Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Hm, to je zajímavá myšlenka. Ale u vozů snad maximální rychlost ani nastavovat nejde, ne? A pokud vím, tak mi to dělá u všech souprav. Heh, nevím, možná je chyba někde u mě :D.
Parametr MaxVelocity() může být uveden i v části Wagon ENG/WAG souboru, takže může platit i pro vozy. Navíc, i consist může obsahovat informaci o maximální rychlosti. OR potom ukazuje nejnižší z uvedených. Mělo by např. v aktivitách platit, že když k soupravě s Vmax = 160km/h připojím vůz 010, na Track monitoru by se mi měla rychlost omezit na 80 km/h.
A už jen doplním, že i v TimeTable módu je možné zadefinovat limit každému vlaku (což ale zřejmě nebude tento případ).

Zkusil bych to se sólo mašinou...

Ano, děkuji. Opraveno. Tohle se někdy bohužel děje v editoru TSRE5. Zapomenuté označení, pak chci něco jiného zvednout a zvednu nechtěně kolej. Anebo zapomenutý mód vkládání objektů a pak omylem kliknu do prázdna a na nízké oběžné dráze Země mám pak pásy lesů či něco jiného. V MSTS editoru by se tohle nikdy nestalo.

Snad to patří sem...
Na trati BP v novém úseku 090 jsem si chtěl postavit pomocí TV nové trasy z Drážďan, Ústí, Kralup a Lovosic do Prahy hl.n. a Masaryčky. Vždycky jsem se dostal na nějaké hluché místo před Prahou a při jeho překonávání - např. přehozením výměny nebo pomocí pomůcky pro vynucení dalšího zadávání trasy - dochází k pádu TV a ztrátě dat. Někdy stačilo (např. Roztoky) k pádu pouze zvolit výchozí bod trasy. Další odsledovaná místa pádu jsou odbočka na Bubny a nebo vjezd do Bubenče. Záleželo na místě startu. Dále to vypadá, že podobný problém budou mít i další nové trasy směrované do Prahy. Zkoušel jsem ještě Lysá - Vysočany, pád okamžitě po vložení výchozího bodu. :confused:
Stávající, dříve připravené trasy jsou funkční, pokud asi nebude sáhnuto k případné editaci.
Trasy z Prahy ven nedělají problém.
Nové trasy na Ústecku, z Drážďan na Ústecko nebo po pravobřežce jsou OK.
Setkal se s tím někdo? Je chyba v editoru nebo nějaká moucha v trati?
Děkuji za podnětné rady a připomínky. ;)

V minulé aktualizaci jsou i trasy pro volnou jízdu křížem krážem po 072 a 090 až do Drážďan či opačně. Tedy vše je funkční a problém vidím v zamotaných aktualizacích nebo spíš mišmaš v trati. Totiž například v Bubnech se vyměňovaly výhybky za šedesátkové a pokud vynechám tuto aktualizaci, tak se pak jen mohu divit.

Už jsem se lekl, že mám opět něco špatně. :)

Vysvětli mi, Zbyňku, proč tedy opačným směrem, tedy z Prahy hl.n. do Drážďan nebo z Masaryčky do Lovosic, trasa postavit šla. Zrovna tak šla postavit cesta z Lovosic na Ústí, ovšem v opačném gardu nikoli. Aktualizace mám všechny, ve stanoveném pořadí přesně podle tvého webu. To si ještě dokážu ohlídat.
Píšeš něco o vynechaných aktualizacich, dobrá, ale proč tedy nepostavím trasu z Lysé, která již existuje několik let?Nakonec otázku - zkusil sis nějakou novou trasu do Prahy navrhnout, z jakékoliv strany? Minulou aktualizaci šlo vše normálně. Odbyt nějaký problém odkazem na čtyři dodané trasy mi nepřijde seriózní, to se na mě nezlob.
Já tě nechci nějak otravovat nebo srážet tvou autoritu, já jsem našel problém a ptám se širšího fóra, v čem bych mohl hledat příčinu. Nic víc. ;)

P.S. Kompletaci aktualizací si samozřejmě ještě prověřím.

a ptám se širšího fóra
Tady nejsou otázky pro širší fórum, ale přímo na mě. Je to vlákno o chybách v trati ne o chybách v počítači uživatelů. Kdyby nešla udělat trasa, To by už zdejší Dan řval.
Ale pokud by měla být chyba v trati mezi Masaryčkou a Holešovicemi, tak bude dobré sem dát obrázek. Já opravdu nemám tušení, kde máš problém. Vím jen, že trasy mezi Holešovice a Drážďany jsou OK.

