelu (např. Vraňany jsou totiž OK) se ukazují černobíle (půlka černá, půlka bílá). Možná to souvisí s tím, že jedu v "zimě", kdoví.
A hele, Mojžíř taky. A to je jen zastávka.
Asi pošlu pár fotek.

Sice máš pravdu, ale víš dobře, že tohle není chyba trati, ale problém je u modeláře nádražích. Jako zimní udělal nějaká provizoria a nedokončil je. Já si tohoto všimnout nemohl, protože v editoru zimní textury nevidím.
Mates už dávno nemodeluje, tak si to musíme opravit sami. Ale opět to chce spustu času. Já jsem jen na test projel zrychleně z Prahy do Děčína a máš pravdu, jsou to téměř všechny modely od Matese kromě Kralup a Roudnice. Navíc se zelenají některé mosty, skály, atd. Tady se buď zapomnělo do sd souboru zapsat správný parametr nebo některé textury jako zimní ještě neexistují.
Ale také je varianta, že ty zimní textury budou v trati 321 správně a stačí překopírovat z této trati. Ale tady je nutné vědět, které. Tedy to zabere dost času se zobrazením každého modelu v prohlížeči a identifikovat názvy textur. :) Já na tohle zatím čas nemám. Když otevřu editor, všichni víte co tam dělám. A to co dělám, to za mě nikdo neudělá, ale zimní textury, nebo noční, zvládne ve Photoshopu nebo je vyhledat jinde, většina z vás. Pak můžete poslat a dám to do aktualizace pro všechny. Já budu rád, když vůbec zvládnu to co mám v plánu ještě domodelovat.

Zdravím, aby editor zobrazoval zimní textury, používám tento postup: v adresáři hry mám adresáře 'Textures zima' a 'Terrtex zima' s totožným obsahem jako 'Textures' a 'Terrtex', ale 'hlavní' textury jsou přepsány těmi z adresářů 'Snow'. Pokud chci spustit 'zimní' editor, přejmenuji adresáře textur.

Nebo je k dispozici a ne jen staviteli tzv. "Online mód" v OR CZ/SK, kde pod zkratkou Ctrl + Alt + Shift + F1 aktualizujete změny z editoru přímo do hry a vidíte hned, jak je bude vidět hráč. To opravdu nikdo nevidí tu obrovskou výhodu, kdy nemusíte neustále spouštět OpenRails, abyste si to prohlédli?

Nebo je k dispozici a ne jen staviteli tzv. "Online mód" v OR CZ/SK, kde pod zkratkou Ctrl + Alt + Shift + F1 ........
Ono věř nebo ne není čas študovat do detailu návody všeho, co se používá. Ale uznávám, že je to dobrá vychytávka.
Nám, kterým se nadměrně ohřívají při OR počítadla, shození OR, pomůže systém trochu ochladit. V trati u Povrlů se mi zrovna generují stromy jakožto Forest, ale do těchto míst jsem žádné nedával, v editoru je ani nevidím, ale v OR se generují. Jdu hledat.
Díky za radu

Zdravím, aby editor zobrazoval zimní textury
Jenomže tohle není starost stavitele tratí, ale modelářů budov. Já teprve začínám s modelováním a první co mne napadá je, že je musím otestovat jak v noci, tak v zimě. Ale tohle dokáže i Shapeviewer. A stavitel jen osazuje hotové modely a nepátrá, jestli je problém v jinou hodinu než ve dne či v létě. To by nepostavil nic. A samozřejmě dobrovolný modelář do trati ti na tohle odpoví, když se ti to nelíbí, tak si trhni a už ti nevymodeluji ani patník. :) Proto jsem neremcal a bral, co je. Až vy uživatelé, kteří na rozdíl ode mne jezdíte jak v zimě, tak v noci na tento problém narazíte. Tak se snažte také s něčím přispět do mlejna. Vždyť otevřít Photsohop či něco jiného a ztmavit obraz, zesvětlit okna nebo něco zasněžit by měl už umět každý.

Zdravím, zatím jsem si projel novou část tratě jen ve směru na Prahu a našel tohle.

