Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ještě se optám: bude i aktualizovaný trainset o ten německý ICE rychlovlak?
ICE je v pohodě, jak píše Dan, ale co ten zbytek? Desiro a ty jejich S Bahn patra. To tam je také, ale úroveň začátků MSTS. Není někde něco lepšího?

Jinak mi Deterio udělal radost s těmi nafocenými čekárničkami. Samozřejmě ve hře to bude krásně ostré, gmax zobrazuje malé rozlišení.
Ale nemám jistotu, kde jsou které.
Z fotek na prvních dvou peronech asi je ta malá čekárnička a na těch dalších ta dlouhá. Jinak to odpočítám podle toho žebroví haly, včetně podchodů.
1402Cekarny.JPG

Nějak mne to modelování v gmax začalo bavit. :)
Na nádraží Neustadt práce pomalu finišují. Díky Deteriovým fotkám i videí od Mikuldy a dalších z Youtube pomalu sázím detaily i na perony. Právě proto na hale ještě není střecha, protože jinak by se tam stavělo jako model lodi ze špejlí v láhvi. :)
V Gmax je to ve velmi hrubém rozlišení, ale i tak je poznat, že jsem trochu retušoval a zmizel na konstrukci haly ten otisk lampy a překryl jsem nějaké ty výložníky TV, které byly ve fotozáběru na halu.
Až nasázím komplet podchody, ještě doplním nějaké ty automaty občerstvení, koše a sem tam nějaký sloupek se sektorem a číslem kolejí. Proto jsou na prvním obrázku ty sloupky s tou 12, která přijde změnit na aktuální kolej. Jo a nakonec tu halu zastřešit, aby tam nepršelo.
1502Neustadt.JPG
1502Neustadt1.JPG
1502Neustadt2.JPG

Dnes je ten slavný den :) , kdy jsem po několika týdnech dokončil nádraží Dresden Neustadt. Musel jsem preventivně model rozdělit na tři díly, protože dohromady to má asi 30tisíc polygonů. Ale to dělají ty osvětlovací lampy. 350 krát já nevím, ale hodně. A další díl jsou podchody a drobnosti uvnitř haly, kterým stačí kratší dohlednost dohlednost. Tedy je to takový umělý LOD.
Jinak při natahování oken mi to vyšlo naprosto přesně mezi žebroví. Ale samozřejmě, originál má víc detailů, jako světlíky, ale neřešit, už tak je to zátěžová bomba. Schválně jsem si vzal dlouhý kontejnerový vlak a jede to s fps 29 - 30 přes Riva Tuner. A počítač už také není nejhernější. :)
1602Drneu1.JPG
1602Drneu2.JPG
1602Drneu3.JPG
1602Drneu4.JPG
1602Drneu5.JPG

Aby byl spokojený i Kimir s koši na odpadky, tak Deterio vymodeloval a já je na peronech vyměnil. I když na Neustadt jsou už jiné. Ale vypadají jinak dobře, pečlivě je vymodeloval. Také dobrá spolupráce. Vymodeluje nějaký doplněk, pošle i zdroják a já jen přidám ke svým modelům.
1702Kose1.JPG
1702Kose2.JPG

Když už jsem si tolik vyhrál s modelem nádraží, tak jsem přes víkend trochu srovnal ty čelní oblouky na nádraží HBF. Byly to mé první pokusy a bylo to dost nesymetrické. Pokusil jsem se i trochu přemapovat čelní skla, je to trochu lepší ,ale stále to ještě není ono. Trochu jsem zúžil boční stěny a jiné úpravy. Nejpracnější bylo ty oblouky odmazat od hlavního modelu, protože občas jsem smazal i kus střechy. :) A pak jsem měl už nachystané nové oblouky i se skly. Ve finále ještě dám na čelo jinou texturu. Tedy jestli se podaří. :) Ty oblouky ještě nemám tolik pod kontrolou. Pak tam ještě doplním ty plošiny se zábradlím, jako mám na Neustadt.
1802HBF1.JPG1802HBF2.JPG

Kdepak, bylo to málo. Do nádraží zatékalo, cestující si stěžovali, tedy bylo nutné opravit střechy a hlavně jsem vystředil sloupy žebroví, aby se neprolínaly zdí, ale byly pěkně vedle, jak to má být správně, protože mi to zasahovalo i do podchodu. Posunem do boku středového oblouku haly se vše totálně rozhodilo, ale už to začíná být symetrické. Nejprve jsem oddělil zrno od plev. Tedy komplet žebroví haly. Jedno jsem si nechal a opravil včetně navazování konstrukce a zbytek delete. Vše jsem dal do osy a také opravil mapování textury, jak se měnily rozměry haly, vše bylo mimo. No, byly to mé začátky modelování a neuměl jsem to, co dnes. Na druhém obrázku to kazí původní střecha zevnitř, která nelícuje, ale ta je už jen plevel ke smazání. Tato se naklonuje zrcadlem z horní střechy. A pak už model bude snad trochu na úrovni.
DrHBF1.JPG