Nerad prozrazuji aktivity, co vyjdou, ale budiž. Trasa parního vlaku:
Vršovice depo, do nákl. kolejí v osobním, pak pod most na vozy, pak, Praha hl.n., Vítkov, Holešovice, Kralupy, Ústí nad Labem, Děčín, ÚNL Střekov, Mělník, Lysá nad Labem, Praha hl.n, Vršovice, ONJ, opět Vršovice, Vršovice depo, zase Vršovice, Karlštejn, Beroun a Beroun závodí. Konec aktivity. Vše hotovo i s AI dopravou, posuny. Vše funguje. ORCZ mi padnul akorát, když jsem postavil dva průjezdy přes angličana u depa a asi se mu nelíbilo kolečko, nevím, vyřešil jsem postavení cesty jinak. Ale jinak není jediný problém. Aktivity tvořím v AE MSTS, v TSRE AE si tohle nedovedu představit. Aktivita několikrát projeta, poslední test bude po veřejné aktualizaci s půjde k vydání.

Dane, dík za reakci, ale mně padá Track Viewer. ORCZ jako takový funguje bez problémů. Zkrátka nejsem s to navrhnout přes TV trasy vedoucí do Prahy. Z Prahy ven, jak jsem psal, editor tras funguje normálně a takto projektovaná trasa je normálně sjízdná včetně úmyslně vytvořených odboček i v reálu. Odpoledne jsem fyzicky projel celý nový úsek z Prahy do Drážďan.
Já bych hlavně uvítal, kdyby někdo sedl, zkusil udělat trasu směrem do Prahy (odkudkoli) pomocí TV a popsal svoje zkušenosti.
Je pravděpodobné, že problém nemusí přímo souviset s tratí, ovšem to teď nevím. Proto mi přišlo nejlepší hodit příspěvek sem a upozornit autora na možný zádrhel. Pokud se nekoná, tím líp.

Venny, to je právě ono, TV, i TSRR Con Editor mají prostě dětské chyby a není spolehlivý a konkrétně velké tratě a delší složitější trasy jsou pro TV problém, aspoñ, když jsem se v tom chvíli hrabal. A pokud padne práce v AE MSTS, bude z poloviny konec tvorby složitějších a delších aktivit. Hodně lidí to tady nechce slyšet. Ale za ta léta praxe vím, o čem mluvím. To s tratí nijak nesouvisí. Kdyby někdo "vycucnul" AE MSTS a upravil jej aby fungoval samostatně bez MSTS instalace, bylo by z poloviny vyhráno.

Naprosto souhlas, o tom se sní už nějakou dobu. Na druhou stranu - dlouhé trasy jsem dělal a za těch pár let jsem udělal bezproblémově pár desítek tras u tratí, na které si jen vzpomeneš: BP, 321, 310, ŽSR 130, 150, 191-193, Trenčín - Nitra... Pravda je, že to byly trasy jen pro volnou jízdu. Doposud vše šlapalo jak hodinky. Jednou to holt přijít muselo. Uvidíme, co po vánoční aktualizaci.
Díky za názor. Ať se daří nová aktivita. ;) :)

Snad nejsem mimo, ale přidám svou trochu do mlýna. Pokud se TV myslí TrackViewer, tak s tím pracuji a dělám si trasy zcela běžně, dá se říct obden. Do Prahy, z Prahy, přes Prahu, na 321 i BP a i na 183 jsem jich pár vytvořil, 310 jsem zatím s ORCZSK nezkoušel.

Jediný pád co jsem zažil a nehlásil - druhá kolej výhybny Vítkov při jízdě od Libně do tunelu, při linkování cesty editor vždy padl a tak všechny BP expresy končím na Masně, nebo je rvu na krev přes všechny normy skrz malou Hrabovku na PHN.
Ale jako nostalgický jezdec se přiznám, že raději jezdím do modernějších Holešovic, nebo pro vjezd na PHN přepnu v Kolíně tratě a vlakem pokračuju dál po 321, ten retrohlavák mi dělá depky, i když staré fotky odtud miluju a co jsem se z něj nacestoval. :D:D Takže mi tenhle jediný kiks TV doteď nevadil...

