CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Super, ale nízké rozlišení? Mám nastaven HD, tj. 1920 x 1080 dle monitoru. A měl jsem rozhozeno taky.
Primárně to testuji na 4K a až z tvého screenu jsem vlastně zjistil, že symbol spřáhla nebyl vycentrován na středu.
Teď bys to měl mít na FHD už ok, nebo ne?

Teď raději neaktualizuji, jedu posl. test aktivity na verzi 464 a celé znova už bych to jel nerad. :-) Takže později samozřejmě vyzkouším.

Hezky! Mašiny už na stisk L neztmavují kabiny, ale rozsvěcí se jen budíky. Díky, moc příjemný detail, který trochu chyběl. :) A ta brzdná procenta... raději na ně nekoukám, když mám soupravu s typy vozů tabulkově na jednu zábrzdnou vzdálenost, která pak má procenta sotva na dvě.:D Asi bych měl fakt skládat vozy jen s ORCZ laděním.

Čau, jedna podstatná věc. Alfou a omegou, pokud chci dělat něco veřejně, je wag a eng vydaný na webu a případně úprava tamtéž. Nějaké "domácí žvýkání", je úplně k ničemu, už jen pak při hlášení nějakých potíží. Jiná situace je, pokud vozidlo někdo vyladí a domluví se s autorem a umístí takto vyladěné vozidlo na web ke stažení. Jinak v tom bude takový bordel, že se výsledku nikdo nedobere a každému se stažená aktivita bude chovat jinak.

Parametr brzdných vah jsem navrhoval tak, aby to zadání bylo jednoduché a zcela jasné. Brzdná váha vozů je uváděna na boku vozu a může se tedy opsat. Nic se nemusí počítat a vymýšlet hausnumera.

Je tady prosím Vás někdo, komu funguje MSTS a mohl by mi postavit krátkou cestu (max do 200 m) pro blokovací Servis2? Musí to být na rovině, efficiency servisu na 0.75, nejnovější MSTSBin.
Potřeboval bych totiž zjistit za jak dlouho ten Servis2 ujede tuto trasu. Ten čas potřebuji pro vyladění akcelerace a decelerace Servisu2 v MSTS kompatibility módu.

Čau, jedna podstatná věc. Alfou a omegou, pokud chci dělat něco veřejně, je wag a eng vydaný na webu a případně úprava tamtéž. Nějaké "domácí žvýkání", je úplně k ničemu, už jen pak při hlášení nějakých potíží. Jiná situace je, pokud vozidlo někdo vyladí a domluví se s autorem a umístí takto vyladěné vozidlo na web ke stažení. Jinak v tom bude takový bordel, že se výsledku nikdo nedobere a každému se stažená aktivita bude chovat jinak.
To ale není můj případ. Všechno, co upravuju, dělám jen pro sebe, nikam to veřejně nejde, a upravuju to jen podle skutečných parametrů. To se spíš týká toho, že kromě vozidlových "packů" pro CZSK openrails, je co vozejk, to skoro jiné ladění a váhy.

Pro mě je jednodušší vzít ladění daného vozu, které je vydané pro CZSK verzi a nakopírovat ho s přepisem všech čísel označení, metráž a váhy zachovávám, pokud jsou totožné s předělávaným vozem. Proto to ještě projíždím v seznamu vozů, abych měl jistotu, že ty údaje délky, váhy apod, sedí.

Ale týká, poněvač začneš hlásit chyby na tebou upravený trainset a po opravách může dělat problém ten veřejný. O to jde.

Nelze naplnění této paranoidní obavy předejít doporučením paralelního zachovávání originálních „ladění“ a ověřením si funkčnosti aktivity s výhradně jejich použitím před ohlášením chyby?
Navíc by bylo podivné, kdybys sám opravil aktivitu tak, aby fungovala dotyčnému, ale už nefungovala tobě.
Pokud by tvoje obava byla oprávněná, znamenala by rovněž to, že s každým veřejným vydáním nového ladění se každá aktivita, v níž je vozidlo použito, stává potenciálně nefunkční. Dost nepříjemná situace.

Nechte už toho strašení, že jakákoliv individuální oprava eng/wag souboru vyvolá apokalyptický scénář.

Ale týká, poněvač začneš hlásit chyby na tebou upravený trainset a po opravách může dělat problém ten veřejný. O to jde.
Nezačnu. Chybné a nenapravitelné soubory jdou ven a už se nevrací. Vyházel jsem takhle spousty souborů. A na MSTS které na tohle bylo extrémně náchylné, jsem měl upravenou každou druhou mašinu i vozy, a aktivity z tohoto důvodu nikdy nepadaly.

V poslednom čase sa mi deje takáto vec, model 742 flipnutý a idem zo zadného stanovišťa. Pri spustení OR je všetko OK, ale po načítaní z uloženej pozície sa pult zobrazí nejaký zmršený. Pomôže prejsť na hlavné stanovište a vrátiť sa. Potom je to už OK.

Přílohy

• pult.jpg
    pult.jpg
    971.4 KB · Zobrazeno: 0
A mám další chybu k nahlášení, kvůli které jsem musel dočasně obnovit předchozí verzi Open Rails ze zálohy, protože díky téhle chybě je nejaktuálnější verze Open Rails úplně nepoužitelná. Když chci přejít z lokomotivy, ve které zrovna jsem, do jiné, kterou mám přivěšenou k vlaku, tak když v F9 menu zvolím lokomotivu, ve které zrovna nejsem, tak ať klikám na možnost "Přejít na stanoviště lokomotivy" sebevíc, tak se vůbec nic neděje. Pořád zůstávám v lokomotivě, ve které zrovna jsem.

Pro Icika: Doufám, že přijdeš na to, proč nemůžu v Open Rails přecházet mezi lokomotivami. Jak jsem již napsal, musel jsem si obnovit předchozí verzi Open Rails ze zazipované zálohy, protože s touhle chybou je nejaktuálnější verze úplně nepoužitelná.

To proto, že lokomotiva není zcela v klidu a má nějakou rychlost i když maličkou, ale není nulová. Dám tam pak nějakou toleranci.
Hmmm... Tak to je divný, protože když jsem tuhle chybu objevil, stál jsem s vlakem u peróny na kompletní rovině a vlak se ani nehnul. Ani nemohl, protože v tý době jsem měl v jímkách ani ne kolem 3 barů, stále mi jeli oba kompresory v Ese a měl jsem zataženou ručku na všech vozech, jako pojistku. Ani na monitoru tratě mi u kolonky "Odhadovaná rychlost" neskákali žádná čísla. Byla tam jen nula.
Jo a moc tě Iciku prosím, nezapomeň nám pak dát vědět, až to budeš mít opravené. Přeci jenom, nechci neustále používat zálohu starší verze. ;)

Ja som zaznamenal iný problém na tejto verzii, pri jazde výbehom (!) mi už párkrát vyletela rýchlosť mimo rozsah rýchlomera a občas aj sklz zablikal. Skutočná rýchlosť je pritom ok, aj podľa diagnostiky. Mašina sa nedá dať do výkonu.

Přílohy

• 742_sklz.jpg
    742_sklz.jpg
    1 MB · Zobrazeno: 0
To už tu bylo a Icik to opravoval, opět nějaká tolerance, mi to dělaly 810 a pomohlo jen zastavit a pak se znova rozjet. Bylo opraveno, tak jestli ta chybka není zpět.

Back
Nahoře