V Zastávce Lukavec je navíc cedule:
bp1.jpg

Mezi Nelahozevsí - zámkem a Kralupy je rychlostník 0:
bp2.jpg

V zastávce Úholičky jsou dva rychlostníky za sebou:
bp3.jpg

Dane, tam je problém, že takový podjezd ze stavebnice neuděláš. Ale myslel jsem, že se to projet dá. Naštěstí už umím mosty na míru a tady vymodeluji něco takového: Tedy podobně dělený je podjezd vlečky k přístavu a na tvém obrázku ten podjezd bude v celku, ale nějaký nepravidelný kosodélník.
mosty.JPG

Ahoj, Zbyňku, v Hodoníně zmizel bod zbrojení naftou, uhelný tam zůstal. Což je problém u aktivity motoráků do Zaječí.

Ale je zajímavé, že klávesa T v ORCZ normálně funguje, takže on tam jakoby je, ale nevidí jej Activity Editor MSTS.

1) zbrojeni naftou
2) definovan jako uhli, ale mělo být jako voda
3) předpokládám že má být jako uhlí
Hodonin_nafta.jpgHodonin_uhli.jpgHodonin_uhli_2.jpg

Ta zbrojení se mohou opravovat stále dokola. Osadí se nová a jinde zmizí. Jestli není nějaký omezený počet, který se nesmí překročit. Ale jestli se to někde přepnulo z nafty na uhlí, tak to netuším. Tohle se nedá ohlídat. Pak bych celé dny nedělal nic jiného než "pěšky" procházet 2600km po celém projektu. Ale je možné, že něco zlikvidovaly i automatické opravy TSRE5. Například některé přejezdy osazuji i 3x po sobě. Konkrétně v Uhřicích. A za chvíli po nějakém čase opět zmizí. (ale tady za to může Dynatrax, kdy tento čtverec mám v záloze s nějakými chybami, abych Dynatrax vůbec spustil. A pak stačí jen zapomenout jej vyměnit zpět, někde pracovat, save a problém je na světě)

Ale k poslednímu obrázku. :) :) :) Vždyť s editorem pracovat umíš, ne? Pak víš, že když jsou někde kříže a má se tam dodržovat aby fíra houkal, tak se osadí klasické přejezdové zařízení a v nabídce označí "přejezd je neviditelný" Proto je osazený uprostřed koleje, abych o tom věděl.

Ale do hlášení chyb nedávejte podobné obrázky například závalů na kolejích, protože tohle dělá nepravdivě TSRE5. On to neumí zobrazit, když je přes koleje textura transfers. Proto v žádném případě terén v TSRE5 přesně nevytvarujete. Tedy pokud to nějak jde. Já to neumím (bod po bodu), ale i tak je to zbytečná práce z důvodu předchozí věty.

No, v AE MSTS se zobrazuje jen uhlí, u nafty není nic a koukám, voda tam není taky. Naštěstí tam tankování klávesou "T" funguje. A v ORCZ (možná i OR, ORMG, nejezdím, nevím) se stejně nesmí zadávat v AE MSTS procenta na tankovací bod, blbne to a dojde vám z ničeho nic během jízdy palivo. Pokud je v defultním nastavení, tak OK a narozdíl od MSTS funguje. S tímhle jsem měl boj na Zlatohorce u páry, kdy mi po chvíli spadla voda a uhlí na 0% a dlouho mi trvalo, než jsem našel důvod.

Jinak Zbyñku, nikde lítat po trati nemusíš, to najdou aktivitáři a v depu v Hodoníně by chyběl. Naštěstí to v ORCZ funguje, horší ale bude zjistit pro neznalé, že tam je, nebo v jiných depech, kde není vidět v editoru, ta samá situace. Jestli je počet nějak omezen, to netuším, nejsem stavitel, ale byl by to problém.

Hello,

I took a test drive from Decin to Dresden on the BP99.
Everything is ok up to Pirna, but there are missing tracks from Pirna.
Attached is 1 photo each of Dresden Hbf east entrance on BP 98 + 99.

Regards Cris

Dresden Hbf BP98_.jpg

Dresden Hbf BP99_.jpg

1) zbrojeni naftou
2) definovan jako uhli, ale mělo být jako voda
3) předpokládám že má být jako uhlí
Teď jsem to opravil, překlep byl jenom u těch vodních jeřábů. To uhlí i když tam není hromádka, to chtěl asi kdysi Dan. Netuším, už si nepamatuji jak to tam bylo. Je to už více než deset let a všimnuto až teď. :)

Back
Nahoře