Hoši jinak k čemu to teda je? Jednomu to padat začalo, druhému to padá a výsledek?
1. S tratí to nesouvisí.
2. Aktivity s tím dělat pořádně nejdou.
3. AE MSTS nepadá u jakékoliv trasy.

Takže pokud je chyba v TV, musí se opravit tento program nikoliv trať BP. Tím by asi měla diskuse skončit, nebo se přesunout mimo vlákno chyb tratě. Ta je v naprostém pořádku.

Ale jako nostalgický jezdec se přiznám, že raději jezdím do modernějších Holešovic, nebo pro vjezd na PHN přepnu v Kolíně tratě a vlakem pokračuju dál po 321, ten retrohlavák mi dělá depky,
Takhle od stolu se lehce sní. Nádraží Praha hl. n je podobné jako Dresden HBF. Když si uvědomím, že nad modelem tohoto nádraží trávím desítky hodin práce a stále není úplně hotovo...... v žádném případě bych model nezahodil jen proto, že se tam vše za nějaký rok komplet přestavělo včetně kolejiště a že si to někdo jen tak přeje. A takto se mění celá BP. Já už mám v projektu jenom nostalgii i včetně kdysi modernizovaného Brno - Blansko, které je už jinak modernizované znovu před rokem. Postavil jsem trať do Jihlavy, už trochu modernizovanou a nyní do Zastávky bude dvoukolejný koridor. Atd.
Zkrátka buďte rádi za to co máte, je to jenom hra. A komu se to nelíbí, postavte si tratě znovu, aktuální, po svém, včetně modelů. Tipuji tak 15 let práce. :)

zase vpláclý koridor do starého úseku tratě. Přitom tak pěkný starý úsek
Však můžeš si starou trať dotvořit, jenom 15 let práce, jak píši výše. :)
Jinak já se na rozdíl od ostatních na modernizaci se zrychlením dopravy opravdu těšil. Ale i tak jsem stavěl v aktuálním čase. Že mi za zády něco zmodernizovali víc nebo mi před nosem zbourali starý úsek a nahradili koridorem? Tak jsem se přizpůsobil. Já opravdu dalších 15 let vše předělávat, opravdu ne, děkuji. A to za stavu že se zavděčíš 10 lidem a dalších 30 by to chtělo zase jinak. Lidi, buďte rádi za to co máte. Je to jenom hra. A jezdit jak za starých časů, to opravdu nikdo nechce. Přes Pha hl.n a Praha střed Vmax 10km/h. Přes celou Libeň 30. Co zhlaví, to pomalá jízda. Za deště nám bláto cákalo až na čelní okna, jak byla podmáčené pražce. To bylo fakt strašné.

A šáhnout do jejich úseku většinou je smrt celé Trati Nebo hrozí její velké poškození, to opravdu fakt pozbývá smysl. Nehledě na to že veškeré aktivity postavené v jednom systému trati chytrému datu by přinesly problémy s tím, že aktivity nebudou fungovat , protože se změní především souřadnicové body výhybek

A přidávám dovětek, může každý zkusit postavit nějaké nejlépe složité nádraží, tomu tak 10 km U Trati a postavit znova takové podobné složité nádraží. Dodělejte si k tomu kopce komplet rejdu a všechny obědy, které by k tomu měly patřit a zjistíte, že objemu 1500 objektu na čtverec se dějí prapodivné věci a editor trati začne ukládat různé věci jako voloviny ztrácejí se objekty nebo se schovávají návěstidla a tak dál a tak dál. Špatně se tyto chyby dohledávají No už tady Zbyněk zmiňoval, Takže pokud se stane chyba někde v mezi ukládání a vy si toho nevšimnete, máte prostě smůlu , protože tsre5 nedělá zálohome soubory. Pokud nemáte mezitím udělanou nějakou zálohu, máte prostě opravdu smůlu a už to nerozchodíte. Tohohle všeho se chce určitě Zbyněk vyvarovat, protože 15 let práce na trati takhle ztratit jenom díky nějaké úpravě na zrekonstruovaného skutečného nádraží je prostě kravina. Vím o čem mluvím A o čem píšu

Back
Nahoře