Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Zbyñku, je to tvá trať. To byl jen postesk. :-) Jen mne prostě mrzí, že se to zapasuje do jednoho období, pro které ani nejsou stažitelné sešiťáky a vystačíš s velmi jednoduchým trainsetem. Proĉ myslíš, že nemám moc aktivit na trati 321. :-)

Hlásím chybu v Pečkách. Staniční budova i perony se v nastavení "zima" zobrazují noční textury ve dne (a myslím, že i denní textury v noci).

Zbyñku, v tom mám prsty já, vzpoměl ksem si, že jsem měl kdysi stejný problém a Pečky si mi poslal. Mám je v záloze.

Také tam tu noční texturu v zimě mám, teď jsem na to speciálně koukal. No, pokud jste to řešili jen přes SZ a nebylo to ohlášeno tvůrci tratě, tak nevím nevím, kdo jiný by to opravil. :p

A já přidávám připomínku chybějících předvěstníků 12 u obou kolejí před vjezdem do Poříčan od Peček (směr Praha).

Tvůrci to hlášeno bylo cca před 5 lety, odpověď byla, že mám asi poškozenou taxturu a že je trať v pořádku a Pečky mi poslal. Pak se dále nikdo neozval a tak jsem měl zato, že chyba byla opravdu pouze u mne v PC.

koleje_CT.jpg

Sice je těsně po aktualizaci, ale to přeci hlášení chyb nebrání. Takže, poslušně hlásím, našel jsem fleky bez sněhu v kolejišti stanice Česká Třebová. ;)

To bude asi tím, že model nádraží asi nemá zimní textury. Vlastně kombinace zima a noc dělá v texturách nesmysly. S tím moc nenadělám. Já jsem spíš při testovacích jízdách v noci a v létě pozoroval podobné fleky na trati v Drážďanech a také jsem je neidentifikoval, protože všechny mé textury mají i noční verze. Tak co tam může být černého.

koleje_CT_2.jpg

Ještě před aktualizací 99.00 se mi to zobrazilo takhle. Screenshot pořízen 15. 12. 2023. Myslím si, že to nebude modelem nádraží a jeho zimními texturami, ale že některé koleje nemají zimní verzi. Jestli je to tedy vůbec možné...

Kdyby to dělaly dynamické koleje, tak stačí zajet na jakoukoli jednokolejku. Ty jsou téměř komplet z dynamik. A bude jasno. Tedy jestli mají jinou texturu než klasické koleje. Z hlavy to opravdu nevím a zatím se mi editor otevírat nechce. Trochu jsem to tam pořádně přehnal. S tím časem u počítače. To už ani není zdravé. Užívejte si nových úseků trati.

Ale je srandovní, já vydám aktualizaci o trati 090 plus stavby v Dresden a tady se řeší problém, který vznikl někdy před 15 lety a celou dobu to nikomu nevadilo.

Zbyňku, nezlob se namně, ale tohle jsem ti taky kdysi dávno hlásil. :) Dokonce jsem dostal pochvalu, že jsem zaregistroval ty schuvané panáčky, nebudu psát kde. :-)

Zbyňku, nezlob se namně, ale tohle jsem ti taky kdysi dávno hlásil.
Dane, já se nezlobím, ale musíš pochopit, že když někde stavím a ty máš požadavek někde jinde, tak nemohu odskočit a řešit něco jiného. A pokud pracuji na něčem složitém vyžadující soustředění, tak je možné, že připomínku zapomenu. Obzvlášť pokud si ve vlákně o hlášení chyb uděláte dlouhý pokec a připomínky se odsunou o několik stránek zpět. Ale ohledně zimních textur, to není práce stavitele tratí, ten to neovlivní, ale je nutné oslovit modeláře. V tomto případě Honza Švec. Kdysi dávno byl ještě aktivní. Anebo ty textury by určitě zvládl kdokoli šikovný z vás.

Ohledně předvěstníků, myslím, že jsem je už jednou opravoval. Jenomže se pak občas stane, že omylem pokračuji v pracích na minulé verzi a jsem zpět. Takových případů už bylo. Kolikrát, když jsem na to zavčas přišel jsem letěl o víkendu do práce stáhnout si zapomenuté soubory. :) Jo jo. To stavění není žádná sranda.

Zbyňdo, to byla spíš legrace, je mi jasné, že člověk zapomene, přehlídne a v mém případě, když začnu chrlit chyby a požadavky, se vůbec nedivím. :-) a vsadím boty, že jsou místa, kde jsem ještě v trati nebyl, a počkej, co přijde, až někdy dorazím v aktivitě do oněch míst...
:-) :-) :-)
Ne zcela vážně, trať parádní a spolupráce jakbysmet.

Nevím, jestli je chyba u mě, ale velká ostrovní nástupiště v Roztokách, Libčicích, a jiných zřejmě ze stejného modelu (např. Vraňany jsou totiž OK) se ukazují černobíle (půlka černá, půlka bílá). Možná to souvisí s tím, že jedu v "zimě", kdoví.

Back
Nahoře