DrHBF2.JPG

Sloupy v hale, myslím už sedí dobře, ještě je musím srovnat nahoře se střechou a pak namnožit. Boky jsem přemapoval z 10 oblouků na 20. Mělo by jich být asi 24, ale někde jsou s různými šířkami, tedy neřeším. Podle nich pak osadím do haly 19 žebroví.
První fotka, jak to vypadá v poslední aktualizaci s i rozházenou konstrukcí. pro porovnání. Teď to sedí přesně na dotek ke zdi na obou stranách.
Old.JPG2002DrKonstr1.JPG2002DrKonstr2.JPG
2002DrHala.JPG

No, myslel jsem si, když jsem to celé rozvrtal, že mi z toho už hrábne. Občas jsem do nějakého dílu omylem zavadil myší a pak se divil, že mi to opět nelícuje někde jinde.
Pak už jenom papír a tužka a vše si raději zapisovat. Pár čísel a střecha je hotová. :) Ale konečně to mám i symetrické. Ty plechy nahoře a prosklení byly úplně mimo.

stáhnout.jpg
Brnakčka.
Pak už jsem namnožil 18 žebrování a přesně vystředil mezi okna. Ještě u nádražní budovy smazat středové oblouky. A je to. :)
Ale myslím si, že už to vypadá lépe. Dodatečně jsem si všiml, že klempíři na prostředním oblouku zapomněli ustřihnout na levé straně krajní plech. Trčí skrz sloupoví. Ale to se napraví.
2002DrHbf1.JPG
2002DrHbf2.JPG
2002DrHbf3.JPG

Aby byl spokojený i Kimir s koši na odpadky, tak Deterio vymodeloval a já je na peronech vyměnil. I když na Neustadt jsou už jiné. Ale vypadají jinak dobře, pečlivě je vymodeloval. Také dobrá spolupráce. Vymodeluje nějaký doplněk, pošle i zdroják a já jen přidám ke svým modelům.
Ano teď už budu spokojený :D

Až když je hotovo po mých improvizacích, tak to je najednou fotek a fotek. Třeba ten nápis na pozadí by nebyl problém udělat. Nebo tu klenbu do budovy. Ale asi v té době nikdo nevěděl, že budu modelovat. Ani já ne. Tak příště už víte co nafotit.

Až když je hotovo po mých improvizacích, tak to je najednou fotek a fotek. Třeba ten nápis na pozadí by nebyl problém udělat. Nebo tu klenbu do budovy. Ale asi v té době nikdo nevěděl, že budu modelovat. Ani já ne. Tak příště už víte co nafotit.
Tohle jsem našel normálně na google zadal jsem jen Dresden-Neustadt a prolezl obrázky.

V Drážďanech mám relativně hotovo, doplnil jsem ještě na čela haly ty plošiny se zábradlím.

A pouštím se do starších modelů pro jiné projekty, které mi nelícovaly. Nejprve kvůli peronům utopené budovy UL západ a Hošťka. Tedy po odebrání peronů, které byly mimo jsou obě budovy už na povrchu. Ještě bude nutné v Ústí udělat nějaké úpravy toho přechodu přes vlečku na druhé straně. Ale budovy by si zasloužily i lepší textury s větším rozlišením. Tyto jsou poplatné době MSTS, kdy se nedělala velká rozlišení, aby hra neškubala.
2102Hostka.JPG
2102ULzapad.JPG

Ústí nad Labem západ nebyla taková legrace. To jsem nevěděl, že koleje do vlečky jsou do klesání a za budovou je vše níž. Opravil jsem pak podle kolejí i ten mostek a trochu rozšířil podklad.
Pak jsem nevěděl, co osadit vedle budovy. Žádné nápady, jaký model továrny a skladiště by se tam hodil.
Tak mapy.cz, Perspektiva a prošel jsem se Tovární ulicí a nadělal pár fotek. Pak Photoshop, gmax a mám model na míru. Možná rychlejší, než bych hledal nějakou náhradu.
To skladiště ještě není finál. Nemám dodělanou střechu a ještě mi chybí asi 20 metrů budovy. A také to zkosení vzadu trochu ještě upravit. Proto zatím jen hrubý model. Však on i ten barák s červenou střechou by mohl jít víc do detailů. Ale z těch fotek co jsem měl je to nad očekávání. Také to ještě chce udělat zeď pod tratí, protože ta vlečka je níž.
2202ULzapad1.JPG
2202ULzapad2.JPG
2202ULzapad3.JPG

Trochu jsem vylepšil a doplnil i další stavby kolem i s výškovou administrativní budovou a samozřejmě podezdění kolejiště nádraží. A pro Dana je tam i protažená kolej vlečky. :)
Ještě to není úplně ono, jeden plot potřebuje upravit mapování a vikýř na střeše skladu trochu se mi utopil. Zaparkovaná auta jsem zapomněl vyretušovat. :) A do pozadí pak už dám nějaké universální továrny.
2302ULzapad0.JPG
2302ULzapad.JPG
2302ULzapad2.JPG
2302ULzapad3.JPG
2302ULzapad1.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře